Barış Manço'yu andılar

Çerkezköy Kent Konseyi Avrupa Birliği Proje Geliştirme Grubu Barış Manço'nun ölümünün 19.yılında anma etkinliği düzenledi.

Çerkezköy 1.02.2018 21:45:00 0
Barış Manço

Programda Barış Manço’nun hayatını anlatan belgesel izletilirken, öğrencilerden oluşan Grup Makas ise Manço’nun sevilen şarkılarını seslendirdi.

 

BELGESELİ İZLETİLDİ

 

Önceki gün Kent Konseyinde gerçekleştirilen program 19.yıl önce hayatını kaybeden Barış Manço’nun hayatının anlatıldığı belgesel ile başladı. Programda konuşma gerçekleştiren Kent Konseyi Avrupa Birliği ve Proje Geliştirme Grubu Başkanı Tuncay Üstünol“ BarışManço maalesef 1 Şubat’ta hayatını kaybetti ama kalbimizi ve ruhumuzu terk etmedi. Farkında mısınız bilmiyorum ama bu topraklarda yaşamak son derece gurur ve onur vericidir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizleri tüm evrensel dünya insanlık kurallarımıza göre donatan Barış Manço gibi sanatçılarımız var. Hepimizin Barış içerisinde yaşamasına öncü oldular” dedi.

 

UNUTULMAZ ESERLERİNİ SESLENDİRDİLER

 

Üstünol“ Etkinliğimizi bir yıla yayıp Çerkezköy’de ‘Uluslararası Barış Manço Festivali’ adında bir festival düzenlemeyi amaçlıyoruz. Bununla birlikte Barış Manço’nun 7’den 77’ye programını hatırlarsınız. O Türkiye sınırlarını aşarak, Dünya’ya sevgi getirdi. Her yıl Barış Manço’nun gezdiği ülkelerden birini baz alarak bir çalışma yapacağız” dedi. Üstünol’un konuşmasının ardından Tolga Temel, Melisa Söylemez, Kaan Dalşık, Ömer Güner, Sinan Demirdöven’den oluşan ‘Makas’ isimli amatör müzik grubu sahne alarak 19 yıl önce aramızdan ayrılan Barış Manço’nun birbirinden güzel eserlerini seslendirdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10