Altınova Belediyespor avantaj elde etti

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12.Grupta 19.hafta karşılaşmasında lider Altınova Belediyespor evinde Bigaspor'u dört golle geçerken, ikinci sıradaki Sultangazispor ise Edirne deplasmanında hiç beklemediği bir y

21.02.2018 19:34:00 0
Altınova Belediyespor avantaj elde etti

Üçüncü sıradaki temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ise evinde ilk devre mağlup olduğu Yalova Kadıköyspor’u üç golle geçerek rövanşı da almış oldu.

 

LİDER FARKLI KAZANDI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligin 19.’uncu haftasında Bigaspor deplasmanda Altınova Belediyespor ile karşılaştı. Altınova BelediyesporBigaspor’u 4-0 mağlup etti.Pazar günü saat 14:00’de Altınova Hersekzade Ahmet Paşa  stadyumunda oynanan müsabaka Altınova Belediyespor’un 4-0’lık galibiyeti ile sona erdi.Maçın ilk yarısında iki gol bulan Altınova Belediyespor, maçın ikinci yarısında da iki gol daha buldu. Bigaspor’da kaleci Taner bir çok gol pozisyonunu önledi. Bigaspor Cenk ve Taner ile geliştirdikleri ataklarla gol aradı ancak pozisyonlardan yararlanamadı.Altınova Belediyespor maçın 6.’ıncı dakikasında penaltı atışı kazandı. Penaltı atışını Emin Akyıldız kullandı ve gol oldu.Maçın 38.’inci dakikasında Altınova Belediyespor geliştirdiği atakta Lokman Akyıldız’ın vuruşunda top ağlarla buluştu ve gol oldu.Maçın ilk yarısı Altınova Belediyespor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.Maçın 80.’inci dakikasında Altınova Belediyespor’un geliştirdiği atakta Cihan Korucu’nun vuruşunda gol oldu ve skor 3-0 oldu.Maçın 85.’inci dakikasında Altınova Belediyespor’un geliştirdiği atakta Barış Boylu’nun vuruşunda top ağlarla buluştu ve gol oldu.Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Altınova BelediyesporBigaspor’u 4-0 mağlup etti.

 

1911 ÜÇ GOLLE KAZANDI

 

Bölgesel Amatör Lig 12.grupta mücadele eden temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor evinde ligde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Yalova Kadıköyspor’u konuk etti. Pazar günü Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda oynanan karşılaşmaya taraftarının desteği ile iyi başlayan 1911 Çerkezköyspor ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı. İlk devrenin son bölümüne kadar aradığı golü bulamayan ev sahibi ekip 1911 Çerkezköyspor 40’ıncı dakikada penaltı sonrası Etoga ile gole ulaşırken, rakibi de pozisyon sonrası gördüğü kırmızı kartla bir kişi eksik kaldı. Karşılaşmada öne geçen 1911 Çerkezköyspor kalan dakikalarda ikinci gol için yüklenirken, konuk ekip ise savunma ağırlıklı oynadı.

 

Karşılaşmanın ilk devresini önde tamamlayan 1911 Çerkezköyspor rakibinin eksik olmasını iyi değerlendirdi.  İkinci yarıda da gol için bastıran 1911 Çerkezköyspor Sefa’nın golüyle farkı ikiye çıkardı. Golden 10 dakika sonra Sefa attığı mükemmel gol ile farkı üçe çıkarırken, 1911 Çerkezköyspor’daaçılan farkla iyice rahatladı.Oyunun son bölümünde sahada 10 kişi kalan 1911Çerkezköyspor konuk ekibin penaltı golüne engel olamadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 1911 Çerkezköyspor’un 3-1’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Temsilcimiz bu galibiyet ile beraber puanını 34 yaparak üçüncü sıradaki yerini korudu.

 

ÇORLU AĞIR YARALDI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor sahasında oynadığı maçta Çorluspor 1947 takımını 4-1 mağlup etti. Alemdağ Stadında oynanan karşılaşmayı Ufuk Demircoğlu, Aykut Yılmaz ve Bülent Karga Hakem triosu yönetti. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan ev sahibi ekip ilk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili hücumlar geliştirdi. Karşılaşmanın 24. dakikasında Enes Ocak ev sahibi takımı öne geçirdi. LucasSebastianRodriguez 38. dakikada farkı ikiye çıkarttı. 52. dakikada Berkay Çalık konuk takımın golünü kaydetti. LucasSebastianRodriguez 60 ve 63. dakikalarda goller bulurken karşılaşmayı Çekmeköy temsilcisi 4-1 galip tamamladı.

