Camcı: "İkna etmeyi deneyeceğinize Vatandaştan korkmamayı deneyin"

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı yaptığı açıklamada AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel'in Çerkezköy ve KapaklÄ?

Çerkezköy 28.02.2018 20:34:00 0
Camcı: "İkna etmeyi deneyeceğinize Vatandaştan korkmamayı deneyin"

Camcı “ Madem bu kömürlü termik santral bu kadar faydalıydı, neden insanları saçma sapan promosyonlarla kandırmaya kalktınız? Vatandaşımızı yalanlarla, halk için düzenlediğinizi iddia ettiğiniz ama halkı içeriye almadığınız ‘bilgilendirme toplantılarıyla’ ikna etmeyi deneyeceğinize, vatandaştan korkmamayı deneyin” dedi.

 

“PİŞKİN BİR İFADE KULLANMIŞLAR”

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel’in bölgeye yapılması planlanan kömürlü termik santral hakkında basına açıklamalar yaparak, kömürü, rantı değil de ‘yaşamı’ savunan Cumhuriyet Halk Partisi siyaset yapmakla suçladığını kaydeden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı “Bu da yetmezmiş gibi, termik santrale yaklaşık 50 kilometre uzakta ikamet eden ve zamanının çoğunu Ankara’da geçiren Mustafa Yel; ‘Zararlı olsa biz yaptırır mıyız? Nihayetinde biz de burada yaşıyoruz, uzayda yaşamıyoruz’ gibi pişkin bir ifade kullanmıştır” dedi.

 

YEL VE ÖNSEL’E YÜKLENDİ

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve MHP İl Başkanı Koray Önsel’e sorular yönelten Camcı “Partimizi belirterek “Türkiye’de bugüne kadar tek bir çivi çakmamış” diyen Sayın Mustafa Yel’e kendi parti belediye yönetiminin geçtiğimiz 10 yıl boyunca Çerkezköy ilçesine verdiği hizmetler ile parti belediyemiz yönetiminin 4 yıldır verdiği hizmetleri adil bir şekilde mukayese etmesini tavsiye ederim. Basit bir matematik hesabıyla ilçemize çaktığımız çivilerin fazlalığını rahatlıkla görebileceğinden eminim. Sayın Mustafa Yel aynı açıklamasında yurtdışında şehir merkezlerinde faaliyet gösteren termik santrallerden bahsetmiş, bize de örnek olmasını söylemiştir. Bahsettiği ülkelerdeki termik santrallerin işletilme şartları ve uymaları gereken limit değerler ile ülkemiz yönetmeliklerindeki limit değerler maalesef ki aynı değildir. Özellikle dünyada kansere sebebiyet veren en tehlikeli hava kirleticisi olan PM (Partikül Madde) 2.5 değerinin, emsal teşkil etmesini beklediğiniz gelişmiş ülkelerde çok ciddi bir limit değer olduğunu ve bu değerin aşılması durumunda santrallere ciddi yasal yaptırımları olduğunu hatırlatmak isterim. Bunun yanı sıra PM2.5 değerinin maalesef ki ülkemiz yönetmeliklerinde yasal bir limit değeri olarak yer almadığını belirtirim. Bu durumda bu ülkeler ile kıyaslamanın ne kadar adaletsiz olduğunu da görmenizi isterim. Öte yandan Sayın Koray Önsel’in kendi partisini kastederek “Biz doğru neyse onun yanındayız. MHP hiç bir zaman doğruları söylemekten korkmuyor. Biz birileriyle bugün siyaset yapıyoruz diye onları eleştirmekten ne çekindik ne de korktuk” ifadelerinin kafamı karıştırdığını itiraf etmeliyim. MHP parti başkanının zamanında “Aksaray” için “Bin odası bir adam yapmayacak kaçak ve karanlık saray” ve “Mazlumların feryadı, sarayın çatısını uçuracaktır” ifadelerini kullandıktan sonra aynı “Saray’a” giderek Sayın Cumhurbaşkanı’nın elini sıktığını ve şuanda da ittifak olarak hareket ettiğini görmekteyiz. Bu durumda Sayın Koray Önsel’den MHP’nin eleştirmekten korkmadığı, doğrunun yanında durduğunu belirttiği savını bir de bu ittifak detayını göz önünde bulundurarak düşünmesini isterim. Bu detayları göz önünde bulundurarak yapacağı bir açıklamanın daha az kafa karıştıracağı ve doğruları yansıtacağı kanısındayım” dedi.

