Yüksel: Edepsiz bir adamsın

AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları 5. Kongresi cumartesi günü Beylice Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 28.01.2018 20:05:00 0
Yüksel: Edepsiz bir adamsın

Kongrede Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın halk günü toplantısında sarf ettiği “ İki taraf da Allah Allah diyor, birbirlerini kırıyor” söylemlerini sert dille eleştiren AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel “Mandalı sen Allah diyenle yallah diyeni birbirine karıştıracak kadar edepsiz bir adamsın.Bu toprakların bir metrekaresi için on milyonlarca insan canını vermeye razıyken, ben orada şehitler verirken, her iki tarafı nasıl aynı kefeye koyarsın? Ya sen ne söylediğini bilmiyorsun, ya da söylediğini çok iyi biliyorsun, sana bu aklı verenlerin inanıyorum ki akılları yerinde değil” dedi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Kongreye AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Eski Başkanı Efrahim Yeşil, eski ilçe başkanları Sait Yazı, Reşat Bahar, Alaaddin Demirbağ, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Saat 18.00’de başlayan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Programda açılış konuşması gerçekleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkan Vekili Emre Yazar, yeni seçilecek yönetime başarılar dilerken, İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürütürken İlçe Yönetimine seçilerek görevi bırakmak zorunda kalan Rengin Güler de, görev yaptığı süre boyunca kendilerine destek olanlara teşekkür etti. Programda Rengin Güler’e AK Parti Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Karaca plaket takdim etti.

 

“SON TERÖRİST DEFEDİLENE KADAR OPERASYONLAR SÜRECEK”

 

Afrin’de devam eden operasyonlara değinen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “ AK Parti’de siyaset herkesin işi değil, herkese de nasip olan bir iş değil.Afrin de bir oyun kurulmaya çalışıyor. Ülkemizin sınırlarında teröristlerle bizi tehdit etmeye çalışıyorlar. Bu oyunu bozacağız. Türkiye’nin gücünü, Türk ordusunun kahramanca çalışmasını herkes görecek.Suriye’de son terörist defedilene kadar operasyonlar sürecek.  Ülkemiz 15 yıl önce 1 milyar dolar almak için anlaşmalar yapıyordu. Şimdi Suriye halkına 30 milyar dolarlık yardımda bulunduk. Dünya artık Türkiye’nin daha büyük olduğunun farkındadır. Afrin’de 400’e yakın terörist etkisiz hale getirilmiştir” diye konuştu.

 

“BİZİM İÇİN YOL HARİTASIDIR”

 

 “Zaman az, düşman çok. Çok çalışacağız” diyerek salondaki gençlere seslenen Öğe “ 2019, 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Bu hedeflere birlikte ulaşacağız. 2019’da gençlerle, kadın kollarıyla AK Parti bayrağını buradaki belediyenin çatısına dikeceğiz. AK Partili gençlerin sadece enerjilerine değil, hayallerinize talibiz. Bu hayaller bizim için bir yol haritasıdır” açıklamasında bulundu. Çerkezköy teşkilatı ile  huzur ve ahenk içinde çalıştıklarını kaydeden AK Parti Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Karaca “ Temayülümüzü ve mülakatımızı yaptık. Genel merkezimiz Haluk başkanda karar kıldı. 2019’a giderken çalışmak için 1 yıllık süremiz kaldı. Çok çalışacağız” dedi.

 

“BAŞLARINA BOMBA YAĞDIRIRIZ”

 

Ülkenin gündeminin Afrin harekatı olduğunu kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün “400 pkk saf dışı bırakılmıştır. Tümü bitene kadar da oradan ayrılmayacağız. Burada yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin güvenli bir şekilde geri gitmesini sağlayacağız. Fırat Kalkanı’nda şehit olan 72 Mehmetçiğimizin anısına Afrin harekatının ilk gününde 72 uçağımız havalandı. Her şehit olan kardeşimiz için bir uçak kaldırırız ve başlarına bomba yağdırırız” diye konuştu.

 

“ÜMMET İÇİN ORADAYIZ”

 

Cuma günü Halk günü toplantısında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı Afrin için söylediği cümleler nedeniyle eleştiren Akgün “ Herhalde şaşırmış olacak. Benim Türk askerimle pkk’lıları aynı kefeye koyuyor. 2019’da o lafların hepsini size yedireceğiz” dedi. Kongrede kısa konuşma gerçekleştiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan” Biz büyük bir Türkiye’yiz. Çerkezköy 2019 seçimlerine hazır. Türkiye’den başka gidecek yurdumuz yok. Ülkemizin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bugün Afrin’deysek ümmet için oradayız” dedi.

