Albayrak: Gölge etmesinler yeter

Ambar deresi ve kavak deresi atıksu kolektör hattının temel atma töreni dün saat 14.00'de Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanlığının karşısında bulunan alanda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 21.02.2018 19:46:00 0
Albayrak: Gölge etmesinler yeter

Her ilçeye genel potansiyele göre yatırım yaptıklarını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, söz verdiklerini yerine getirdiklerini kaydetti. Albayrak “ Biz gece gündüz demeden, sabah saat 06:00’dan akşam saat 23:00’a kadar çalışırken, ne yazık ki Türkiye genelinde siyaseten bitmiş bir siyasi oluşumun temsilcileri her konuşmasında biz yerel yönetimlere yüklenmeye başladılar. Her konuşmalarında sadece yerel yönetimler var. Gölge etmesinler yeter. Gerisi bize ait. Biz nasıl hükümetin yaptığı yatırımlara saygı duyuyorsak, onlarda yerel yönetimlerin yaptıklarına saygı duysunlar” dedi.

 

“ATIK SU PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ”

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Genel Müdürlüğünün kurulduğu günden bu yana ilçelerin alt yapısını çözmek için var gücüyle çalıştığını kaydetti. Çerkezköy’ün de hak ettiği payları aldığını kaydeden Başa “ Bu noktada halen devam eden inşaatlarımıza ilave olarak özellikle Kavak Dere ve Ambar Deresi bölgelerinin atık su problemini çözmek üzere özellikle okullaşan bölgelerin alt yapısını çözmek için buralarda derelere akan kanalizasyonları toplayıp atık su tesisine götürmek üzere TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen Çerkezköy ilçesi ambar deresi ve Kavak Dere Atıksu kolektör hattı projemiz 24 Ağustos’ta ihalesi yapılırken, 30 Ekim’de ise yer teslimi yapıldı. İhale bedelimiz 6 milyon 107 bin 659 liradır. Bu rakam KDV ile 7 milyon 500 bin TL’yi buluyor. Projenin bitiş tarihi 29 Ekim olarak öngörüldü ancak ümit ediyorum ki yaz aylarında bu yatırımı tamamlayacağız. Projede çalışmalar başladı ve yüzde 8 fiziki gerçekleşme sağlandı” dedi.

 

“ALT YAPI SORUNU ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ÇÖZÜLECEK”

 

Başa “  2016 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince ıslahı yapılan Kavak deresi bölgesindeatık su şebeke ve kolektör hattı bulunmamaktadır. Kavak Deresi; Kapaklı Bahçelievler Mahallesi, Çerkezköy Kipa mevkii ve Emlak konutları mevkilerinin alt mansap kısmında kalmaktadır. Özellikle emlak konutlarının kanalları kavak dereye deşarj olmakta ve çevre kirliliğine sebep olmaktadır. Kapaklı Bahçelievler mahallesinde ise atıksu şebeke hatları fosseptik ve vidanjör hizmeti ile yürütülmekte olup idaremizce ihalesi yapılan ‘Kapaklı İlçesi içmesuKanalizasyon ve yağmursuyu inşaat” kapsamında şebeke hatları inşa edilecek ve vidanjör ihtiyacı ortadan kaldırılmış olacaktır. Kapaklı Bahçelievler mahallesi, Çerkezköy Kipa mevkii ve emlak konutları mevkilerinin atıksuları bu iş kapsamında inşa edilecek 600 milimetre çapında ve 2700 metre Kavak Dere Kolektörü vasıtasıyla Çerkezköy Atıksu Arıtma tesisine bağlanacak ve arıtılmış olacaktır. Çerkezköy Ambarderesi yerleşim yerinde kısmen mevcut bulunan atıksu şebeke hatları toplayıcı kollekör hattı bulunmaması nedeniyle dereye deşarj olmaktadır. Bu iş kapsamında şebeke hattı bulunmayan özellikle okullar bölgesinin atıksu şebekesi inşa edilecektir. Mevcut ve yeni yapılacak şebeke hatları inşa edilecek toplayıcı kollektör hattı ile şehit Akın Akın caddesindeki mevcut hatta bağlanacak Çerkezköy Atıksu arıtma tesisine ulaştırılacaktır. Yaklaşık 11 bin metre çeşitli çaplardaki 200,300.400 şebeke hattı ve 500 milimetre kollektör bağlatışı yapılacaktır. Yine bu ihale kapsamında taşkın risklerin ortadan kaldırmak amacıyla Kapaklı Karaağaç Deresi Islahı için 270 metre 1.70x2.50 metre boyutlarında betonarme çift gözlü menfez yapılması planlanmaktadır. Bu bölgenin alt yapı sorunu önemli bir ölçüde çözülmüş olacaktır” diye konuştu.

