Deprem Farkındalık semineri yapıldı

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında AFAD, Türk Kızılayı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Tekirdağ Acil Durum Arama ve Kurtarma Derneği (AKE59), Acil Müdahale Ekibi (MAG AME), Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) ortakla

Tekirdağ 2.03.2018 20:46:00 0
Deprem Farkındalık semineri yapıldı

‘’HER SENE YAKLAŞIK 1000'E YAKIN VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBEDİYOR’’

 

Namık Kemal Üniversitesi Dekanlık Konferans Salonunda düzenlenen seminerde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Deprem Haftası'nda düzenlenen bu seminerde sizlerle beraber olmanın mutluluğu içerisindeyim. 93 yıldır Tekirdağ dediğimiz merkezin adı Süleymanpaşa oldu. Büyükşehir olduktan sonra 11 ilçesi oldu, köyler mahalle oldu. Şarköy'den Saray'a kadar 11 ilçesini içine alan ve 260.500 binası olan bir büyükşehir oldu. Tekirdağ'ın en büyük özelliği deprem kuşağı içerisinde olan büyükşehirlerden bir tanesi olmasıdır. Her sene yaklaşık 7000'e yakın bina yıkılıyor ve 1000'e yakın vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bütün bu tehlikeler göz önüne alınarak bu konuda çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bugün de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve özellikle Namık Kemal üniversitesi Rektörüme çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

‘’17 AĞUSTOS  DEPREMİ HERKESİN KAFASINDA SORU İŞARETLERİNİN OLUŞMASINA NEDEN OLDU’’

 

17 Ağustos 1999 depremi herkesin kafasında soru işaretlerinin oluşmasına neden olduğunu belirten Albayrak; ‘’Hepimizin ne ile yaşamakta olduğunu bize öğretti. Hepimiz deprem gerçeği ile yaşamak zorundayız. 1-7 Mart tarihlerinde Deprem Haftası olması nedeniyle bu konu bir kere daha gündeme geliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra oluşturduğumuz Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığımız tarafından oldukça etkin çalışmalar yapıldı. Kurumlarla beraber çalışarak Tekirdağ'ın olası bir depremde en az hasarla atlatılması için neler yapılması gerektiği konuşuldu. Ben depremsiz ve afetsiz günler diliyorum’’ dedi. 

 

ORADA SAVAŞAN ASKERLERİMİZİN KAHRAMANLIKLARI UNUTULMAYACAKTIR

 

Afrin Harekatı’nda şehit düşen Mehmetçiklerimizi de unutmayan Albayrak; ‘’Ayrıca dün akşamdan bugüne şehit haberleri geliyor. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şunu herkes bilsin ki; bu ülke yedi düvele meydan okumuştur. Geçmiş tarihi şanla, şerefle doludur. Aynı heyecan ve duygu devam ediyor. Biz Afrin'den siyasal düşünceleri bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde ülkenin menfaatlerini düşünerek başarı ile döneceğiz. Orada savaşan askerlerimizin kahramanlıkları unutulmayacaktır" dedi.

 

KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ

 

Programda Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Sevim Avcı Yener, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sercan Bıçakçı ve Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurcan Bıçakçı katılımcılar bilgilendirildi.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10