Boyacılar Mahallesi Derneği Başkanlığına Turgut Sözen getirildi

Boyacılar Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'nin 1. Olağan Kongresi dün yapıldı. Yapılan açık oylama sonucu Turgut Sözen başkanlığa seçilirken, yönetim kurulu asil üye

Çerkezköy 12.03.2018 08:39:00 0
Boyacılar Mahallesi Derneği Başkanlığına Turgut Sözen getirildi

Çerkezköy’de ikamet eden Samsun İli Çarşamba İlçesi Boyacılı Mahallesi  sakinlerinin 2 ay önce kurduğu ve 180 üyesinin bulunduğu  Boyacılar Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin 1. Olağan Kongresi dün Yıldırım Beyazıt mahallesi Leylak Sokak’taki Dernek binasında  yapıldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Dün saat13:00’da yapılan genel kurula Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı ve Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Enver Bayram, Kuzey Kafkaslar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay, Samsun İli Çarşamba İlçesi Boyacılı Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Turgut Sözen, İstanbul ve Samsun’dan da Dernek Başkanları ile dernek üyeleri ve davetliler katıldı.  Kongre divan başkanlığına Çerkezköy Kuzey Kafkas Derneği Eski başkanı Mahmut Göçmez  getirildi. Katip üyeliklere de İsa Öztürk ve Ali Başdurak getirildiler.

 

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

 

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı ve ardından seçimlere geçildi. Yapılan açık oylama sonunda seçime tek aday ve tek liste ile giren derneğin kurucu başkanı Turgut Sözen başkanlığa seçilirken, yönetim kurulu asil üyeliklerine, Ali Yavuz, Mahmut Yavuz, Mehmet Özkan ve Fatih Aksoy seçildi. Denetleme kurulu asil üyeliklerine de Hasan Çakır, Erkan Durmuş ve Kemal Erdem seçildiler.

 

3 YIL GÖREV YAPACAKLAR

 

Kongrede yapılan seçim ile göreve getirilen yönetim  kurulu ve denetleme kurulu üyeleri 3 yıl görev yapacak. Derneğin Tahmini bütçesi de 61 bin TL olarak belirlenerek oybirliği ile kabul edildi. Tahmini bütçenin karara bağlanmasının ardından konuşan Dernek Başkanı Turgut Sözen, derneklerin sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağı olduğunu ifade ederek “Boyacılı, geçmişten bu yana, birlik, dirlik içinde yaşanılan, yeniliği ve günceli takip eden ve köyüne uyarlayan, muhtarı ve köy halkı ile bir arada köyü kalkındırmak için çalışan bir köydür. Dernek yönetimi olarak bizim de amacımız, yeri geldiğinde darda kalan insanımızın elinden tutmak, burs verip gençlerimizi okutmak, yeri geldiğinde gönülleri birleştirmek, düğünde bayramda mutluluğu, cenazede acıyı ve hüznü paylaşmak olacaktır. Ayrı gönülleri bir yapıp birlik ve beraberliği en üst düzeye çıkarmak olacaktır” dedi.

 

‘’DERNEKLER ZENGİNLİĞİMİZDİR’’

 

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı ve Çerkezköy Samsunlular Dernek Başkanı Enver Bayram da yaptığı kısa konuşmada,“Dernekleşmek, bir araya gelmek çok güzel. Türkiye’nin  geçtiği süreç belli. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Böyle bir süreçte insanların bir araya gelmesi çok önemli. Dernekler her zaman bizim zenginliğimizdir, kültürümüzdür. Bizler ağbey dernek olarak her zaman elimizden gelen tüm katkıyı sağlayacağız. Kendim siyasette olmama rağmen bin 34 üyesi olan Çerkezköy Samsunlular Derneği’ni siyasete  bulaştırmadık ve bulaştırmıyoruz. Siyaseti derneğin kapısından içeri sokmuyoruz. Sizler de görüşünüz ne olursa olsun derneğe siyaset sokmayın. Siyasetin girdiği dernekler uzun ömürlü olmaz. Dernek olarak da bugüne kadar kimsenin arka bahçesi olmadık, olmayacağız” dedi. Bayramın konuşmasının ardından  derneğin Kadın Kolları Başkanı Aleyna Yavuz ve Gençlik Kolları Başkanı Özcan Durmuş’a sertifika takdim edildi. Daha sonra kongreye katılanlara Bafra pidesi, tulumba tatlısı ve ayran ikramı yapıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10