''Türk kadını hayattaki yerini çok iyi belirlemiştir''

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediye meydanındaki Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni yapıldı.

Kapaklı 8.03.2018 20:31:00 0

Tören sonrası açıklama yapan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Türk kadınının kurulan ilk Türk Devleti'nden bu yana devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer aldığını ve buna paralel olarak gereken saygınlığı gördüğünü unutmamak gerektiğini vurguladı.

 

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediye meydanındaki Atatürk anıtında çelenk sunma töreni yapıldı.  Dün saat 11:00’da yapılan çelenk sunma törenine İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve İYİ Parti Kapaklı Kadın Kolları üyeleri katıldı.

 

Çelenk sunma töreninin ardından İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve İYİ Parti Kapaklı Kadın Kolları üyeleri Tem Market Önü,Kahveler durağı,İsmetpaşa Organize durağı ,Bahçelievler  yaya üst geçidinde  kadınlara çiçek hediye etti.

 

‘’KADIN İYİ PARTİ HAREKETİNDE DE AYRI BİR YERE SAHİP’’

 

Ardından İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin açıklama yaptı. Ailenin çekirdeği hükmünde olan ve tüm toplumlarda büyük bir değeri olan kadın, İYİ Parti hareketinde de ayrı bir yere sahip olduğunu ifade eden Çetin ‘’Genel Başkanımızın söylediği gibi Kadın Hareketi olan Partimiz, kadınlarımızın fikir ve önerilerini her zaman önemseyip yönetimlerimizin her kademesinde de var olmalarını önemsiyoruz’’ dedi.

 

‘’KADINLARIMIZA GEREKEN DEĞERİ VERMEK BİZLER İÇİN EN ÖNEMLİ ŞARTLARDANDIR’’

 

Bizleri eğiten, yetiştiren, büyüten, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren ve ihtiyacımız olduğunda desteklerini bizlerden esirgemeyen, fedakâr kadınlarımıza gereken değeri vermek bizler için en önemli şartlardandır diyen Çetin, Türk kadınının kurulan ilk Türk devletinden bu yana devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer aldığını ve buna paralel olarak gereken saygınlığı gördüğünü unutmamak gerektiğini vurguladı.

 

‘’İSMİNİ TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZDIĞIMIZ BÜYÜK KADIN NEFERLER OLMUŞTUR’’

 

Türk kadınının, Cumhuriyetin kurulması ile birlikte toplumsal hayattaki yerini ve konumunu da çok iyi belirlediğini belirten Çetin;  Şanlı tarihimize baktığımızda ismini tarihe altın harflerle yazdığımız öyle büyük kadın neferler olmuştur ki, günümüze ışık tutmuş ve günümüz kadınları da bu yolda kendilerine bırakılan bu ışığı benimseyerek yaşantılarına yön vermişlerdir’’ dedi.

 

TÜRK KADINI TARİHİN HER DÖNEMİNDE ÖNEMLİ ROLLER ÜSTLENMİŞTİR

 

Bir toplumun gelişme düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin, kadınların özgürlüğü ve saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile ölçülmekte olduğunu belirten Çetin; ‘’Türk kadını tarihin her döneminde eşi, ailesi, ülkesi ve milleti için yaptığı fedakârlıklarla en üst değere layık olmuş ve tarih yazmış, sosyal ve ekonomik hayatın her alanında önemli roller üstlenerek, toplumun gelişmesinde ve ilerlemesinde saygıdeğer yerini almasını bilmiştir’’ dedi.

 

‘’8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM’’

 

Kadınlara değer verdiklerini ve onlara layık olduğu şekilde hayatın içinde var olmaları için birlikte yol aldıklarını belirten Çetin; ‘’Bizlere her alanda rehber olmaya çalışan, yaşantımız boyunca desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen fedakâr Kadınlarımıza saygı ve sevginin olduğu bir dünya dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum’’ dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10