Kalyon: Hükümet yıllar sonra gerçekleri gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ak Parti hükümetlerince zinanın suç olmaktan çıkartılmasının yanlış olduğunu ifade etmesi üzerine yazılı açıklama yapan Saadet Partisi Çerkezköy ilçe

Çerkezköy 22.02.2018 20:13:00 0
Kalyon: Hükümet yıllar sonra gerçekleri gördü

Saadet Partisi Çerkezköy ilçe Başkanı Mehmet Kalyon, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Parti hükümetlerince zinanın suç olmaktan çıkartılmasının yanlış olduğunu ifade etmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

 

‘’GÜNAYDIN’’

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Biz AB sürecinde, bu bir öz eleştiridir onu söylemek zorundayım, bu konuda bir yanlışımız oldu ki zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle bu tacizler vesaire bunları belki de aynı kapsam içerisinde değerlendirmemiz lazı’ dediğini hatırlatan Kalyan; ‘’Şimdi bizim buradan Sayın Cumhurbaşkanına ilk olarak ifade etmemiz gereken şey “Günaydın” demek olmalıdır” ifadelerine yer verdi.

 

NEDEN YAPTIĞIMIZ UYARILARA BİR KEZ KULAK VERMEDİNİZ?

 

Kalyon, Saadet Partisi’nin yıllarca zinanın serbest bırakılmasına yönelik tepkisinin dikkate alınmamasını eleştirerek; “Sayın Cumhurbaşkanımız zina yasağının kaldırılması konusunda yanlış yaptıklarını söylüyor ve bu hatanın giderilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade ediyor. Peki söyler misiniz lütfen, bunca tecavüz ve taciz vak’alarının, bunca boşanma ve intihar olaylarının baş müsebbibi olan zina konusuyla alakalı yıllardır yaptığımız bütün ikaz ve uyarıları niçin dikkate almadınız? Neden yaptığımız uyarılara bir kez kulak vermediniz? Bizler Saadet Partililer olarak sizden sadece konuya duyarlı olmanızı bekledik, bunu inancımızın bir gereği olarak istedik fakat sonuçlarının ne olacağının gün gibi aşikâr olduğu bir konuda dahi sesimizi size iletemedik” dedi.

 

HER ŞEYİ AÇIK BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYMUŞ OLDU

 

Hükümeti devamlı uyardıklarını belirten Kalyon; ‘’Ancak zinanın suç olmaktan çıkarılma sürecini anlattığımız ortamlarda hep hükümete iftira atmakla suçlandık. Zinayı suç olmaktan çıkaran Ak Parti Hükümeti değildir diye toptan bir reddiyeyle karşılaştık. Şimdi ise özellikle iktidar medyası ve sözcülerinin ısrarla ve kasıtlı olarak “Ecevit Dönemi” dediği zinanın suç olmaktan çıkarılmasının kendi dönemlerinde gerçekleştiği bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından teyit edildi. Dolayısıyla bu itiraflar her şeyi açık bir şekilde ortaya koymuş oldu. Peki, bu troller şimdi ne diyecekler?” diye sordu.

 

BUNA SEYİRCİ KALAN MEDYANIN VE KANAAT ÖNDERLERİNİN DE VEBALİ AĞIRDIR

 

Zinayı suç olmaktan çıkaran siyasiler kadar buna seyirci kalan medyanın ve kanaat önderlerinin de vebali ağırdır diyen Kalyon; ‘’ Hükümete yakın olmak için olumsuz icraatlara ses çıkartmayan Sivil Toplum Örgütlerini ve yöneticilerini de kınıyoruz. Her konuda sürekli olarak karşımıza bir set gibi duran özellikle muhafazakâr kanadın temsilcilerinin Erdoğan’ın bu ifadelerine ne cevap vereceklerini merak ediyoruz doğrusu. Ama bizim kimseye kinimiz olmaz. Herkesi kucaklayacağız. Şimdi buradan Sivil Toplum Örgütlerine de sesleniyoruz. Bu ağır vebalden kurtulmalı ve zina yeniden suç sayılmalıdır. Gelin bu konu ile alakalı hep birlikte yeniden çalışma yapalım. Siz de en az Saadet Partisi kadar elinizi taşın altına koyun, teşriki mesai yapalım, bu yıkıcı sürece hep birlikte çözüm üretelim” dedi.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10