Akay o çağrıya duyarsız kalmadı

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Aydeniz'in termik santralle ilgili çağrısına duyarsız kalmayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay dün saat 18.00'

Çerkezköy 12.03.2018 22:40:00 0
Akay o çağrıya duyarsız kalmadı

“ÇERKEZKÖY’ÜN YER ALTI SUYUNU KULLANACAKLAR”

 

Ziyarette Yatağan ve Afşin termik santralleriyle ilgili gözlemlerini anlatan Akay” Termik santralle ilgili tereddütlerim var. Termik santralde kömürü hangi su ile yıkayacaklar. ÇED raporunda suyun Ayvacık Barajı’ndan ve Meriç Nehri’nden kullanılacağı ifade edilmiş. Ayvacık Barajı’nın suyu yetersiz ve Meriç Nehri’nden de buraya su getirmek ise imkansızdır. Yine dönüp dolaşıp Çerkezköy’ün yer altı suyunu kullanacaklar. Çerkezköy’de su 150 metreden çıkıyor. Çerkezköy’ün zaten yer üstü suyu yok, yer altı suyumuzu da kullandıklarında ciddi bir su sıkıntısı yayacağız. Kömürün yıkanmasının ardından çıkan suyu nereye boşaltacaklar? ÇED raporunda bununla ilgili bir açıklama yok.  Kömürü açık alanda depolayacaklar. Sadece bu kömürün tozu bile Çerkezköy’ü mahvedecek. Kömürün yüzde 35’i cüruf. Bunu ne yapacaklar?” açıklamasında bulundu.

 

“YARIN BU VEBAL ALTINDA KALACAK”

 

Akay “ Bu saha dört dörtlük yapılsa bile zamanla eskiyecektir. Bu işin doğasında var. Buraya termik santral yapılmaya başlandığında insanlar buraya gelmekten vazgeçecek, buradan ise gitme imkanı olanlar ise çekip gidecektir. Arkamızda 4 tane Organize Sanayi Bölgesi var. Nefes aldığımız tarafa da termik santral yerleştirmek istiyorlar. Bu mesele burada yaşayanların meselesidir. Burada yaşayan, çocuğu burada okula giden birisi olarak termik santralin Çerkezköy’e zerre kadar faydasının olmayacağını biliyorum. Bugün termik santral yapılsın diyenler yarın vebal altında kalacak” dedi.

 

“MİLLİ ENERJİDEN YANAYIZ”

 

Ziyaretten ötürü Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, termik santral konusunda ise yanlış anlaşıldıklarını kaydetti. Aydeniz “Bizler de burada yaşıyoruz, çocuklarımız burada okula gidiyor. Termik santralin zararlarını da araştırıyoruz. Su meselesi Türkiye’nin, dünyanın gelecekteki en önemli sorunu olacak. Termik santralin yapılmasından yana değiliz, milli enerjiden yanayız. Devlet geri dönüşü yok, illa ki yapılacak derse, en iyisini ve uzağa yaptırmanın çaresine bakacağız. Enerjiye ihtiyacımız var ama insan sağlığı birinci önceliğimiz” diye konuştu.

 

“ÖNCELİĞİMİZ İNSAN SAĞLIĞIDIR”

 

Devletin enerjide dışa bağımlı olmaması gerektiğini kaydeden Aydeniz “ Allah devletimize zeval vermesin. Çanakkale Çan’daki tesisi gezdik fakat burayla alakalı izlenimlerimizi kimseyle paylaşmadık. Biz milli enerjiden yanayız ancak önceliğimiz insan sağlığıdır. Biz istiyoruz Türkiye’nin ne kaynağı varsa kullan ıslın ama doğru kullanılsın, doğru yerde kullanılsın. Termik santral olur, baraj olur, nükleer santral olur, bunların hepsi tartışılır. Eğer bakanlık geri adım atmazsa yapılacak derse Almanya’da, Hollanda’da, Norveç’teki santralleri gezelim. Gelip yapacaksanız bunu yapacaksınız diyelim” açıklamasında bulundu.

 

“TEREDDÜTLERİMİ HERKESLE PAYLAŞABİLİRİM”

 

Basın mensuplarının “İlçe Başkanlarıyla termik santral konusunda bir araya gelir misiniz? “sorusu üzerine de Akay, “ bu mesele Çerkezköy’ün meselesidir. Bu konuyla ilgili herkesle bir araya gelip fikir alışverişinde bulunabilirim. Termik santralle ilgili tereddütlerim var bunu herkesle paylaşabilirim” cevabını verdi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10