 

MANDALI’YA VERDİ VERİŞTİRDİ

 

Kongrede son konuşmayı ise AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel gerçekleştirdi. Yüksel “ Ülkemizin Doğu sınırında teröre karşı ilk hamlesinin Fırat kalkanı olmuştur. Bunda ilk derslerini aldılar. Biz Fırat Kalkanı operasyonun yaparken birileri bas bas operasyon yapmayın diye bağırdılar. Şimdi ne oldu da Tekirdağ’dan bir ses geldi. Kapaklı Belediye Başkanı ‘İki taraf da Allah Allah diyor, birbirlerini kırıyor’ diyor. Evlerinde çoluğu çocuğuyla otururken füzelerle, bombalarla bombalananlar gerçekten Allah Allah diyenler. Camide namazını kılarken, ibadetini yaparken üstüne füze atılanlar, roket atılanlar gerçekten Allah Allah diyenler. Mandalı, o roketleri benim masum insanlarımın üzerine atanlara da Müslüman diyor. Böyle Müslümanlık olmaz olsun.Ey Mandalı sen Allah diyenle yallah diyeni birbirine karıştıracak kadar edepsiz bir adamsın. Bu toprakların bir metrekaresi için on milyonlarca insan canını vermeye razıyken, ben orada şehitler verirken, her iki tarafı nasıl aynı kefeye koyarsın? Ya sen ne söylediğini bilmiyorsun, ya da söylediğini çok iyi biliyorsun, sana bu aklı verenlerin inanıyorum ki akılları yerinde değil. Diyorsun ki ‘Bu ülke 2 tane darbe girişimi geçirdi, 1960’ta ve 1980’de. Şimdi de sivil darbe ile yönetiliyoruz’ diyorsun. 15 Temmuz akşamı o şehitler, gaziler olmasaydı sen o zaman bu toprakları düşman botuyla çiğnenirken görecektin. Darbenin ağababasını 15 Temmuz akşamı görecektin. O insanlar yüzünden bu topraklarda bu kadar rahat bir şekilde konuşabiliyorsun. 15 Temmuz akşamı o vatan hainlerinin yaptığı darbe girişimi değil, ihtilal girişimiydi. Bu topraklarda sadece küçücük bir eylem nedeniyle aylarca, yıllarca olağan üstü hal ilan edildi. Sen şimdi sivil darbe ile yönetiliyoruz diyorsun. Ülkenin dört tarafından dönen oyunların farkında değil misin? O vatan hainlerinin bu topraklarda neler yapmak istediklerinin farkında değil misin? Topraklarımızdan parça almak için bu oyunları kurduklarının farkında değil misin? Bu millet 3 kıtaya hakim olmuş bir millet. Bizim kimsenin namusunda, haysiyetinde, özellikle toprağında zerre kadar gözümüz yok. Biz kendi topraklarımızın bekası için orada şehit veriyoruz.  Karşı tarafın Allah dediğine inanıyorsan, ben senin hiçbir söylediğine inanmıyorum artık. Bu makamlar gelip geçicidir. Bu söylemi yapanları o koltukta oturmamamız gerekiyor. Sosyal medya hesaplarınızdan AK Parti’ye yakışır bir şekilde İrfan Mandalı’yı eleştirin” diye konuştu.

 

YENİ BAŞKAN HALUK DEMİR OLDU

 

Konuşmaların ardından seçimlere gidilirken, seçimlere tek liste ile giden Haluk Demir’in yönetiminde Abdullah Azbay, Baran Demir, Büşra Can, Cennet Yaman, Emine Duygu, Emrah Novruzsoy, Emre Aksoy, Emre Yazar, Gamze Dayıoğlu, Gönül Aktaş, Hakan Sorgun, Halil İbrahim Sakalı, Mert Çiftçi, Mustafa Kibar, Mücahit Canpolat, Nimet Furan, Oğuzkaan Kara, Ömer Sökmen, Samet Gök, Serkan Kaya, Sinan Öğe, Yusuf Temür, Zehra Yazıcı ve Zeynep Memiş yer aldı.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10