 

ÇIKSALINSPOR BEŞ DAKİKADA KAZANDI

 

Bölgesel Amatör Ligi 12. grupta Edirne temsilcisi Uzunköprüspor, 19. hafta maçında Çıksalınspor’a konuk oldu.Beyoğlu Stadındaki müsabakayı Enver Aydın, Bülent Eraykutlu, Mahmut Uncu Hakem üçlüsü yönetirken, Erkan Yeğin de 4. Hakem olarak görev aldı. Uzunköprü’de oynanan ilk maçı 2-0 kazanan Uzunköprüspor, rövanşı da vermemek adına sahaya çıkarken, alt sıralardan kurtulmak isteyen Çıksalınspor ise puan yada puanlar almak için çabaladı.Maç öncesi yaşanan gerginlikler sebebiyle maç başlamadan önce Uzunköprüspor yöneticilerinin protokol tribünününden ayrıldığı gözlendi.

 

İlk yarı karşılıklı ataklarla geçerken ilk yarının son bölümünde Serhat Görmen sarı yeşilli konuk ekibi 1-0 öne geçirdi.Devre arasına önde giren Uzunköprüspor, ikinci yarıya skoru muhafaza etmek için çıkarken, Çıksalınspor daha baskılı bir oyunu tercih etti.62. Dakikada Yunus’un kafa golü ile eşitliği yakalayan Çıksalınspor, yakaladığı ivme ile Uzunköprüspor savunmasına iyice yüklendi. Bu baskı 65. dakikada skoru 2-1’e taşırken, bu golün de iki dakika sonrasında Çıksalınspor Bora ile farkı ikiye çıkardı.Beş dakika içinde yenen üç şok golle morali bozulan Uzunköprüspor, oyuncu değişikliklerine gitti.78. dakikada oyuna sonradan dahil olan Atakan Uzunköprüspor adına farkı bire indirse de, kalan bölümde başka gol bulunamayınca Edirne temsilcisi İstanbul deplasmanından puansız döndü.Çıksalınspor rakibini 3-2 mağlup ederek puanını 18 yaptı. Uzunköprüspor ise 24 puanda kaldı

 

SULTANGAZİSPOR AĞIR YARALDI

 

lgesel Amatör Lig 12. Grupta mücadele eden Sultangazispor, deplasmanda Edirnespor ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 berabere biten karşılaşmayı ev sahibi ekip Edirnespor 3-0 kazanarak üç puanın sahibi oldu.Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta Edirnespor sahasında İstanbul temsilcisi Sultangazispor ile karşı karşıya geldi. Konuk ekip Sultangazispor rakibi karşısına 4 önemli eksik ile çıktı. Oğuzhan Barkın, Vedat Çıkın ve Kahraman Çetin kadro dışı bırakılması nedeni ile sahada yer almazken Oğuz Yeşil ise cezalı olduğu için Edirnespor karşısında forma giyemedi. Karşılaşmanın ilk yarısına iyi başlayan Sultangazispor, Edirnespor karşısında bulduğu net gol fırsatlarından yararlanamazken, Samet Şenol ilk yarının son dakikasında yüzde yüzlük gol fırsatını tepti ve takımlar soyunma odasına 0-0’lık eşitlik ile gitti.İkinci yarıya üstün başlayan ev sahibi ekip Edirnespor karşılaşmanın 50. Dakikasında Uğur’un attığı gol ile mücadelede 1-0 öne geçti.Beraberlik golünü bulmak için yüklenen SultangazisporSojiMoses ve Ramazan ile altı pas içerisinde bulduğu net fırsatları elinin tersi ile itti.Mücadelenin 72. Dakikasında Barış ile 2-0 öne geçen ev sahibi ekip 87. Dakikada Orhan’ın attığı gol ile karşılaşmayı 3-0 kazandı ve üç puanın sahibi oldu.

 

BAŞLADIĞI GİBİ SONUÇLANDI

 

Lüleburgazspor’un bay geçtiği haftada Yeni Çanspor evinde güçlü rakibi Gaziosmanpaşaspor’u konuk etti. İstanbul’da Sultangazi maçı sonrası yapılan çirkin saldırı sonrası çıktığı ilk müsabakaya Çan halkından büyük destek ve taraftar geldi.Konuk takım Gaziosmanpaşa spor sahaya “Geçmiş olsun Çan spor” pankartıyla çıktı ve büyük alkış aldı. Yeni Çan spor ve Gaziosmanpaşa spor her iki yarıda girdikleri pozisyonları gole çeviremeyince müsabaka başladığı gibi 0-0 biti.

 

PUAN FARKI YEDİYE ÇIKTI

 

Ligde 19 hafta sonunda Altınova Belediyespor 43 puanla liderliğini sürdürürken, Sultangazispor ise 36 puanla ikinci sırada yer aldı. Bu hafta aldığı galibiyet ile kendine gelen 1911 Çerkezköyspor ise 34 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Ligde Gaziosmanpaşaspor’un 29, Bigaspor’un 27, Edirnespor’un 27, Uzunköprüspor ise 24 puanda yer alıyor. Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor’un 23 puanla sekizinci sırada yer aldığı ligde Çorluspor’un 23, Çıksalınspor’un 18, Yeni Çanspor’un ise 16 puanı bulunuyor. Ligin dibinde ise 12 puanla Yalova Kadıköyspor ise 5 puanla Lüleburgazspor yer alıyro.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10