Yüceer: Cumhuriyetle yaşıt şeker fabrikaları yerli ve millidir

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ bünyesindeki 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi kararına bir tepkide Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr.

Tekirdağ 22.02.2018 20:25:00 0
Yüceer: Cumhuriyetle yaşıt şeker fabrikaları yerli ve millidir

“ELDE AVUÇTA NE KAYDIYSA SATMAKTADIR”

 

AK Parti iktidarının Cumhuriyet döneminin 80 yıllık birikimini 15 yılda özelleştirme adı altında sattığını kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer “  Ülkemizin en büyük kamu kurumlarında, en stratejik kuruluşlarında uluslararası şirketler söz sahibi olmuştur. 62 milyar dolar gelir elde edilen özelleştirmelere rağmen ülkemizin iki yakası bir araya gelmemiş, 2002 yılında 242.7 milyar TL olan borç 3 kat artarak 876.5 milyar TL’ye yükselmiştir. Üretim ekonomisi yerine tüketimi körükleyen politikalar yüzünden ülkeyi dar boğaza sokan, milyonlarca yoksul yaratan hükümet, müflis tüccar gibi elde avuçta ne kaldıysa satmaktadır” dedi.

 

“BÜYÜK ÖNEME SAHİPTİR”

 

Yüceer “ OHAL KHK’sı ile Şeker Kurumu’nun kapısına kilit vuran iktidarın hedefinde şimdi de şeker fabrikaları vardır. TEKEL’i özelleştirerek tütünü bitiren iktidar şeker pancarını da bitirmek için düğmeye basmıştır.  Erzincan, Erzurum, Kastamonu, Alpullu, Elbistan, Muş, Kırşehir, Yozgat, Burdur, Çorum, Ilgın, Turhal ve Afyon fabrikaları haraç mezat satılacaktır. Fabrikaların pazarlık usulü satılacak olması, yani ihaleye kimin çağrılacağının önceden belli olması, ihalenin adresi teslim yapılacağı iddialarını da güçlendirmektedir. Fabrikaların satılmasıyla şeker pancarı tarımı bitirilecek, ülkemiz nişasta bazlı şekere muhtaç hale getirilecek, binlerce kişi de işsiz kalacaktır. Cumhuriyetle yaşıt şeker fabrikaları yerli ve millidir.Ancak, yerli ve milli kavramlarını ağızlarından düşürmeyen iktidar temsilcileri konu rant olunca suspus olmuştur. Şeker,ülke tarım ve hayvancılığı için büyük öneme sahiptir. Hükümet tarım ve hayvancılığa darbe vuracak bu tarihi yanlıştan bir an önce dönmelidir.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10