Zeytin Dalı Harekâtı

-Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada; Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu

31.01.2018 21:28:00 0
Zeytin Dalı Harekâtı

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 63 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 712 olmuştur’’ denildi.

 

-Suriye'nin Afrin kenti ile Kilis arasında bulunan Darmık Dağı'nın arkasındaki Minnak Havaalanı'nın çevresiyle Maranez ve Bafelyun tepelerindeki terör örgütü PKK/YPG mevzileri, havadan bombalandı.

 

-TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı ile özgürleştirilen Suriye’nin Afrin ile Azez kentleri arasında bulunan Burseya Dağı ve çevresinin altına, PKK/PYD terör örgütü üyelerinin yer altı şehri benzeri yerleşim alanı kurduğu belirlendi. Teröristlerin eğitim kampı da kurduğu bölgede, metrelerce uzunluğunda tünellerin yanı sıra teröristlerin dağlık alanda kayaları oyarak sığınak ve tünel yaptığı ortaya çıktı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10