''Milli antrenörlerden Akay'a teşekkür''

Çerkezköy başta olmak üzere Trakya Bölgesi'nde Taekwondo sporunun kalkınmasında önemli rol oynayan Çerkezköy Güzel Spor Antrenörleri Bilal Güzel, Oğuz Güzel ve Çerkezköy Şampiyon Spor Kulü

Çerkezköy 13.03.2018 22:39:00 0

BAŞKAN AKAY İLE TAEKWONDO SPOR’U’NUN ÇATISI TRAKYA’DA YÜKSELDİ

 

Milli Antrenörler Bilal Güzel, Vural Ayaz ve Oğuz Güzel yaptıkları ortak basın açıklamasında; “Spor ve sporcuya her zaman maddi ve manevi destek veren ve gençlerin kötü alışkanlıklar edinmemesi için onlara spora yönelten genç, dinamik, çalışkan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın katkı ve destekleriyle Trakya Bölgesi’nde Taekwondo sporunun çatısı yükseldi. Bu spor dalımızda Trakya’da çıtanın yükselmesiyle birlikte antrenörler arasında da daha başarılı sporcular yetiştirmek için rekabet başladı” dedi.

 

‘’ULUSLAR ARASI ORGANİZASYONLARDA DA ÇERKEZKÖY’ÜN ADI ÖNPLANDA YER ALMAYA BAŞLADI’’

 

Açıklama şöyle devam etti; “Çerkezköy’de 4 yıldır belediyemiz tarafından düzenlenen Uluslar arası Taekwondo şampiyonası organizasyonu ile de sanayisinin yanı sıra uluslar arası arenada sporda da ismini ön planda yazdıran Çerkezköy, bugün Avrupa’da Taekwondo sporunda adını yazdıran bir kent olmuştur. Bu da belediye başkanımız Vahap Akay’ın bizlere verdiği katkı ve destekle oldu. Bugün Taekwondo sporunda Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında başarı sağlıyorsak bunda bizlerin olduğu gibi Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın da emeği çok büyüktür. İlçemizde ve bölgemizde sporun ivme kazanması ve sporcularımızın başarılı olmasıyla gençlerin Taekwondo sporuna olan ilgisi de her geçen gün artıyor olmasından da mutluyuz. Bu nedenle sporcular olarak bizler güçlüyüz ve güçlü olduğumuzu da düşünüyoruz” dedi.

 

‘’BÖLGEMİZDE BAŞKAN AKAY GİBİ GEREKLİ DESTEĞİ VEREN BELEDİYE BAŞKANI YOK’’

 

Trakya Bölgesi’nde belediye başkanları içinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay gibi spora ve sporcuya gerekli desteği veren belediye başkanı olmadığı da ileri sürülen açıklamada; “Özellikle şunu da ifade etmek istiyoruz.Trakya Bölgesi’nde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay gibi diğer belediye başkanları spora ve sporcuya tam anlamıyla gerekli destekleri yok.Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay spora olan düşkünlüğünü ve kentimizde sporun her dalının çok daha iyi yerlere gelmesi için ve gençlerin kötü alışkanlıklar edinmemesi ve spor yapmaları konusundaki çabalarını görüyoruz ve aynı zamanda bizlerin yaşadığı heyecanı bizimle birlikte yaşadığını biliyoruz.” dediler.

 

‘’SPORCULARIMIZIN EĞİTİM VE SOSYAL İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASINA DA KATKI SAĞLIYOR’’

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın sporcuların eğitim ve sosyal ihtiyaçları konusunda da katkı sağladıklarını belirten, Güzel ve Ayaz, “Bölgemizde bir elin parmaklarını tamamlayan sporcu varsa o da Taekwondo sporcularıdır. Sporcularımızın eğitim ve sosyal ihtiyaçları konusunda da Belediye Başkanımız Vahap Akay bizzat kendisi onlarla irtibata geçerek ilgileniyor. Bu da öğrenim hayatını sürdüren sporcularımızın daha iyi eğitim almaları konusunda onlara  kucak açarak ön ayak oluyor” dediler.

 

‘’AİLELERİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR’’

 

Çağımız gereği sosyal medyanın yaygın olduğu günümüzde birçok çocuğun sanal ortamda vakit geçirdiğini ve bunun da çocuklara kötü bir alışkanlık kazandırdığını ve onların spora yönlendirilmesi için ailelere büyük görev düştüğünü de belirttiler. Bilal Güzel, Vural Ayaz ve Oğuz Güzel, “Çocuklarımızı sanal bağımlılıklardan korumak ve kurtarmak için ailelerin çocuklarını spora yönlendirsinler. Ve sporla iç içe olmalarını sağlasınlar. Böylece sosyal yaşantının içinde olsunlar. Çocukların kötü alışkanlıklar edinmemeleri ancak onların spor yapmaları ile mümkündür” diye konuştular.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10