Meclis komisyon raporlarını görüştü

Kapaklı Belediyesi 2018 yılı şubat ayı ikinci oturumunu Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirdi.

Kapaklı 6.02.2018 20:31:00 0
Meclis komisyon raporlarını görüştü

BÜYÜKŞEHİR’E TAHSİS EDİLDİ

 

Dün saat 11.00’de Kapaklı Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda bir önceki oturumda komisyonlara havalede edilen gündem maddeleri görüşüldü. İmar Komisyonu ve Plan Bütçe komisyonuna havale edilen tahsis talebi konusu görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede “ Belediye mülkiyetinde Karlı Mahallesi 777 parsel nolu ‘tarla’ vasıflı 198 bin 625 metrekare yüzölçümlü taşınmazın krokide gösterilen 40 bin 25 metrekare alanına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Rüzgar Enerji Santrali kurulması planlandığı ve söz konusu alanın 25 yıl süreyle bedelsiz olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildiğinden, 40 bin 25 metrekarelik hissenin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne Rüzgar Enerji Santrali yapılmak üzere 25 yıl süreyle bedelsiz olarak tahsis edilmesi ve tahsis protokolünü imzalamaya belediye başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir” denildi. Komisyonun aldığı kararda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen ek bütçe talebi ve belediye bünyesinde şirket kurulması, kurulacak olan şirketin sermeyesinin belirlenmesi, şirketin kurucusu ortaklarının hisse oranlarının belirlenmesi ve bu hususta yapılacak iş ve işlemler için belediye başkanına yetki verilmesi ise komisyon tarafından oy birliği ile kabul edilirken, komisyonun aldığı kararda oy birliği ile kabul edildi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen İnönü Mahallesi Yeni Sanayi Caddesi Küçük Sanayi 3.sokakta 1589 ada bir nolu parselde 26 bağımsız nolu asma katlı işyeri vasfındaki taşınmazın satışı konusu AK Partililerin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilirken, komisyonun aldığı bu kararda AK Partililerin red oyuna karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti. Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen İsmetpaşa Mahallesi 391 ada 3 nolu parselde bulunan 139 bin 98 metrekarelik arsa vasfındaki taşınmasın satışa çıkarılması için komisyon AK Partililerin red oyunu karşılık oy çokluğu ile kabul edilirken, komisyonun aldığı bu kararda oy çokluğu ile kabul edildi.

 

DERECE YAPAN SPORCULARA ALTIN

 

Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen son madde olan dereceye giren sporculara verilecek ödüller konusu konuşuldu. Komisyonun aldığı “  Antalya’da yapılan Türkiye Kick Boks şampiyonası ile Karate şampiyonasında derece elde eden 52 kiloda üçüncü olan Furkan Arda’ya bir adet yarım altın, 47 kiloda üçüncü olan Ali Ayas’a yarım altın, 63 kiloda ikinci olan Ömer Değirmenci’ye bir adet yarım altın, 57 kiloda birinci olan BeytullahGüllü’ye tam altın, 94 kiloda birinci olan Ahmet Şimşek’e tam altın, 69 kiloda üçünü olan Aykan İnal’a bir adet yarım altın ödüllendirilmesinin uygun olması oy birliği ile kabul edilmiştir” ifadeleri yer aldı. Komisyonun aldığı bu kararda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

İmar komisyonuna havale edilen sokaklara isim verilmesi konusu da görüşüldü. 1969 yılı Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Türkiye Baş Pehlivanı Nazmi Uzun’un ve 1188 ada ile 1794 ada arasında bulunan isimsiz yola Sefa isminin verilmesi konusunda komisyon talebi detaylı incelemek üzere çalışmaların devamına oy birliği kararı alırken, mecliste komisyonun aldığı kararı oy birliği ile kabul etti. Bir önceki toplantıda İmar Komisyonuna havale edilen 1/1000 ölçekli revizyon imar uygulama imar planı değişikliği maddesi de komisyonun aldığı oy birliği kararı da meclisten oy birliği ile çıktı.

 

Mecliste İmar komisyonuna havale edilen 1/1000 ölçekli Revizyon İmar Planı Plan Notu ilavesi konulu yazısı görüşüldü. Komisyon tarafından yapılan bilgilendirmede “ Belediye hizmet alanlarında belediye hizmet binaları, sosyal kültürel eğitim ve sportif amaçlı yapılar, depolar ve ticari birimler yer alabilmektir. Bu alanlarda yapılacak yapıların emsal değeri 2.40’dır ve emsal değerinin ve çekme mesafelerinin aşılmaması koşulu ile taban alanı katsayısı şartı aranmaz. Spor alanlarında sportif faaliyetleri engellemeyecek şekilde ve yapı adasının elverdiği ölçüde, sosyal, kültürel hizmet veren yapılar, zemin altı otoparklar ve ticari birimleri içeren yapılan yer alabilir. Yapılaşma hükümleri, emsal değerinin ve çekme mesafesinin aşılmaması koşulu ile ilgili belediyenin onaylayacağı mimarı avan projesine göre şekillenecektir. 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliğinin onaylanması ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesinin uygun olduğuna dair komisyonumuzca oy çokluğu ile karar alınmıştır” ifadeleri yer aldı.

 

“SATIŞLARA KARŞIYIZ”

 

İlgili gündem maddesi hakkında konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Akın Yılmaz,Kapaklı’da plan tadilatı yapılacak olan yerlere her zaman red vereceklerini kaydetti. AK Partili Meclis Üyesi Metin Kanat “ Kapaklı’da satabileceğin bir yer kaldı mı? Satışlarla alakalı hizmete dönüşen bir şey görmedim. Satıyorsunuz daha sonra da ek bütçeye para istiyorsunuz. Satışlara karşıyız” dedi. Metin Kanat’ın bu sözleri üzerine Başkan Mandalı “ Metin her zaman konuşuyorsun. Artık bunları bırakalım ve gündemi konuşalım “ diye konuştu.

 

“BENİM SESİMİ KESEMEZSİN”

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın meclis üyelerine agresif davrandığını kaydeden AK Parti Grup Sözcüsü Akın Yılmaz “ Bizler halk tarafından seçilmiş meclis üyeleriyiz. Herkesin burada konuşmaya hakkı var. Bir şey konuşulduğu zaman sözünün kısılması ayıptır” dedi. “Gündeme gelin” sözünü tekrarlayan Mandalı “ Meclis yetkilerinin ne olduğunu öğrenecekler. Bilmiyorlarsa istifa ederler. Metin Kanat benim sesimi kesemezsin” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10