İntörn Mühendislik Eğitim Programı başlatıldı

Üniversite-Sanayi işbirliğinin gelişmesine ve daha nitelikli gıda mühendislerinin yetiştirilmesine katkı sağlayacak uygulamalı eğitimde yeni bir model olan İntörn Mühendislik Eğitim Programı Namık Kemal ?

Tekirdağ 12.03.2018 22:23:00 0
İntörn Mühendislik Eğitim Programı başlatıldı

ÖĞRENCİLERİN İSTENİLEN NİTELİKLERE SAHİP OLARAK MEZUN OLMALARI AMAÇLANIYOR

 

İntörn Mühendislik Eğitim Programının, mezun durumdaki başarılı öğrencilerin mesleki farkındalıklarını ve yeterliliklerini önemli oranda artırarak gıda mühendisliği alanında eğitime yeni bir yaklaşım getirdiğini belirten yetkililer, bu program ile Gıda Mühendisliği Bölümündeki eğitimini başarı ile yürüten öğrencilerin gıda sektöründe uygulamalı deneyim kazanmaları, istenilen niteliklere sahip olarak mezun olmaları ve sektörde yer alan kuruluşları yakından tanımaları amaçlandığını ifade etti.

 

İNTÖRN MÜHENDİSLİK EĞİTİM PROGRAMI, STAJ UYGULAMASI DEĞİL

 

İntörn Mühendislik Eğitim Programı, staj uygulaması olmayıp, bu uygulamanın çok ötesinde mezun aşamasına gelmiş öğrencileri meslek hayatına hazırlayan en son aşama olarak tanımlanmakta olduğunu belirten yetkililer; ‘’İntörn mühendis, en son öğretim dönemini gıda sektöründeki bir kuruluşta uygulamalı olarak geçirecek mühendis adayıdır. İntörn mühendisler, Üniversitemizde tüm derslerini alarak ve mezuniyet şartlarına erişmiş olarak bu statüye hak kazanmışlardır. Program, Üniversitemiz akademik takviminde bahar dönemi için yer alan tarihler arasında kesintisiz olarak 16 hafta süre ile uygulanacaktır’’ dedi.

 

“İNTÖRN MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ PROTOKOLÜ” İMZALANMAKTADIR’’

 

İntörn Mühendislik Eğitim Programı, ilgili uygulama ve esasları içeren “Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü İntörn Mühendislik Eğitimi Yönergesi”ne göre yürütülmekte olduğunu belirten yetkililer; ‘’Programın uygulamasında öncelikle Namık Kemal Üniversitesi ile gıda kuruluşu arasında “İntörn Mühendislik Eğitimi Protokolü” imzalanmaktadır. Ayrıca, intörn mühendislik eğitimi esasları ve tarafların yükümlülüklerine ilişkin sözleşme ile üniversite, gıda kuruluşu ve intörn mühendis arasındaki yükümlülükler imza altına alınmaktadır. Namık Kemal Üniversitesi, intörn mühendisleri 5510 sayılı Kanun gereği İş Kazası ve Meslek Hastalıklarına karşı sigortalamaktadır. Bu konuda gıda kuruluşlarının bir yükümlülüğü yoktur’’ dedi.

 

40 GIDA MÜHENDİSİ ADAYI PROGRAM ÇERÇEVESİNDE EĞİTİMLERE BAŞLADI

 

İntörn Mühendislik Eğitim Programı kapsamında ülkemiz gıda sektörünün önde gelen ve Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Sakarya illerinde bulunan 25 ulusal ve uluslararası gıda firması ile anlaşma sağlanarak protokoller imzalandığını ve  40 Gıda Mühendisi adayının program çerçevesinde eğitimlerine başladıklarını belirten yetkililer; ‘’Gıda Sektörünün intörn mühendislik eğitim programına gösterdiği ilgi ve destekten dolayı öğrencilerimiz adına müteşekkiriz. Gıda sektöründeki firmalar intörn mühendislik eğitim programı sayesinde, gelecekte çalıştırmayı düşündüğü gıda mühendisi adaylarına için izleme ve değerlendirme fırsatı verecek ve ileriki süreçler için insan kaynağı oluşturabileceklerdir’’ dedi.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10