2.Amatör'de heyecan devam ediyor

Tekirdağ 2.Amatör Küme'de 5 hafta dört grupta oynanan karşılaşmalarla tamamlandı.  A Grubu'nda Çerkezmüsellimspor, B Grubu'nda AhimehmetGençlikspor, C Grubu'nda Tekirdağ Gençlikgüc?

15.03.2018 20:25:00 0
2.Amatör

ÇERKEZMÜSELLİMSPOR’DAN YARIM DÜZİNE

 

A Grubu’nda haftaya ikinci durumda giren Çerkezmüselllimspor evinde Tekirdağ İdmanyurduspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile çıkan Çerkezmüsellimspor Tuğrul’un ayağından bulduğu golle öne geçti. İlk dakikalarda bulduğu golle rahatlayan ev sahibi ekip oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koydu. Tuğrul Varol, Berkant Sayın(2), Emrah Aslan ve Harun Kaya ile goller bulan ev sahibi ekip karşılaşmadan da 6-0 galip ayrılmasını bildi. Bu galibiyet ile puanını 12 yapan Çerkezmüsellimspor averajla liderliğe yükselirken, Tekirdağ İdmanyurduspor ise bir puanda kaldı.

 

PUANINI 12 YAPTI

 

Aynı puanla haftaya lider durumda giren Tekirdağ Süleymanpaşa Altınovaspor ise evinde orta sıralarda mücadele eden Şalgamlı Gençlikspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekip Tekirdağ SüleymanpaşaAltınovaspor karşılaşmadan da 2-0 galip ayrılarak puanını 12 yaptı. Lide ikinci mağlubiyetini alan Şalgamlı Gençlikspor ise altı puanda kaldı.

 

KARACAKILAVUZSPOR’DAN BEŞ GOLLÜ GALİBİYET

 

Zirve takibini sürdüren Karacakılavuzspor ise deplasmanda puansız Şarköy Yıldız Gençlikspor’a konuk oldu. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Karacakılavuzspor rakibi karşısında çok rahat geçen karşılaşmadan 5-1’lik galibiyet çıkardı. Şarköy Yıldız Gençlikspor bu mağlubiyet ile ligin dibine demir atarken, konuk ekip Karacakılavuzspor ise puanını 9 yaptı.

 

B GRUBU’NDA YENİ LİDER AHİMEHMET GENÇLİKSPOR

 

B Grubu’nda haftaya ikinci sırada giren AhimehmetGençlikspor evinde Kazanderespor’u konuk etti. Ergene Sahası’nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayan konuk ekip Kazanderespor bulduğu golle öne geçti. Erken gelen golün şokunu üzerinden çabuk atan ev sahibi ekip AhimehmetGençlikspor karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde iki gol bularak ilk devreyi önde tamamladı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında ikinci devre üç gol daha bulan ev sahibi ekip AhimehmetGençlikspor liderin puan kaybettiği haftada puanını 12 yaparak liderliğe yükseldi. Kazanderespor ise ligdeki ikinci mağlubiyetini alarak altı puanla dördüncü sırada kaldı.

 

ESENSPOR’DAN PUAN KAYBI

 

Haftaya lider durumda giren Esenspor ise deplasmanda hiç beklemediği bir puan kaybı yaşadı. Deplasmanda üç puanlı Muratlı 1935 Spor Kulübüne konuk olan Esenspor geliştirdiği ataklarda rakip defansı geçemeyerek karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Esenspor puanını 10 yaparken, Muratlı 1935 Spor Kulübü ise puanını dört yaparak ilerleyen haftalar öncesi moral buldu. Haftanın en gollü karşılaşması Karadeniz Gençlikspor ile Ergene Gençlerbirliğispor arasında oynandı. Bu sezon istediği sonuçları bir türlü alamayan Karadeniz Gençlikspor ligin dibinde yer alan Ergene Gençlikspor’u 8-2 mağlup ederek bu sezon ki ikinci galibiyetini elde etti. Ligde oynadığı dört maçı da kaybeden Ergene Gençlerbirliğispor ise puansız son sırada yer alıyor.

 

LİDERDEN FARKLI GALİBİYET

 

Tekirdağ 2. Amatör Küme C grubu Süleymanpaşa temsilcisi Tekirdağ Gençlik Gücü Spor, ligin 5. haftasında Çorlu temsilcisi Rumeli Spor’u 6-1 yenerek liderliğini devam ettirdi.Karşılaşmaya Tekirdağ Gençlikgücü hızlı başladı. 20. dakikada Emre Uyur’un açtığı ortaya defans ters vuruş yaparak durumu 1-0 yaptı.30. dakikada Rumeli spor kullanılan serbest vuruştan kafa ile durumu 1-1’e getirdi.

 

35. dakikada Tekirdağ Gençlik Gücünün golcüsü Kadir Sevinç durumu 2-1’e getirdi.Ataklarını sıklaştıran Tekirdağ Gençlik Gücü kullanılan korner atışından Kerem Polat ile durumu 43. dakikada 3-1 yaptı.İlk devre 3-1 sona ererken, ikinci devre rakibin 10 kişi kalması ile Tekirdağ Gençlikgücüataklarını sıklaştırdı Eyüp Çakar’ın 3 topu direkten döndü.Enes Demirci ile sayısız gol şansından yararlanamayan ev sahibi ekip 50. dakikada yine golcüsü Kadir Sevinç ile durumu 4-1 yaptı. Kadir ligdeki 7. Golünü atmış oldu.Dakikalar 60’ı gösterdiğinde Hüseyin Can Kolu ceza sahası dışından şık bir vuruş ile durumu 5-1 yaptı.Sonradan oyuna dahil olan Sergen Çakır şık oyununu 85.dakikada ters ayağı ile attığı gol ile süsledi.