 

TESKİ OLARAK SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

 

Çerkezköy’de kanalizasyon inşaatının da tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Başa “ Kızılpınar mahallesinde şebeke inşaatı ve Çerkezköy’ün kanalizasyonları İleri Biyolojik atıksu arıtma tesisine bağlayacak kolektör ve terfi hattı ve terfi merkezi inşatları tamamlandı ve geçici kabul aşamasıdayız. Yakın zamanda Çerkezköy merkezi atıksuyu da İleri Biyolojiğe verilecek. Kızılpınar’da çalışmaların yüzde 80’ini geçtik. En yakın zamanda Nisan-Mayıs ayında tamamlamış olacağız. İçme suyu kapasitesini artırmak içinde çalışmalar devam ediyor. Çerkezköy’de İstasyon mahallesinde bir, Fatih mahalesinde iki adet, Veliköy mahallesinde bir adet olmak üzere toplam dört adet içmesuyu kuyusu açılacaktır. Biten, devam eden ve yatırımla birlikte TESKİ Çerkezköy’e bugüne kadar 50 milyon 634 bin TL yatırım yaptı. İleri Biyolojik Arıtma Tesisi DSİ tarafından yapılıyor ve bize teslim edilmedi. Onun parası da TESKİ tarafından verildi. Bununla birlikte Çerkezköy’e 76 milyon 503 bin yatırım hacmine ulaşıyoruz. Sadece Çerkezköy değil, Tekirdağ genelinde alt yapı, içme suyu kanalizasyon rekora koşuyoruz. Dört yıl olmadan 2 bin 45 kilometre alt yapı çalışmasının gerçekleştirmiş oluyoruz. Her gün 1.5 kilometrelik alt yapı inşaatını gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 500 milyonluk il genelinde yatırımı gerçekleştirdik. TESKİ olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Çok cesur bir şekilde ilimizin alt yapı sorununu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz, bu konuda ilçe belediye başkanları ile uyumlu çalışıyoruz” dedi.

 

“VATANDAŞIN KAFASINI BULANDIYORLAR”

 

Son dönemlerde ‘Tekirdağ en pahalı suyu kullanıyor’ sözlerine açıklık getiren Başa “ Yatırımlara bir şey diyemeyenlerin tek silahı kaldı. ‘Su parası yüksek’ diyerek Tekirdağ’ın en pahalı suyu içtiğini söylüyorlar. Bununla birlikte vatandaşların da kafalarını bulandırıyorlar. İnşallah Mayıs meclisinde o silahı kendilerinden alacağız. Artık yatırımları tamamladıktan sonra vatandaşların ekonomik olarak su fiyatları düşürmek için belediye karar alırsa bu konuda girişimde bulunacağız.

 

“HAYIRLI OLSUN”

 

Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ CHP çatısı altında hizmetlerin yapılması ilçeler olarak kardeş olduğumuzu gösteriyor. TESKİ bir bütün oldu ve 11 ilçeyi tek elden yönettiği için yapılan yatırımları da tek elden yönetiyor. Bugün bu 8 milyonluk yatırımda hem Çerkezköy’e hem de Kapaklı’ya geldi. Geçmişten kalan eksik hizmetleri biz tamamlayacaksak bizlerin doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Yatırımın Kapaklı ve Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

“20 MİLYON NÜFUSA NEFES ALDIRIYORUZ”

 

4 yıla varan hizmet maratonunu devam ettirdiklerini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ TESKİ’nin Çerkezköy’ün geleceğine yaptığı bu önemli yatırımın temel atması töreninde beraberiz. Ambar Dere bölgesi çok uzun zamandan beri ‘kanalizasyonu yaptık, yapıyoruz’ vaatleri ile geçiştirilen bir bölgesiydi. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin ortasından geçen Kavak Dere’ye de bir taraftan fabrikaların atıkları bir taraftan da mahallenin kanalizasyonu akıyordu. Yaklaşık 20 bin nüfusu etkisi altına alan soruna bugün önemli bir yatırım yapıyoruz.Devlet Su İşleri tarafından ıslah edilmesi gereken Kavak Dere’nin 1’inci etabının 6 milyonluk yatırımla Büyükşehir Belediyesi tarafından ıslah edilmiştir. 2’nci etap çalışmaları da başlayacak. 20 bin nüfusu etkisi altına alan dereyi büyükşehir ıslah ediyor. 20 bin nüfusa nefes aldırıyoruz” dedi.

