ÇTSO heyeti Building-Spring 2018 Fuarına katıldı

İş gezisi kapsamında Ukrayna'ya giden 75 kişilik Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, gezinin ikinci gününde ÇTSO'nun kardeş odası Zaporijiya Ticaret ve Sanayi Odası'nın kendi fuar merk

Çerkezköy 1.03.2018 20:27:00 0
ÇTSO heyeti Building-Spring 2018 Fuarına katıldı

“FIRSATLAR BÖLGESİ”

 

Fuarın açılışında bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “Kardeş Odamız, Zaporijya Ticaret ve Sanayi Odasına bu nazik daveti için teşekkür ediyorum. Bugün burada ülkelerimizin ekonomik gücüne ve geleceğine inanan, küresel yatırımcılarla bir araya geldiğimize inanıyorum.  İçimizde sektörlerinde, dünyanın önde gelen saygın isimleri olduğu gibi, Dünya ekonomisinde rol almak isteyen genç girişimcilerimiz de mevcut. Türk özel sektörü olarak yaşadığımız coğrafya ve bölgemizin, profesyoneller için fırsatlar bölgesi olduğunu biliyor ve bunun bütün dostlarımız tarafından bilinmesi için de çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

 

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ SUNUYORUZ”

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bulunduğu bölgenin, Türkiye’nin en önemli ticaret ve sanayi merkezlerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Kozuva “Saray ve Kapaklı ilçelerimizle birlikte dört Organize Sanayi Bölgesi bulunan Çerkezköy ilçesi. Lojistik açıdan, kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımlarına sahiptir. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde 30’a yakın sanayi kuruluşu bölgemizde yer almaktadır. Bunlar Avrupa ve dünya çapında firmalardır. Bu bakımdan Kardeş  Odalarımızın temsilcileri ve iş heyetleri başta olmak üzere küresel iş dünyası temsilcilerini ülkemize davet ediyoruz. Oda üyelerimize girişimcilik konusunda her türlü desteği de girişimcilik konusunda her türlü desteği sunuyoruz. Onlara da dünyada yeni pazarlara giriş imkânı oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün de inanıyoruz ki bu fuarda, ortak amacımız yine iş dünyasının değerli temsilcileriyle ekonomik ve ticari işbirlikleri için yeni fırsatlar oluşturma gayreti ve çabasıdır” açıklamasında bulundu.

 

STANTLARI GEZDİLER

 

Türkiye-Ukrayna İş Adamları Derneği Zaporijiya Temsilcisi Mesut Erk, de Süleyman Kozuva ve Türk iş adamlarına teşekkür etti.  Erk “ Ukrayna uzaktan bakıldığında riskleri olan bir ülke olarak görünse de iş yapılabilecek güzel ülkelerden bir tanesidir. Yatırım amacıyla burada faaliyet gösterecek iş adamlarına Türkiye-Ukrayna İş Adamları bütün Ukrayna çağında yardım etmeye hazırdır” diye konuştu. Building Sprinter 2018 fuarının açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Türk ve Ukrayna’lı iş adamları tüm stantları gezerek bilgiler aldılar. Türk iş adamları Ukrayna’daki iş adamları ile ikili görüşmeler de gerçekleştirerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Fuar açılışının ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyeti iki gruba ayrılarak  Zaporijiya’da bulunan Likör fabrikası ile Mermer, Geri Dönüşüm fabrikalarını gezerek üretim hakkında bilgi aldılar.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10