Personele eğitim

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Muratlı Belediyesinde çalışan personellere, engelli ve yaşlı vatandaşlara davranış biçimleri ile ilgili "FarkÄ?

Muratlı 9.02.2018 20:03:00 0
Personele eğitim

“EĞİTİMLERİ ÖNEMSİYORUZ”

 

Muratlı Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitime; Muratlı Belediye Başkan Yardımcısı Güler Aktaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü  Vekili Serpil Cenker, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü Eğitmeni Murat Yıldız, Muratlı Belediyesi Müdürleri, Personelleri ve Muratlı İnşaat sektöründe yer alan Müteahhitler katıldı.

 

Eğitimin açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay yaptı. Atay konuşmasında, "Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak engelli vatandaşların sorunlarını gündeme aldık. Öncelikle kendi personelimize hizmet içi eğitim verdik. Hizmet içi eğitimleri önemsiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

 

SEMİNER VERİLDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü personeli Eğitmen Murat Yıldız tarafından 2 oturumda verilen eğitimlerde Muratlı Belediyesine gelen engelli ve yaşlı vatandaşlara davranış biçimleri, karşılama ve iletişim kurma, vizyon geliştirme, engelli ve yaşlı hizmetlerine yönelik bilgi edinmelerini sağlama, engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik, fiziksel, psikolojik sözlü şiddet içeren her türlü tutum ve davranışlara yönelik daha duyarlı yaklaşım bilincinin sağlanması ve engelli bireylerin toplumsal yaşama uyumları, karşılaştıkları sorunların yarattığı psikolojik travmaların en aza indirgenmesi,  "Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik İle İlgili TSE Standartları" konulu eğitimde ise personele; TS 9111 Özürlüler Hareket Kısıtlılığı Bulunan Kişiler İçin Binalarda Ulaşılabilirlik Gerekleri, TS 12576  Şehir İçi Yollar ve Kaldırım ve Yaya Geçitlerinde Ulaşılabilirlik İçin Yapısal Önlemler ve İşaretlemelerin Tasarım Kuralları, TS ISO 23599  Görme Özürlü veya Az Görenler İçin Yardımcı Mamuller ve Hissedilebilir Yürüme Yüzeyi İşaretleri, TST  TS ISO 23599'un Uygulanmasına Yönelik Tamamlayıcı Standart konularında bilgiler verildi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10