Sönmez Belgelendirme yetki belgesini aldı

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Sönmez Belgelendirme, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetki belgesini önceki gün aldı.

Çerkezköy 28.01.2018 20:01:00 0
Sönmez Belgelendirme yetki belgesini aldı

Sönmez Belgelendirme Genel Müdürü Özgür Sönmez Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Mehmet Ordukaya’nın elinden YB-0127 numaralı yetki belgesini alarak faaliyetlerine başladıklarını kaydetti.

 

“GURUNUNU YAŞIYORUZ”

 

Sönmez Belgelendirme Genel Müdürü Özgür Sönmez Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu gerektiren mesleklerin sayısının 81 olduğunu ve mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayanların çalıştırılamamasının önemine vurgu yaparak “ Sanayinin parlayan şehri Çerkezköy’de ilk belgelendirme kuruluşu olmanın gururunu yaşıyoruz. Bölgemizin ihtiyacı olan mesleki belgelendirme süreçlerinde tüm firma ve çalışanların yanında oluyoruz. Zorunlu hale getirilen mesleklerin belgelendirme süreçlerinde devlet desteği bulunmaktadır. Çalışanlarımız ve firmalarımız teşvikler dahilinde belgelerine sahip olabileceklerdir” diye konuştu.

 

BELGESİZ İŞÇİ ÇALIŞTIRAN CEZALANDIRILACAK

 

Söz konusu 81 meslekte çalışıp belgesi olmayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağını kaydeden Sönmez, bu bağlamda belgelerini alan personellerin mesleklerini icra süreçlerinde,  standartlarını üst seviyelere çıkartarak iş kazası sayılarını da azalmaların yaşanacağını ifade etti. Sönmez “ Çalışanların belgeye sahip olması için yetkili kuruluşlarca düzenlenen  teorik ve pratik sınavlarda başarılı olmaları gerekiyor. Belge zorunluluğu  getirilen mesleklerle ilgili sınav ve belge ücretleri devlet tarafından  karşılanırken, sınavlarda başarılı olanların alacağı Mesleki Yeterlilik  Belgesi'nin uluslararası geçerliği bulunuyor” dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10