 

“TRAJİKOMİK GERÇEĞİNİ ÜZÜLEREK HATIRLATIYORUM”

 

Camcı “MHP İl Başkanı Koray Önsel açıklamasında “fabrikalardan çıkan zehirli gazlar yüzünden, saat 22.00’den sonra Veliköy’de yaşayan vatandaşların nefes alamayacak durumda olması” hakkında belediyemizin girişimlerde bulunması isteğine, bir parti il başkanının OSB’lerde denetim ve yaptırım yetkisinin “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde” olduğunu bilmemesine şaşırarak açıklık getirmek isterim. Maalesef ki halkımızın maruz kaldığı bu çevre kirliliğinin bizim için de çok büyük bir problem olduğunu, ilçe belediyemizin bu konu hakkında sürekli olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne vatandaşların şikayetlerini ilettiğini ve denetimleri sıklaştırmalarını tavsiye ettiğini belirtirim. Ayrıca Tekirdağ genelinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yalnızca 3 denetim personeli ile tüm Tekirdağ ilçelerine hizmet vererek çevreye ne kadar duyarlı olduğu trajikomik gerçeğini de üzülerek hatırlatırım” dedi. Türkiye’nin enerjisinin yüzde 78’ini yurt dışından almadığını kaydeden Camcı “ 26Şubat tarihiyle yüzde 55.6’sını ithal doğalgaz ve ithal kömürden sağlamaktadır.  Geri kalan enerji ise yerli kömür ve yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanmaktadır”açıklamasında bulundu.

 

SORULAR YÖNELTTİ

 

Termik santralle ilgili Yel ve Önsel’e sorular yönelten Camcı “ Yapılması planlanan kömürlü termik santralin faydası olacağından bahsedilmiştir. Bu santralin enerji üretimi dışında bölgeye ne gibi faydaları olacağını düşünüyorlar?Henüz kurulmamış iki barajdan alınacağı iddia edilen yıllık bir milyon metreküplük suyun bölgeyi nasıl bir su sıkıntısına sürükleyeceğinin farkındalar mı?Küresel iklim değişikliğinin hala ciddiyetine varamayıp atmosfere daha ne kadar sera gazı salmayı planlıyorlar? Ve atmosferde 0.5 santigrat derecelik bir artışın ne gibi sonuçlar doğuracağının farkındalar mı? Açıkta depo edilecek olan yaklaşık bir buçuk milyon ton kömürden kaynaklanacak tozuma neticesinde atmosfere karışacak PM2.5 kirleticisinin sebep olacağı hastalıklardan haberleri var mı? Bu kirleticinin yasal mevzuatımızda herhangi bir sınır değeri olmadığı halde hangi yöntemle engellenmesi planlanıyor? Tesisten çıkacak yaklaşık seksen milyon ton cürufun depo edileceği alanda nasıl bir tahribata sebebiyet vereceğinin farkındalar mı?“ diye konuştu.

 

“İKNA OLMAYAN VATANDAŞIMIZA NEDEN KIZDINIZ”

 

“Madem bu kömürlü termik santral bu kadar faydalıydı, neden insanları saçma sapan promosyonlarla kandırmaya kalktınız? “ diyen Camcı “ Neden ikna konusunda yüksek öğrenim görmüş şahısları ilçemize getirip vatandaşımızı ikna etmeye kalktınız, ikna olmayan vatandaşımıza neden kızdınız? Aslında hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki Pınarçalı Teyzem enerjiye falan karşı değil! O eli öpülesi teyzem, kendi nasıl domatesini yetiştirerek bu yaşına geldiyse, çocukları da, torunları da o domatesi yiyebilsin istiyor! Yaşamak istiyor yani...Naçizane tavsiyem, vatandaşımızı yalanlarla, halk için düzenlediğinizi iddia ettiğiniz ama halkı içeriye almadığınız ‘bilgilendirme toplantılarıyla’ ikna etmeyi deneyeceğinize, vatandaştan korkmamayı deneyin. O zaman anlarsınız bu halk neden termik santral istemiyor diye...” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10