 

“YANINDA OLMADINIZ”

 

Akay “Biz göreve geldiğimizde ani su baskınlarıyla dere taşkınları ile anılan bir Çerkezköy vardı. TESKİ, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde 7 milyonluk yatırımı toprağın altına gömdü ve ani su baskınlarının önüne geçti. Önceden 35 kilogram yağışta sular altında kalan Çerkezköy, 70 kilogram yağışı gördü bana mısın demedi. 10 yıl boyunca ani su baskını altındaki Çerkezköy’ü görmezden geldiniz. Çorlu Deresi’nin sıkıntılarını görmezden geldiniz, vatandaşlar sular altında kaldığında yanında olmadınız.Göreve geldiğimizde Kızılpınar’da20 yıl evvel 3-4 bin nüfuslu bir mahalleyken yapılmış bir kanalizasyon vardı. TESKİ 10 milyonun üzerinde maliyeti olan kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmasını başlattı. Buraya yapılan yatırımlar Çerkezköy’ün geleceğine yapıldı. Kızılpınar’ın altyapı sorunu ortadan kalkıyor. Çerkezköy’ün derelerine akan kanalizasyonlar ortadan kalkıyor. Bizler bugünden bu sorunların hiçbirini görmezden gelmeyerek geleceğe dair temeller attık. Yaklaşık 75-76 milyonu bulan toprağın altına gömülen bu yatırımlarda kararlılıkla bu yatırım hedefini ortaya koyan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ve TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa’ya teşekkür ediyorum. Bizler Çerkezköy ve büyükşehir belediyesi olarak bugüne kadar hayal edilen, on yıllar boyunca sözler verilip unutulan yatırımları teker teker yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

“YÜZDE 80 TAMAMLADIK”

 

Modern kapalı Pazar yeri inşaatının yüzde 80’nin tamamlandığı müjdesini veren Akay” Haziran ayında ilk pazarımızı orada gerçekleştireceğiz. Kızılpınar’da 9 Mart’ta çok amaçlı salonun açılışını yapacağız. TEDES binasının önümüzdeki aylarda açılışını yapacağız. 29 Ekim spor kompleksini tamamladık. Kararlı bir hamle ile yol sirkülasyon projesinin kararını verdik. Tek yön uygulamasına geçtik. Bu işi provoke edenler oldu. Çerkezköy’ün ihtiyacı olan bu kararın önlenmesi için bazı şeyler yaptılar. Bu proje, Çerkezköy’ün trafik sorununun çözülmesinin birinci adımıydı.2017 yılı özelikle Çerkezköy Belediyesi adına tüm müdürlüklerin başarılı bir yıl geçirdiğini ifade etmek istiyorum. 2017 Çerkezköy’ün gurur yılı oldu. Çerkezköy’ün kapalı pazar yeri yüzde 80 seviyesine geldi. Eski pazar yerinden sökülen malzemeler ile Kızılpınar’a bir kapalı pazar yerini kazandırmak üzereyiz. 110 bölgede yeşil alan park bahçe çalışması yaptık. Bölgemize en büyük oyun parkını kazandırdık adını da 23 Nisan Çocuk Parkı koyduk” dedi.

