Can: Tekirdağ'ı temsil ettim

E-Twinning projesi kapsamında Türkiye'den 35 ilin katıldığı Öykü Öykü Türkiyem projesinde yazmış olduğu "Sadakat" isimli öyküsüyle Tekirdağ'ı temsil eden 75.Yıl Karaca

Tekirdağ 4.03.2018 19:42:00 0
Can: Tekirdağ

İlk ziyaret Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’a yapıldı. Ziyarette 75. Yıl Karacakılavuz Cumhuriyet Ortaokulu e Twinning Programı çerçevesinde ortaklık yaptıkları “Öykü Öykü Türkiye’m” isimli projeleri hakkında bilgi verildi.  

 

‘’HİKÂYEDE TEKİRDAĞ’IN TARİHİ VE KÜLTÜREL YERLERİNE YER VERDİM’’

 

Yazmış olduğu “Sadakat” isimli öyküsü ile proje çerçevesinde oluşturan kitapta Tekirdağ’ı temsil ettiğini belirten Melis Can; ‘’ Türkçe Öğretmenim  Emel Başer Duran danışmanlığında proje çerçevesinde hazırlanan kitap için yazdığım hikâyede Tekirdağ’ın tarihi ve kültürel yerlerine yer verdim. Farklı illerden proje ortakları ile ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini öyküler yolu ile tanıttılar.

 

ÖĞRENCİLERİN BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’a yapılan ziyaretin ardından Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt ziyaret edildi. Öğrencilerin bilimsel ve kültürel çalışmalarını önemsediğini belirten Kaymakam Yurt; ‘’Öğrencilerimizin özgüvenleri, üretici yönleri bu şekilde gelişecek, sağlanan başarılar diğer öğrencilere de örnek olacak, bu alanda yapılan çalışmaların yaygınlaşması ilçemiz ve ülkemiz eğitimine katkı sağlayacak’’ dedi.  

 

‘e Twinning’ PROJESİ NEDİR?

 

eTwinning faaliyeti öğretmenlerin ülkemizden veya Avrupa ülkelerinden öğretmenler ile çevrimiçi ortak projeler geliştirebildikleri bir uygulamadır. Bu proje çalışmaları ile öğretmenler arasında bilgi ve deneyimlerin paylaşılması ve yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Projeler herhangi bir konu üzerinde olabilmekle birlikte, konuların özellikle müfredat kapsamında olması ve proje etkinliklerinde öğrencilerin aktif olması beklenmektedir.

 

Haber / Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10