Mandalı: Önümüzü kesemediler, kesemeyecekler

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Cumartesi günü AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin'in 'Mandalı'nın davada beraat etmediğini, ceza aldığını' belirten sert açıklamaların

Çerkezköy 26.02.2018 10:54:00 0
Mandalı: Önümüzü kesemediler, kesemeyecekler

CEVAP VERDİ

AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin’in açıklamalarına cevap veren Başkan Mandalı “  Şahsım ve çalışma arkadaşlarım hakkında, üç ayrı ihalede ihaleye fesat karıştırıldığı ve yine bu üç ihalenin evraklarında sahtecilik yapıldığı iddiası ile Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2009 yılında soruşturma başlatılmış ve bu iddialarla ilgili dava Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 23 Şubat günü karara bağlanmıştır. Söz konusu karar, yargılamaya konu her üç ihalede de ihaleye fesat karıştırılmadığı ve resmi evrakta sahtecilik yapılmadığı yönünde olup, şahsım ve bütün çalışma arkadaşlarım hakkında bütün suçlamalardan beraat kararı verilmiştir. Sayın Mahkeme, bu üç ihaleden ikisi olan Kazak Gölü İhalesi ile Mezarlık Abide ihalesinde işlemin usulüne uygun yapılmadığı gerekçesi ile bizler hakkında cezaya hükmetmiş ise de bu ceza kararları hakkında da hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı vermiştir. Bu karar, şahsımın ve çalışma arkadaşlarımın siyasi durum ve geleceklerine herhangi bir olumsuz etki yapacak nitelikte değildir. Umutlarını, bu kararın olumsuz çıkması ihtimaline bağlayanları hayal kırıklığına uğrattığımız için üzgünüm” dedi.

“300 BİN TL DÜŞÜK BEDELLE YAPTIRDIM”

Bu iki ihale ile ilgili Mahkemenin uygun bulmadığı işlemler hakkında da konuşan Mandalı Kazak Gölü Mesire Alanı İhalesi; Bugün Kazak Gölü mesire alanı olan yer, Kapaklı Belediyesi tarafından, mesire alanına dönüştürülmek şartıyla Orman Genel Müdürlüğü' nden kiralanmış ve mesire alanı düzenlenmesi işi prosedürlere uygun olarak ihaleye çıkartılmıştır. Ancak ihale bedelinin 900 bin TL  + KDV olması üzerine, bu bedeli çok fazla bularak, kanunun Belediye Başkanına verdiği yetkiyi kullanıp ihaleyi iptal ettim. İhalenin iptali sonrasında prosedürlere uygun yeni bir ihale yapmak için zaman kalmaması ve mesire alanı düzenlenmesinin yapılmaması halinde ormanlık alanın Orman Genel Müdürlüğü' ne iade edilmek zorunda olunması ve mesire alanını Kapaklımıza kazandırmak istemem nedeniyle söz konusu işi 300 bin TL gibi düşük bir bedelle yaptırdım. İlk ihaleyi iptal ederek ikinci defasında işi daha ucuza yaptırmasaydım ya da Kazak Gölü mesire alanını düzenlettirmeseydim şahsım ve çalışma arkadaşlarım hiç yargılanmayacaktık. Ancak bu durumda Kapaklı Belediyemiz ya 600 bin TL’sini kaybedecek ya da bugün bir mesire alanımız olmayacaktı. Mezarlık Abide Yapımı ihalesi; Karayolları Genel Müdürlüğü' nün Çerkezköy - Saray yolunu genişletme çalışmaları sırasında geçmişte yapılan ve Kapaklı şehir merkezinde kalan mezarlıkların açılması; halkımızın atalarının kemiklerinin ortalığa saçılması; prosedüre uygun bir ihale yapılması halinde mezarlığın aylarca bu halde kalacak olması nedenleriyle tamamen hizmet etmeye yönelik pratik bir saik ile ve o tarihteki Bayındırlık Bakanlığı birim fiyatlarının çok altında bir bedelle mezarlıkların düzenlenmesi ve abide işini yaptırdım” diye konuştu.

“KAMUOYUNUN VİCDANINA BIRAKIYORUM”

Mandalı “ Nitekim her iki ihalede de akçalı işlerin dönmediği ve kamunun zarara uğramadığı Sayın Mahkemece alınan ve Sayıştay emeklisi hakim bilirkişilerin hazırladığı raporlarla ortaya konuldu. İhaleye fesat gibi ağır nitelikli suçlardan beraat edilmesinin bir nedeni de budur. Hal böyle iken bir taraftan yazdığı bir sayfalık metinde yüze yakın anlatım bozukluğu ve imla hatası bulunan, ancak diğer taraftan hukuki metin yorumlama iddiasında bulunacak kadar cüretkar olan; aynı zamanda kötü niyetli ve kendi gibilerin kalemşörlüğüne soyunmuş kimi çevrelerin mahkeme kararının yarısını alıntılayıp, diğer yarısını saklayarak ve yalan yanlış yorumlayarak kamuoyunun gündemini meşgul etmelerini ve kamuoyunu kendi kara amaçları doğrultusunda kullanmaya çalışmalarını kamuoyunun vicdanına bırakıyor” dedi.

“ÖNÜMÜZÜ KESEMEDİLER VE KESEMEYECEKLER”

Bu dava başında üzerlerine bu kadar gelinmesini de tam olarak anlayamadıklarını kaydeden Mandalı “ Ancak bugün itibariyle davada görev yapan bir çok hakim ve savcının FETÖ' den tutuklu olmasından anlıyorum ki amaç Kapaklı' mıza hizmet etmemizin önünü kesmekmiş. Dün fetö ile yediği içtiği ayrı gitmeyip bize bu tezgahları kuranların çoğu tutuklandı ise de bazıları hala Kapaklımızda elini kolunu sallayarak gezip fetö vari çalışmalarına devam ediyorlar. Ancak önümüzü kesemediler ve kesemeyecekler” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10