Okuma yazma çalışmaları başlatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında Malkara  kaymakamlığı tarafından okuma-yazma bilmeyen vatandaşların tespit edilip okum

Malkara 16.02.2018 19:54:00 0
Okuma yazma çalışmaları başlatıldı

Bu kapsamda Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda okuma yazma seferberliği konulu toplantı yapıldı.

 

KİMLER KATILDI?

 

Toplantıya Kaymakam Erkan Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümran Bilgin, İlçe Sağlık Grup Başkanı Refet Çeviker, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilal Temurtaş ve merkez mahalle muhtarları, ilgili kurum müdürleri katıldı.

 

HEYET OLUŞTURULDU

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Türkiye genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Malkara'da çalışmaların başlatıldığını söyleyen  Malkara Kaymakamı Erkan Karahan;  "Bu projede hedefimiz ilçemizde okuma yazma bilmeyen kişi sayısını sıfıra düşürmektir. İlgili okullar ve ilgili müdürler bu projede görev alacak. Muhtarlarımız ve STK'larımızın da iştirakiyle bir heyet oluşturduk" dedi.

 

‘’HERKES ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAK’’

 

Okuma Yazma Seferberliği projesinde ilk aşamada alan taraması yaparak, okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespit edilecek. Kaymakam Karahan, okulların velileri, STK'ların üyelerini, muhtarların da mahalle sakinleri arasında okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilmesinin planlandığını belirtti. Karahan, okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespitinin ardından 5 Mart'ta kursların başlayacağı belirterek, belli bir sayı ya da yer mefhumu olmadan, her  yerde her kişiye bu kursların verileceğini söyledi. Bir kişi bile müracaat etse kurs açılacağını sözlerine ekleyen Karahan, kursların Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü himayesinde yürütüleceğini söyledi. Karahan, kursun iki kademeden oluşacağını kaydederek, "Birinci kademede okuma yazma öğretilmesi ve ardından ikinci kademede de kursiyerlerin temel bilgileri öğrenmeleri sağlanacak" dedi. Kaymakam Karahan, okuma yazma seferberliğinin amacına ulaşabilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti. 

 

Haber / Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10