Mehteranla uğurlandılar

18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları için 8. kez Çanakkale'ye yürüyüşe çıkacak olan 57. Alay Yürüyüş Komitesi dün Çerkezköy'de saat 14.00'te düzenlenen törende Çerkezköy Halk

Çerkezköy 9.03.2018 20:30:00 0
Mehteranla uğurlandılar

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Belediyesi önünde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy Belediyesi Kültür Müdürü Ümit Zengin, Çerkezköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Kenan Çetin, Tekirdağ 26.27.57. Alayları Yaşatma, Araştırma Gönüllüleri Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı ve Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, 57.Alay Çerkezköy Sorumlusu Mustafa Çiftçi ve 57. Alay yürüyüşüne katılan gönüllüler ve halkla birlikte Narin Kavşağı’ndaki Vatan Size Minnettar Anıtı önüne kadar kortej halinde yürüdüler.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Vatan Size Minnettar Anıtı önünde düzenlenen 57. Alayı uğurlama törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Cemalettin Turlin, Atatürk Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay, STK temsilcileri, Çerkezköy, Kapaklı ve Saraylı gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

YARKIŞLA’DAN YOLA ÇANAKKALEYE

 

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından ilk konuşmayı Tekirdağ 26.27.57. Alayları Yaşatma, Araştırma Gönüllüleri Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı ve Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz yaptı. Yılmaz, “8 yıl önce başlattığımız ve tüm zorluklara rağmen inanarak çığ gibi büyüyerek Yarkışla’dan Çanakkale’ye yola çıktık. Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılını şehitlerimizle kefensiz yatanlarımızla kutladık. O insanlarımız sevgisini alarak 235 kilometre yürüdük ve her yıl yılmadan ve yorulmadan yürümeye devam ediyoruz. Çanakkale unutulmasın diye yürüyüşümüzü yapıyoruz. Yarkışla’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığı sancağı yere düşürmeyen bir alay olarak Çanakkale’de Filistin’de ülkenin geleceği olmak için geriye dönmeyenlerin bugün temsili de olsa ismini taşımanın bilinci ile vatanı savunmak yollara düşen tüm zorluklara rağmen gerektiğinde şehit olan bir geçmişin çocukları olan bizler atalarımıza yakışan nesiller olduğumuzu onların kefensiz yatışlarına bir nebze serin su olabilmek için her yıl sembolik olarak 13 Mart’ta 9 ilçe’den 57. Alay Yürüyüş Komiteleriyle yollara düşüyoruz. Yolculuğumuz 5 gün sürecek.Zorlu parkurları vatana olan bağımlılığımızı katarak aşıyoruz. Son gün 57. Alay şehitliğimizdeki törenle yürüyüşümüzü sonlandıracağız. Yürüyüş boyunca geçtiğimiz güzergahlarda her yıl ve devlet törenlerinde  Tekirdağımızı layıkıyla temsil ettik ve bu yıl da aynı şekilde temsil edeceğiz. Bu yıl sekizincisi için yine yollardayız. Çerkezköy’den bu yürüyüşe 57. Alay Çerkezköy Sorumlusu Mustafa Çiftçi, 57. Alay Yürüyüş Gönüllüleri  Ahmet Cefa, Bahtiyar Karakaş, Cemil Şenel, Seçkin Terek ve İhsan Engin olmak üzere altı arkadaşımız katılıyor.”dedi.

 

57. ALAY TARİHE GEÇMİŞTİR

 

Yılmaz’ın ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da, “Bugün burada Çanakkale’ye giden 57. Alay Yürüyüş Komitesini uğurlamak ve aynı zamanda bu toprakları savunmak için Çanakkale’de şehit olan insanlarımızı anmak için toplanmış bulunuyoruz. Ulu Önderimiz Atatürk’ün Çanakkale’de anzak kuvvetlerine geçit vermemiştir. Galiçya’da da büyük kahramanlıklar gösteren 57. Alay dünya tarihine geçmiştir. Çanakkale'de tamamı şehit olan 57. Alay'a saygı dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 57. Alay yok. Bu kutlu şerefli yolda Çanakkale’ye gidecek arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, sağlık ve başarılar diliyorum” dedi.

 

MEHTARANLA UĞURLANDILAR

 

Yapılan konuşmaların ardından 57. Alay Yürüyüşüne katılacak olan Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Yılmaz, İlçe Kaymakamı A. Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun ve Gazilere 57. Alay adlı kitap hediye etti. 57. Alay Yürüyüş Komitesi’nin uğurlama töreni Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından kurulan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Mehteran Takımı gösterisinin ardından çektirilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10