Böbrek sağlığına dikkat çektiler

Türk Böbrek Vakfı tarafından Çerkezköy'deki öğrencilere " Böbrek Sağlığı ve Beslenme" konulu eğitim semineri verildi. 

Çerkezköy 13.02.2018 20:26:00 0
Böbrek sağlığına dikkat çektiler

Seminere katılan 2015 yılı Survivor Yarışması beşincisi Manken, Oyuncu ve Profesyonel Güreşçi Hasan Yalnızoğlu da öğrencilere doğru beslenme ve spor yapmayla ilgili kendi hayatından örnekler verdi.

 

EĞİTİM VERİLDİ

 

Türk Böbrek Vakfı, Çerkezköy’de  ‘Aşırı tuz ve şeker tüketiminin zararları ile sağlıklı bir yaşam için beslenme ve hayat tarzı önerileri’ konusunda seminer gerçekleştirildi. Türk Böbrek Vakfı tarafından dün saat 10:00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda öğrencilere yönelik düzenlenen “Böbrek Sağlığı ve Beslenme” eğitimine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Necmettin Çınar, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili İsmail Akın, Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk, Türk Böbrek Vakfı yetkilileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

“22 YILDIR BU TİP SOSYAL SORUMLULUK FAALİYETLERİNE KATILIYORUM”

 

“Böbrek Sağlığı ve Beslenme” konulu eğitimde öğrenciler ve katılımcılar video ve görsellerle de bilgilendirildiler. Seminere katılan 2015 yılı Survivor Yarışması beşincisi manken, oyuncu ve profesyonel güreşçi Hasan Yalnızoğlu da öğrencilere doğru beslenme ve spor yapmayla ilgili kendi hayatından örnekler verdi.Yalnızoğlu “ Başkaları tarafından yaşanan tecrübeler çok kıymetli. Bunları dinleyip örnek alın. Şekerin ne kadar zararlı olduğunu yaşayarak öğrenmekten ziyade farkındalıkla uzak kalmak gerekiyor. Buradan sporun önemine değinmek istiyorum. Ben 22 yıldır Türk Böbrek Vakfı ile birlikte bu tip sosyal sorumluluk faaliyetlerine katılıyorum. Yıllardır hem spor yapıyorum hem de yaptırıyorum. Sporun ve egzersiz, insan sağlığı açısından çok önemli” diye konuştu.

 

“ÜÇ BEYAZ’DAN KAÇIN”

 

Eğitimde 3 beyaz olarak adlandırılan tuz, şeker ve aşırı un tüketiminden kaçınılması gerektiği kaydedildi. Erişkin bir kişinin günlük alması gereken tuz miktarının ortalama 6 gram olması gerektiği gereğinden fazla tuz tüketmenin sağlık açısından zararlı olduğu ifade edildi. Aşırı tuz tüketiminin yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, damar sertliği, özellikle kalp yetmezliği ve felç riskini de beraberinde getirdiğini kaydeden yetkililer, tuz tüketiminin azaltmak için de öğrencilere önerilerde bulundular. Yetkililer, günde 50 gramda fazla şeker tüketimin pek çok sorunu beraberinde getirdiği kaydedildi.

 

UYARIDA BULUNDU

 

Eğitimle ilgili bilgi veren Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk de “Bu eğitimleri sıklıkla düzenlemekteyiz. Vakıf olarak amacımız 9-10-11 yaş grubu çocuklara, böbrek sağlığını bozan tuz, şeker ve unun aşırı tüketilmemesi gerektiğini anlatma ve farkındalık oluşturmak. Şimdiye kadar İstanbul’un Avrupa yakası ve Trakya’da 50 bin öğrenciye ulaştık. Onun için çocuklarımıza yanlış beslenmeyle ilgili konuları aktarmalıyız ki evlerine gittiklerinde, ailelerini yanlış davranışlara karşı uyarabilsinler, biz buna tersine eğitim diyoruz. Çocuklarımız eve gittiğinde annesini ve babasını beslenme konusunda uyarabilmelidir.  Herşeyin doğalını ve tazesini zamanında tüketmeliyiz. Aşırı tuz tüketimi böbrek ve kalp sağlığını bozuyor. Sağlığı korumak için 3 beyazın gerektiğinden fazla tüketilmemesi gerekiyor. Daha çok çocuğa ulaşmak ve farkındalık yaratmak için eğitimlerimiz devam edecek” dedi.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Programın sonunda eğitimine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Necmettin Çınar, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan’a Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk tarafından plaket takdim edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10