''Avrupa'nın en obez toplumu olmaya doğru ilerliyoruz''

Kapaklı Kent Konseyi ile Özel İrmet Hastanesi işbirliği tarafından düzenlenen Genel Cerrahi, Obezite Ve Metabolizma Cerrahisi  Op. Dr. Onur Kesler'in konuşmacı olarak katıldığı'' Diyabet Cerrahisi Semineri' dü

Kapaklı 7.03.2018 20:29:00 0

Kapaklı Kent Konseyi ile Özel İrmet Hastanesi işbirliği tarafından '' Diyabet Cerrahisi Semineri' dün 14:00-15:00 saatleri arasında Kapaklı Kent Konseyi binasında yapıldı. Genel Cerrahi, Obezite Ve Metabolizma Cerrahisi  Op. Dr. Onur Kesler'in konuşmacı olarak katıldığı seminere Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı'nın Eşi Fatma Mandalı'nın yanı sıra kent konseyi üyeleri katıldı.

 

OBEZİTE HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayan Genel Cerrahi, Obezite Ve Metabolizma Cerrahisi  Op. Dr. Onur Kesler obezitenin ne olduğu, nedenleri, tedavi yöntemleri ve diyabetin ne olduğu hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

 

''BMI DEĞERİ 30'UN ÜZERİNDEYSE OBEZ GRUBUNA GİRDİĞİNİZ SÖYLENEBİLİR''

 

Obezitenin, kilonun boyun metrakaresine bölünmesiyle hesaplanan vücut kitle indeksi değeri olduğunu ifade eden Kesler; '' BMI değeriniz 20-25 arasındaysa kilonuz ideal sınırda demektir. bu değer 25-30 arasındaysa fazla kilolu olarak değerlendirebilirsiniz. BMI değeri 30'un üzerindeyse obez grubuna girdiğiniz söylenebilir. 40 ve üzerinde ise morbid obez sayılırsınız'' dedi.

 

OBEZİTENİN NEDENLERİ DE ANLATILDI

 

Obezitenin genetik, çevresel, nörolojik, sosyokültürel, psikolojik nedenlerini anlatan Kesler; ''Hayat eskisi kadar yorucu değil. Eskiden her şeyi insanlar yapardı. Şimdi ise makineler yapıyor. Bize düşen de bakkala arabayla gitmek oluyor. Harcadığımız kadar yer, yediğimiz kadar hareket edersek hiçbir sıkıntı olmaz. Avrupa'nın en obez toplumu olmaya doğru ilerlemekteyiz. Salık Bakanlığı'nın araştırmalarına göre 2010 yılında obezite sıklığı erkeklerde yüzde 20.5, yüzde 41'e ulaşmış durumdadır. Türk kadınları Avrupa'nın en şişman ve en az hareket eden kadınlarıdır. bu raporda kadınlarda obezite oranı yüzde 34, çocuklarda obezite oranı ise yüzde 22 olarak bildirilmiştir. Günümüzde çocukluk çağı obezitesinin 1970'deki değerin 10 katı olduğu bildirilmiştir.

 

OBEZİTENİN TEDAVİSİ ANLATILDI

 

Obezite tedavisi hakkında da bilgi veren Kesler: '' obezite tedavisi diyet tedavisi, egzersiz tedavisi, davranışsal tedavi, ilaç tedavisi, obzite tedavisi bileşenlerinden oluşur. Başarılı obezite tedavisi gerçekçi hedefler belirleyerek ve kalıcı yaşam tarzı değişikliklerini gerçekleştirerek mümkün olur. Temel mantık daha az kalori tüketirken fiziksel olarak daha aktif olup harcanan kaloriyi arttırmaktır'' dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10