Velimeşe Çorlu seferleri başladı

Tekirdağ'ın büyükşehir olması ile birlikte geçtiğimiz aralık ayında Saray, Kapaklı, Çerkezköy ve Çorlu güzergahı boyunca TETUS (Toplu Taşıma Sitemi) kapsamında akıllı kartlı sistem

Tekirdağ 1.02.2018 21:41:00 0
Velimeşe Çorlu seferleri başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Tekirdağ Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) kapsamında faaliyete geçirdiği Velimeşe Mahallesi ve Çorlu arasında vatandaşlara hizmet verecek olan modern toplu ulaşım araçları ilk seferini yaptı.

 

KİMLER KATILDI?

 

Velimeşe Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral, şoför esnafı ve vatandaşlar katıldı.

 

"AMACIMIZ DAHA YENİ ARAÇLARLA KARTLI BİR SİSTEMLE TAŞIMAK"

 

Programda hat ile ilgili bilgiler veren Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral, "Kooperatifimiz 18 aracını yeniledi. Daha modern taşımacılık hizmeti vermek için kartımızı basarak yola çıkacağız. İnşallah herkese hayırlı olur. Yaklaşık 2 yıl evvel bu TETUS Projesine başladığımızda amacımız vatandaşlarımızın daha modern, daha yeni araçlarla kartlı bir sistemle taşımak. Bunun yanında yasanın da bize söylediği gibi engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ücretsiz ulaşım hakkını vermek amacıyla yola çıktık. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak esnafımızı bu konuda çok fazla zorlamadık. Bu işi biraz yavaş yavaş, esnafın mağduriyetini en aza indirecek şekilde planladık. Bugün de Velimeşe'de kartımızı basmak nasip oldu. Ben herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

HİZMET YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

 

Hizmet ve yatırımlarının devam edeceğini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de " Büyükşehir Belediyemizin Velimeşe Mahallemiz ve Çorlu arasındaki ulaşımı sağlayan bu hizmet için emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

 

ESNEK VE YAPICI DAVRANMAYA ÇALIŞARAK SABIRLI OLDUK

 

Yatırımları geleceği düşünerek gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise,  Yeni yasa ile birlikte Büyükşehir olan belediyeler arasında ulaşımda dönüşümü en geç tamamlayan belediye, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'dir. Biz de diğer belediyelerde olduğu gibi keskin ve katı davranabilirdik, ancak esnek ve yapıcı davranmaya çalışarak sabırlı olduk. 2 sene önce bitmesi gereken işlemleri son sene radikal kararlar alarak tamamladık. Tekirdağ'ın tamamında, en ücra mahallesinde bile ulaşımın tamamen olduğu bir sistem olacak. Bu hizmetimizin Ergenelilere, Çorlululara hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

İLK KARTI BAŞKAN ALBAYRAK BASTI

 

Açılış konuşmalarının ardından TETUS kapsamında faaliyete giren modern araçlara ilk kart basımını Başkan Kadir Albayrak gerçekleştirdi. 

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10