Albayrak: Büyük bir tehditle karşı karşıyayız

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında Bü

Tekirdağ 30.01.2018 20:49:00 0
Albayrak: Büyük bir tehditle karşı karşıyayız

‘’ÜLKEMİZ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLENMEKTEDİR’’

 

Toplantı öncesinde gündeme ilişkin bir açıklama yapan Başkan Albayrak, "Vatanımızın bütünlüğünü ve ülkemizin bekasını tehdit eden ve Suriye'nin Afrin kentini üs haline getiren dış destekli terör oluşumuna karşı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak 2018 tarihinde Zeytindalı Harekâtı başlatılmıştır. Zengin petrol kaynaklarına sahip Ortadoğu topraklarında uzun yıllardır emperyalist güçler tarafından "böl, parçala ve yönet" stratejisi ile savaşlar çıkartılmakta, halklar birbirine düşürülmekte ve terör örgütleri desteklenmektedir. Ülkemizde 35 yılı aşkın bir süredir devam eden bölücü terör de küresel güçlerin emperyalist politikalarının bir sonucudur. Milletimiz terör nedeniyle acı çekmiştir. Bununla beraber birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermemiştir. Son yıllarda güney sınırlarımızda bulunan komşu ülkelerde emperyalist devletlerde tarafından terör örgütlerine, görülmemiş boyutlarda destek verildiğini, modern silahlarla donatıldığını ve bu örgütlerin hem merkezi devlet yönetimine hem de birbirlerine karşı savaştırıldığını acı bir şekilde gördük. Sınırlarımızın hemen ötesinde yaşanan iç savaş ortamı bölgemizde kaosa neden olmuştur. Ülkemiz doğrudan veya dolaylı olarak bu süreçten olumsuz yönde etkilenmektedir’’ dedi.

 

‘’EVLATLARIMIZIN ŞANLI İLERLEYİŞİ DÜŞMANLARIMIZA KORKU VERMEKTEDİR’’

 

Ülkenin terör nedeniyle büyük bir tehdit ile karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Albayrak; On binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan hain terör örgütü, emperyalist güçlerden aldığı askeri, ekonomik ve siyasi destek ile güney komşularımızdaki kaos ortamını fırsat bilerek sözde devlet kurma hedefiyle terör üsleri inşa etmiştir. Demokratik ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasını ve yurtsever yüce Türk milletinin güvenliğini tehdit eden terör odakları karşısında başlatılan Zeytindalı Harekâtı, tamamen barış amacıyla başlatılan meşru bir vatan savunmasıdır. Kahraman Mehmetçimiz hızlı ve başarılı bir şekilde Afrin'e doğru ilerlemekte ve bölgeyi teröristlerden arındırmaktadır. Vatan sevgisiyle görev yapan kahraman evlatlarımızın şanlı ilerleyişi, dostlarımıza güven; düşmanlarımıza ise korku vermektedir. En büyük dileğimiz sınırlarımızdaki terör yapılanmasına en kısa süre içerisinde son verilmesi ve harekâtın en az kayıpla tamamlanmasıdır. Kahraman Türk Ordusu'nun zaferlerine bir yenisinin daha eklendiği Zeytindalı Harekâtı'nda vatan uğrunda canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor ve zor koşullarda mücadele eden muzaffer Mehmetçiğimizin sağ salim ailelerine kavuşmalarını temenni ediyoruz" dedi.

 

TESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE ŞİRKET KURULMASI DA GÖRÜŞÜLDÜ

 

Genel Kurulda, 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile resmi kurumlarda hizmet alımı kapsamında çalışan personelin sürekli işçi veya mahalli idare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin belirtilen usul ve esaslara uygun olarak, TESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde şirket kurulması konusu ve TESKİ'nin resmi kurum abonelerine verdiği hizmette indirime gidilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı. 

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10