Esnaf da halk da istemiyoruz diyor (5)

Kömürlü termik santral konusunda görüşlerini aktarmaya devam eden vatandaşlar, kömürlü termik santral istemediklerini belirterek bölgeye yapılamasına karşı olduklarını söylüyorlar.

Çerkezköy 5.02.2018 19:27:00 0
Esnaf da halk da istemiyoruz diyor (5)

ZEHİR SOLUMAK İSTEMİYORUZ

 

Mehmet Akdeniz( Akdeniz Otomotiv sahibi); “Düne kadar Trakya Bölgesi’ne kömürlü termik santral kurulması söz konusu değildi. Son aylarda nereden çıktı bilmiyoruz. Rüzgarın ve güneşin bol olduğu yer olan Trakya kömürlü termik santral için uygun yer oldu. Özellikle bu bölgemize yapılmak istenmesinden son derece tedirginim. Biz zehir solumak istemiyoruz. Bu konuda gerekli açıklama ile de vatandaş gerekli şekilde bilgilendirilmiyor. Duyduğumuz kadarıyla neymiş çok iyi imiş zararsızmış. Kimi kandırıyorlar. Eğer yapılacaksa bu  kesinlikle kömürlü termik santral olmamalı. Alternatif enerji santralleri kurulmalı. Ne olabilir derseniz; rüzgar gülü olabilir, güneş enerjisi olabilir. Ama kömürlü termik santrale karşıyız. Ne zehir solumak istiyoruz ne de doğamızın toprağımızın ne de suyumuzun yok olmasını istiyoruz” dedi.

 

KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRALLERİN OLDUĞU YERDEKİ İNSANLARIN DURUMU ORTADA

 

Seçkin Koşmacı(Seçkin Otomativ  sahibi)- Çerkezköy ve  Kapaklı halkını kömürlü termik santralle cezalandırmak mı istiyorlar?  Nedir  bu konudaki ısrar? Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri zaten sanayinin yoğun olduğu yerleşim yerleri.  Zaten sanayinin verdiği olumsuzluklar ortada .Bir de kömürlü santralin kurulması ise bu ilçelerin felaketi olur diye düşünüyorum. Bugüne kadar bu konuda birçok termik santralin olduğu bölgelerimizi ziyaret ettim. İnsanlar mutsuz, yüzleri gülmüyor.  Kömürlü termik santralle hayatlarının karardığını, genç yaşta ölümlerin olduğunu, astım ve akciğer kanser vakalarının arttığını ve daha neler neler söylüyor. Yatağan’da da termik santral kurma aşamasında iken halka zararsız ve doğa dostu olduğu söylenerek vatandaşlar ikna edilmiş. Ama şimdi hepsi çok pişman olduklarını, doğanın yok olduğunu su kaynaklarının azaldığını, toprağın verimsizleştiğini ve her gün zehir soluduklarını dile getirdiklerini söylediler. Evet, enerji ihtiyacımız var biz kesinlikle enerjiye karşı değiliz. Ancak kömürlü termik santral yapılmasına karşıyız. Bunun yerine alternatif enerji türleri olsun” dedi.

 

ENERJİYE KARŞI DEĞİLİZ GELECEĞİMİZİN KARARMASINI İSTEMİYORUZ

 

Cenk Diş(Balıkçı); ’’Kömürlü termik santral istemiyoruz deyince bazı kişiler enerjiye karşı olduğumuzu söylüyor. Kesinlikle enerjiye karşı değilim. Ama bu kömürlü termik santralle olmamalı. Günümüzde gelişmiş birçok ülkeler artık bu tür enerji santrallerinden vazgeçmeye başlarken biz kömürlü termik santralde ısrar ediyoruz. Bugün Almanya bile ülkemizden çok daha az güneş almasına rağmen güneş enerjisine ağırlık vermeye başlayan bir ülke. Bölgemizde neden böyle bir yatırım söz konusu düşünülmüyor. Ayrıca iki deniz ortasında kalan bu bölgede yaz kış rüzgar hiç eksik olmuyor. Güneş enerjisi yapılamaz ise rüzgar gülleri de olabilir bunlar da bir alternatif enerji türleridir. Ama bölge halkı kömürlü santral uğruna zehir solutularak sağlıklarıyla oynanmasın, doğa güzelliklerimiz yok olmasın geleceğimiz karartılmasın diyorum ve kömürlü termik santrale karşıyım” dedi.

 

ZARARLARI SAYMAKLA BİTMEZ

 

Naim Çetintaş(Lokantacı); ‘’Bölgemize kömürlü termik santral yapılması gündeme geldiğinden bu yana istemediğimizi söylüyorum. Neden istemiyorsun derseniz çünkü zararları saymakla bitmez. Şu an bölgemizde sanayi yeterince var. Mevcut fabrikaların verdikleri zararlar ortada lakin bu yapılması istenen kömürlü termik santral bölgemizdeki yüzlerce sanayi kuruluşundan milyonlarca kez zararlı olacaktır. Bırakın bölgemiz doğal kalsın. Zehir soluyarak doğamız, insanlarımız, çocuklarımız, torunlarımız ölmesin. Bizler burada büyüdük, burada yaşıyoruz, burada öleceğiz. Ancak ölürken de zehir soluyarak değil, vakti saati geldiğinde insanca ölelim diyorum ve bu nedenle kimse gücenmesin ama kömürlü termik santrale karşıyım” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10