Maker Lab ile çocuklar yeni bir dünya kodluyor

BSH Türkiye ve BSH Grubunun dünya çapındaki en büyük üretim merkezi ve en önemli 3 Ar-Ge merkezinden birinin yer aldığı Çerkezköy üretim tesislerinde 'Makers of Tomorrow' projesini hayata geçirdi.

Çerkezköy 8.03.2018 20:28:00 0
Maker Lab ile çocuklar yeni bir dünya kodluyor

Proje kapsamında ilkokul ve lise öğrencilerine yönelik teknoloji eğitimlerinin verileceği Maker Lab( Kodlama Laboratuvarı)’nın açılışı da gerçekleştirildi.

 

PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

 

BSH Türkiye ve Kodluyoruz Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen Makers of Tomorrow projesi kapsamında BSH Çerkezköy fabrikasında Çerkezköy’de yaşayan öğrencilerin yıl boyunca kodlama ve yazılım eğitimlerini ücretsiz olarak alabilecekleri Maker Lab(Kodlama Laboratuvarı) açıldı. Maker Lab’de çocuklar kodlamanın, yani bilgisayar programlarının temellerini öğrenirken, aynı zamanda tasarım yapmanın ve kendi hayallerini hayata geçirmenin de keyfine varacaklar. Yıl boyunca sürecek eğitimler sonunda yazılımcıların kullandığı bir çok terim ve metot hakkında bilgi sahibi olacak öğrenciler, kendi oyunlarını tasarlamayı, elektronik programlamayı ve devre kurmayı deneyimleyecekler.

 

“PROJENİN YAYGINLAŞMASINI HEDEFLİYORUZ”

 

Maker Lab açılışında konuşan BSH İcra Kurulu Üyesi RalfFuchs“ Çağımızıngerekliği olan teknoloji okuryazarlığı konusunda teknoloji üreten bir şirket olarak kayıtsız kalamazdık. Teknoloji ve kod okuryazarlığını yaygınlaştırmak, yazılım alanında çocuklarımızın geleceklerine değer katmak gayesinde yola çıktığımız ‘Makers of Tomorrow’ projesinin ilk adımını BSH Grubunun dünyadaki 3 Ar-Ge merkezinden biri olan Çerkezköy fabrikasında hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ve benzeri projelerle gelecekte çocuklarımızın daha iyi kod yazmalarını amaçlıyoruz. Çünkü kod yazmayı bilmek geleceğin tüm meslekleri için gerekli olan bir ön koşul haline gelecek. Çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanabilmeleri için bu tarz projelerin gelişmesini önemsiyor ve bu vizyon doğrultusunda projemizin yaygınlaşmasını hedefliyoruz” dedi.

 

“BİR YILDA 700 ÇOCUĞA EĞİTİM VERMEKTİR”

 

Projenin hedeflerinden bahseden  yetkililer “BSH Türkiye her yıl devam etmesi planlanan eğitimlerle öğrencileri kodlama konusunda geleceğe hazırlamayı hedefliyor. Bu sayede teknolojideki yetenek  açığımızı, genç nesilleri doğru şekilde eğiterek ve onlara ihtiyaç duydukları teknolojik becerileri kazandırarak kapatmayı amaçlıyor. Proje hedefleri arasında Maker Lab ile bir sene içinde 700 çocuğa kodlama eğitimi vermektir” diye konuştu. Açılışta 3,5 milyondan fazla takipçisiyle Türkiye'nin en ünlü YouTube fenomenlerinden biri haline gelen Orkun Işıtmak’ta öğrencilerle bir araya gelerek youtube kanalı için video çekti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10