Malkara nüfusu yıllar sonra artış gösterdi

Türkiye İstatistik Kurumu adrese dayalı nüfus sitemine göre 52 bin 456 olarak açıklanan Malkara nüfusu 2011 yılından bu yana ilk defa artış gösterdi.

Malkara 2.02.2018 23:58:00 0
Malkara nüfusu yıllar sonra artış gösterdi

‘’MALKARAMIZ HİZMET ODAKLI BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA YÖNETİLİYOR’’

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Türkiye İstatistik Kurumu’nun  2017 yılı verilerine göre Malkara'nın nüfusunun 2011 yılından beri ilk defa arttığını kaydederek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni ve Malkara Belediyesi’ni siyaset odaklı değil hizmet odaklı bir trendle yönetiyoruz. Malkaramız artık bir zümrenin yönetiminde değil, hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışıyla yönetiliyor.

 

‘’GÖÇ ALAN BİR MALKARA YARATMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’’

 

Göreve geldikleri günden bugüne Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi ve STK kurumları ile birlikte yaptıkları uyumlu çalışmalar sonucunda göç veren nüfusu önemli ölçüde ilçede tutmayı başardıklarını belirten Yurdakul; ‘’Yönetim olarak ilçemize gelen girişimcilere her türlü kolaylığı ve güveni sağlıyoruz. Yatırımcıları Organize Sanayi Bölgemize çekerek Organize Sanayi Bölgemizin büyümesini sağlıyoruz. Nüfusu her geçen gün artan bir ilçe olma yolunda ilerliyoruz. İlçemiz nüfusuna bağlı olarak son yıllarda inşaat yatırımlarının mahallelerimizde hızla yoğunlaştığını görüyoruz.  Göç veren bir ilçe değil göç alan bir Malkara yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki zamanda Malkara'da  halkımızın yaşayacağı bir şehir haline gelmesi için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10