 

“İKİ SEVDAMIZI DİREKLERE YAZDIK”

 

Aakay“ Çerkezköy-Kızılpınar yolunu aydınlattık.  “Karayollarına ‘yatırımı yapacağız, işletme faturasını da üzerimize alacağız’ dedik. Bir imza için 180 bin lira para talep ettiler, paralarını yatırdık. 2 milyonun üzerinde bir yatırımla o bölgeyi Çerkezköy Belediyesi olarak aydınlattık. Çerkezköy kendine yakışan bir şehir havasına kavuştu. 3 bin 640 metrelik yolu aydınlattık. Aydınlatma direklerinin bir tarafına Türk bayrağı, bir tarafına da ‘sevdamız Çerkezköy’ sloganını koyduk. 2 sevdamızı da o direklere yazdık. Geçtiğimiz haftalarda Karayollarından birisi belediyeyi aradı. Telefon ile aradıklarında ‘Allah razı olsun diyecekler’ diye tahmin ettik. Arayan karayolu görevlisi arkadaş, ‘o Türk bayrağı tamam ama sevdamız Çerkezköy yazısını sökeceksiniz’ dedi. O yazıyı ‘Sökebilecek varsa gelsin söksün’ dedim halen bekliyorum” dedi.

 

BİZ ÇERKEZKÖY’ÜN 10 YILINI GERİ KAZANDIRIYORUZ

 

Çerkezköy’ün kaybedilen on yılını geri kazandırdıklarını kaydeden Akay “ Çerkezköy’e söz verip ötelenen bütün yatırımların unutulan sözlerin hepsini hemşerilerimiz adına yapmaya devam edeceğiz. 2018 yılı seçim yılı olacak. Anlatacak konuşacak çok mecramız olacak. 2 gün Kahramanmaraş’a gittik. Buradaki arkadaşlar beceriksiz belediye diye beyanat vermişler. 10 yıl boyunca beceriksizliği tescillenenler, milletten bunun faturasını görenler halen nerede olduklarının farkında değiller. Birçok yatırım yapılıyor. DSİ’nin Karayollarının yapması gereken yatırımları biz yapıyoruz. Göreve geldiğimizde 111 bin nüfus vardı. Şimdi ise 158 bin nüfuslu bir Çerkezköy var. Türkiye’nin 81 ilinden gelen vatandaşlarımızın buluşma noktası olan Çerkezköy’de kararlılıkla görev yapmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmet etme aşkıyla görev yapan 2 ayrı belediye var. Vatandaşın ihtiyacını bilen, dört yıldır iyi günde kötü günde her an yanında olan bir belediyecilik anlayışı var. Onlar da vatandaşlarımızın 4 yıldır bu hizmetleri gördüğünü görüyorlar. Kıskanmayacaklar, kendi beceriksizliklerine de yanmayacaklar. Biz Çerkezköy’ün 10 yılını geri kazandırıyoruz”Allah herkese verdiği sözü tutmayı nasip etsin. Büyükşehir belediye başkanım söz verdi bugün tutuyor. Biz söz verdik tutuyoruz. Söz verenlerle, söz vermeyenlerin kimler olduğunu Çerkezköy halkı biliyor. Bu yatırımın Çerkezköy’e ve Tekirdağ hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

“SAYGI DUYSUNLAR”

 

Her ilçeye genel potansiyele göre yatırım yaptıklarını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Çerkezköy’de 2017 yılının ilk meclis toplantısında ‘2017 Çerkezköy’ün yılı olacak’ demiştik. 2018 yılının ilk meclis toplantısında da Kapaklı’daydım ve’2018 Kapaklı’nın yılı olacak’ dedim. Her ilçeye genel potansiyeline göre yatırımlar yapıyoruz. Ne söz verdiysek onları yerine getirmeye çalışıyoruz. Beni en çok mutlu eden Çerkezköy’de artık ani sel baskını olmamasıdır. Görev süremizde Tekirdağ genelinde 300 bin dönüm meranın yüzde 50’sini iyileştirdik. Biz gece gündüz demeden, sabah saat 06:00’dan akşam saat 23:00’a kadar çalışırken, ne yazık ki Türkiye genelinde siyaseten bitmiş bir siyasi oluşumun temsilcileri her konuşmasında biz yerel yönetimlere yüklenmeye başladılar. Her konuşmalarında sadece yerel yönetimler var. Gölge etmesinler yeter. Gerisi bize ait. Tekirdağ’a, Türkiye’ye hizmet eden, çivi çakan kim varsa saygı duyuyoruz. Kıskançlık içerisinde değiliz. Hükümetimizin her yaptığı yatırıma saygı duyuyoruz. Onlar da yerel yönetimler olarak bizim yaptıklarımıza saygı duysunlar” dedi. Konuşmaların ardından Ambar Deresi ve Kavak Deresi Atıksu Kolektör Hattının Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10