Pehlivan: Amerika ile aynı çuvala girilmez

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 ocakta Afrin Bölgesi'nde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Tekirdağ 9.02.2018 00:30:00 0
Pehlivan: Amerika ile aynı çuvala girilmez

Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekli olduğunu belirten Pehlivan "Sınırlarımızda Türkiye'ye zarar verecek bir koridorun özellikle ABD tarafından oluşturulmasına izin veremeyiz" ifadesini kullandı

 

‘’İKTİDAR MİLLİ MESELEYİ SİYASİ BİR MALZEME HALİNE GETİRME ÇABASINDA’’

 

İktidarın, iç politikada milli bir meseleyi siyasi bir malzeme haline getirme eğiliminde olduğunu belirten Pehlivan birlik ve beraberliğin içinde olunması gerektiği bir dönemde iktidarların böyle bir yolu tercih etmesinin anlaşılır bir tavır olmadığını ifade etti. Pehlivan, "Ne yazık ki hükümet bu tavrıyla Zeytin Dalı Harekatı'nı tabiri caizse zeytin yağı operasyonuna çevirme çabasında. Afrin'i bahane ederek her türlü ülke problemini sümen altı etmenin yolunu arıyor’’ dedi.

 

‘’İSLAM DÜNYASI İÇİN NE GİBİ SONUÇLAR DOĞURACAĞINI MERAK EDİYORUZ’’

 

Pehlivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Vatikan'da Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile yaptığı görüşmeyi önemsediklerini belirterek ziyaretin İslam dünyası için ne gibi sonuçlar doğuracağını merak ettiklerini söyledi.

 

‘’BİZ BU HAREKATIN YERİNDE OLDUĞUNA VURGU YAPIYORUZ’’

 

Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekli bir operasyon olduğunu da  vurgulayan Pehlivan, "Sınırlarımızda Türkiye'ye zarar verecek bir koridorun özellikle ABD tarafından oluşturulmasına izin veremeyiz. Bunu herkes bilsin. O bölgedeki Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz de bilsin ki Amerika ile aynı çuvala girilmez. Amerika menfaati gerektirdiği zaman herkesi ezer, bundan dolayı da böyle bir noktada biz bu harekatın yerinde olduğuna vurgu yapıyoruz. Ayrıca Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz’’ dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10