Kale Kilit mutlu sona ulaştı

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Kale Kilit Aş. ile sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmeleri önceki gün yapılan

Çerkezköy 16.02.2018 19:59:00 0
Kale Kilit mutlu sona ulaştı

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak yaptığı açıklamada Kale Kilit Fabrikası ile yaklaşık 2 ay sürdürdükleri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin olumlu olarak mutlu şekilde sonuçlandığını ifade etti.

 

YAPILAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İLE ALINAN HAKLAR ŞUNLAR

 

Başkan Koçak Kale Kilit ile yapılan toplu iş sözleşmesi ile bu işyerinde çalışan yaklaşık bin 500 sendika üyesinin bu anlaşmadan yararlanacağını belirterek,  ‘’İki yıllık yapılan bu toplu iş sözleşmesi ile Kale Kilit çalışanlarımız ücretlere birinci altı ay yüzde 25 artış, diğer aylarda maaşları enflasyon artışına göre olacak. Sosyal haklarda da birinci altı ay için yüzde 33 diğer aylarda enflasyona göre artış olacak. Bayram harçlığı 376 TL, evlenme yardımı 613 TL, yıllık ücretli izin parası 399 TL, doğum yardımı birinci yıl 370 TL  ikinci yıl için 543 TL, ölüm yardımı (kendisi için) 543 TL, iş kazası için bin 29 lira, askerlik yardımı birinci yıl için 382 TL,  ikinci yıl için 551 TL, eğitim ve öğretim yardımı ilkokula giden çocuklar için birinci yıl 220 TL, ikinci yıl için 227 TL, ortaokula giden çocuklar için  birinci yıl 235 TL, ikinci yıl için 257 TL, liseye giden çocuklar için birinci yıl için 257 TL, ikinci yıl için 316 TL, yüksekokul ve üniversitede okuyan çocuklar için birinci yıl için 382 TL, ikinci yıl için 455 TL yardım yapılacak erzak yardımı ise 500 TL’dir. Bu sözleşmemiz Kale Kilit çalışanlarımızı mutlu etmiştir. Her zaman sendikalarının yanında olan tüm üyelerimiz gibi Kale Kilit çalışanları da her zaman sendikaları Türk Metal Sendikası’nın yanında oldu ve olmaya da devam edecek. Bizler her zaman üyelerimizin çok daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmek için onların mağdur olmaması alın terlerinin hakkını almaları için güvenlerini boşa çıkartmıyoruz. Biz üyelerimizle birlikte büyük bir aileyiz. Bu nedenle aile bireylerimizin yaşamlarını yaptığımız sözleşmelerle kolaylaştırmaya özen gösteriyoruz. Sözleşmemizin Kale Kilit çalışanlarımıza hayırlı olsun “dedi.

 

KALE KİLİT ÇALIŞANLARI SÖZLEŞMEDEN MEMNUN OLDUKLARINI BELİRTTİLER

 

Türk Metal Sendikası’nın Kale Kilit ile yaptığı toplu iş sözleşmesi ile çalışanlar beklentilerinden çok hak aldıkları için çok mutlu olduklarını ve sendikalarına her zaman güvendiklerini ve her zamanda sendikaları Türk metal’in yanında olduklarını belirttiler. Kale Kilit çalışanları, “Üyesi olduğumuz Türk Metal Sendikası bizleri bugüne kadar yaptığı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mağdur etmedi ve en iyi sözleşmelere imza atarak bizleri sevindirdi. Bu sözleşmede de alın terimizin hakkı olan ücreti ve diğer sosyal hakları da en iyi şekilde almıştır. Bu nedenle Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak ve Türk-iş Tekirdağ İl Temsilcisi Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanımız Murat Koçak bizlere bu sözleşme ile bizlere bayram sevinci yaşattılar kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10