Yılmaz geri döndü

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında 4 toplantıya katılmadığı gerekçesiyle Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı'nın yazısıyla meclis üyeliği düşürülen Rahmi Yılm

Çerkezköy 9.02.2018 20:20:00 0
Yılmaz geri döndü

Yılmaz, Şubat ayı meclis toplantısında yerini alacağını ve ilerleyen günlerde ise ÇTSO seçimlerine gireceği yönetim kurulu üyelerini basına tanıtacağını ifade etti.

 

Meclis Toplantılarına katılmadığı gerekçesiyle Meclis Üyeliğinin düşürülmesini Bölge İdare Mahkemesine taşıyan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, mahkemece haklı bulunduğunu ve görevine iade edildiğini düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

 

“BAKANLIĞA MÜRACAAT ETTİM”

 

Dün saat 11.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis salonunda basın açıklaması gerçekleştiren Yılmaz “ Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda ÇTSO Yönetimi tarafından Meclis Toplantılarına katılmadığım gerekçesiyle Meclis Üyeliğim düşürülmüştü.  Dört toplantıdır demokratik hakkımı kullanıp meclis üyeliğimi yapamadım.  Tebligatların en az 24 saat öncesinden yapılması gerekiyor. Bana yapılan tebligatların 2 tanesi toplantının yapılacağı gün yapıldığı için, en az 24 saat öncesinden tebligat yapılması gerektiği için asistanım tebligatı almadı. Ben de toplantıya katılmış sayıldım. Meclis üyeliğimin düşürüldüğüne dair meclis başkanlığının yazısının bana ulaşmasının ardından Bakanlığa müracaat ettim. Yasal sürenin bitmesine bir gün kala ise Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulundum. Mahkeme odanın savunmasını ve evrakları isterken, mahkeme de dün sonuçlandı. Mahkeme benim meclis üyeliğimin devam etmesine, bu kararın uygulamasının durdurulmasına karar verdi” diye konuştu.

 

“TOPLANTIYA KATILACAĞIM”

 

Yılmaz “ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının bir üst mahkemeye itiraz hakkı var. Üst mahkeme sonuçlanana kadar TOBB delegesi ve meclis üyesiyim.  Bu ayki Şubat meclis toplantısına da katılacağım. Benim varlığım ve başkan adaylığım onları rahatsız etti. Bütçe toplantısına katılmamam için ellerinden geleni yaptılar. Türk adaleti gereğini yapıyor, bundan sonra da yapmaya devam edecek” dedi. Meclis üyeliğinin düşürüldüğü dönemde kendisinin yerine meclis üyeliğine seçilen Şener Aru’nun da mağdur olacağını ifade eden Yılmaz “ Üst mahkemenin sonuçlanmasının ardından meclis üyeliğimin düşürülmesi yönünde karar alanlar hakkında da görevi kötüye kullanma davası açacağım” dedi.

 

“ODANIN SAHİBİ ÜYELERDİR”

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan adaylığının sürdüğünü kaydeden Yılmaz “ Nisan ayında bayanlar ve gençlerin ağırlıklı olduğu ekiple, ÇTSO’da büyük bir ekip değişikliği olacaktır. Ben odanın üyesiyim ve 6 şirketim bulunmaktadır. Şirket olarak dört grupta faaliyet gösteriyoruz. Meclis üyesi olayım ya da olmayayım 4 gruptan da aday olabilirim” diye konuştu. Yılmaz “ Seçimle gelen insanların görevlerini sonuna kadar yapmaları gerekiyor. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının 4 bine yakın faal ve aktif üyesi var. İki yılını dolduran herkes seçme ve seçilme hakkına da sahiptir. Bununla birlikte benim de adaylığım devam ediyor. Genç ve bayan ağırlıklı bir ekip oluşturduk. Önümüzdeki hafta büyük ihtimalle ekibimizi ve kadromuzu size tanıtacağız. Çok güzel bir ekip oluştu. Bu odanın sahibi üyelerdir, çalışanlar değil” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10