Tekirdağ Ankara'da tanıtılacak

Nisan ayında Ankara'da yapılacak olan "1. Trakya Tanıtım Günleri" ilk hazırlık toplantısı, Vali Mehmet Ceylan'ın Başkanlığında Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Tekirdağ 2.03.2018 20:43:00 0
Tekirdağ Ankara

KİMLER KATILDI?

 

Toplantıya Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin kamu kurum ve kuruluş yöneticisi katıldı.

 

TRAKYA BÖLGESİ’NE AİT YEREL ÜRÜN VE DEĞERLERİN TANITILMASI HEDEFLENİYOR

 

19-22 Nisan 2018 tarihinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak olan sergi ve tanıtım günlerinde, Trakya Bölgesi’ne ait yerel ürün ve değerlerin Ankaralılar ile buluşturulmasının hedeflendiğini belirten Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, " Bölgenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin Ankara gibi büyük bir pazarda tanıtımının yapılması ile turizmde ve ticarette ciddi oranda gelir artışı bekleniyor. Ayrıca, Ankara’da ikamet eden Trakyalıları buluşturması amaçlanan ve bu yıl birincisi gerçekleştirilen etkinlik, şimdiye dek üç ilin bir arada tanıtıldığı en büyük faaliyet olarak dikkat çekiyor. Vakıftaki arkadaşlarımız da özveriyle çalıştılar. Ajansta da bu konu tartışıldı. Vekillerimize anlatıldı, onlarla birlikte istişare edildi. Bu tanıtım günlerinde maalesef bazı handikaplar var. Biz kendi firmalarımızı oraya götüremezsek, başka illerden firmalar getirir o illerin değerlerini tanıtırlar. Bu açıdan tanıtım çok önemli. Bizim asıl amacımız, oralarda bulunup tanıtımımızı yapmaktır. O açıdan bu toplantıyı yapma ihtiyacı duyduk. Bu konuda da biz ilin resmi kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışarak ilimizin değerlerini bu tanıtım günlerinde oraya götürmek istiyoruz. Bu işi yürütebilirsek bir alt komisyon olacak ve her ilçeden kaymakamlıklar bizlere yardımcı olacak. İlimizin çok fazla değeri var. Bir tek gıda firmalarımız yer almayacak o günlerde. Biz aynı zamanda bir sanayi şehriyiz. Dolayısıyla sanayimizin de tanıtımının yapılması sağlanacak. Tarım anlamında çok değerli, verimli topraklar üzerinde bulunuyoruz. Tarımımızın da tanıtımı yapılmış olacak. Bu, kentimiz için çok önemli olabilecek bir fırsat. Ben, hepinizden destek bekliyorum" şeklinde konuştu.

 

‘’TEKİRDAĞ HER TÜRLÜ GÜZELLİĞİN OLDUĞU BİR ŞEHİR’’

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Tekirdağ artık büyükşehir. 93 yıldır merkezin ismine Tekirdağ dedik ama artık adı Süleymanpaşa oldu. Değişim kolay olmuyor. Onun için bu değişimi kolaylaştıracak çok büyük çalışmalar yapılması lazım. Tekirdağ kabuk değiştiriyor.  Büyükşehir Belediyesinin yapılanması ve altyapı çalışmaları bitti. Bundan sonra süsleme dönemi ve vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılama dönemi. Böyle bir şehirde görev yapmak gerçekten gurur verici. Başka kentlerde olmayan beş tane vizyonu var. İki denize komşu, her türlü güzelliğin olduğu bir şehir. Büyükşehir belediyesinin 2. ve 3. Dönemlerinde merkezi yönetimin de yatırımlarıyla şehirlerarası yarışacak bir konuma gelecektir. Bu organizasyon o yarışmaların temelini atma açısından çok önemlidir. Tekirdağ'ın şaha kalktığı bu dönemde gelecekte de Türkiye'nin sayılı vilayetleri arasına gireceği inancındayım. Ankara'da düzenlenecek bu organizasyonda aktif olarak yer alacağız. 11 ilçe belediye başkanım adına söyleyebilirim ki verilecek her göreve hazırız" dedi. Konuşmaların ardından konu ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10