 

HAFTANIN MAÇINDA GÜLEN YOK

 

Tekirdağ 2. Amatör C Grubunda zirveyi ilgilendiren maçta Çorlu Korespor ile Demirkaya Yenicespor Çorlu Ahmet Taner Kışlalı Sahasında karşı karşıya geldiler. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Çorlu Korespor karşılaşmanın 22’inci dakikasında Umut’un ayağından bulduğu golle karşılaşmanın ilk devresini önde tamamladı. İkinci devrede müthiş bir heyecan yaşanırken, konuk ekip Demirkaya Yenicespor bulduğu golle skoru eşitledi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Demirkaya Yenicespor bu sezon ki ilk puan kaybını yaşayarak on puana yükselirken, Çorlu Korespor ise puanını sekiz yaptı.

 

ÇORLU FENERSPOR GALİBİYET İLE TANIŞTI

 

C Grubu’nda alt sıralardan kurtulmaya çalışan Yıldız Gençlikspor evinde Çorlu Fenerspor’u konuk etti. Rakibi karşısında varlık gösteremeyen ev sahibi ekip Yıldız Gençlikspor kalesinde iki gol görerek karşılaşmadan 2-0 mağlubiyet ile ayrıldı. Çorlu Fenerspor ligdeki ilk üç puanını alarak puanını 5 yaparken, Yıldız Gençlikspor ise üst üste dördüncü yenilgisini aldı.

 

LİDER TEK GOLLE KAZANDI

 

Temsilcilerimizin yer aldığı D Grubu’nda haftaya lider durumda giren Başakşehir Koleji Futbol Takımı Deplasmanda KızılpınarUzayspor’u tek golle geçti. Pazar günü Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. Ev sahibi ekip KızılpınarUzayspor rakibi karşısında savunma ağırlıklı bir futbol ortaya koyarken, Başakşehir Koleji Futbol Takımı ise Mert Torun ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde Başakşehir Koleji Futbol Takımı 57’inci dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Mert Torun şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde KızılpınarUzayspor kulübesinde yer alan Davut kırmızı kart gördü. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Başakşehir Koleji Futbol Takımı’nın 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Oynadığı beşinci maçı da kazanmasını bilen Başakşehir Koleji Futbol Takımı puanını 15 yaparak liderliğini sürdürdü. Ligde ikinci mağlubiyetini alan KızılpınarUzayspor ise 9 puanda kaldı.

 

8 GOLLÜ KARŞILAŞMADA GÜLEN KARTALSPOR

 

Haftaya ikinci sırada giren Kapaklı Kartalspor ise evinde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Samsun Yaşardoğuspor’u konuk etti. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmada rakibine göre daha az hata yapan Kapaklı Kartalspor kalesinde üç gol görmesine rağmen beş gol atarak karşılaşmadan da 5-3 galip ayrıldı. Bu galibiyet ile Kapaklı Kartalspor puanını 12 yaparken, Samsunlular Yaşardoğuspor ise bir puanda kaldı.

 

KARAAĞAÇSPOR’DAN DÖRT GOLLÜ GALİBİYET

 

Tekirdağ 2.Amatör Küme D Grubu’nda mücadele eden Karaağaçspor beşinci hafta karşılaşmasındadeplasmanda Güngörmezspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan Karaağaçspor karşılaşmadan da 4-2 galip ayrıldı. Maça etkili başlayan Karaağaçspor karşılaşmasının 10’uncu dakikasında arzuladığı gole ulaştı. Sağ kanattan Mert’in ortasında uzak noktada Bayram kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek Karaağaçspor’u karşılaşmada öne geçirdi. Karşılaşmanın 17’inci dakikasında sağ kanattan yapılan ortayı iyi takip eden Burak kaleciyi çalımlayarak topu boş ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan Karaağaçspor karşılaşmanın 28’inci dakikasında farkı üçe çıkardı. Gelişen organize atakta ceza sahası dışından mükemmel bir vuruş gerçekleştiren Onur farkı üçe çıkardı. Ev sahibi ekip oyun disiplininden kopmayarak farkı indirmeye çalıştı. Karşılaşmanın 35’inci dakikasında ev sahibi ekipten Ümit serbest vuruştan şık bir gol kaydederek skoru 1-3’e getirdi. Gelen golle birlikte moral bulan ev sahibi ekip 44’üncü dakikada Ümit’in golüyle farkı bire indirdi. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre konuk ekip Karaağaçspor’un 3-2’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın ikinci yarısına iyi başlayan konuk ekip Karaağaçspor karşılaşmanın 50’inci dakikasında soldan yapılan ortayı iyi takip ederek düzgün vuruşla skoru 4-2’ye getirdi Toplam üç oyuncunun kırmızı kart gördüğü karşılaşmanın son dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Karaağaçspor’un 4-2 üstünlüğü ile tamamlandı. Karaağaçspor bu galibiyet ile puanını 9 yaparken, Güngörmezspor ise bir puanda kaldı.

 

FEVZİPAŞASPOR KENDİNE GELDİ

 

Ligde istediği sonuçları bir türlü alamayan temsilcimiz Fevzipaşaspor ise evinde Küçük Yoncalıspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça etkili başlayan ve sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan Fevzipaşaspor kaydettiği golle öne geçti. Üstünlüğünü devam ettiren ve gol bulmaya devam eden Fevzipaşaspor kalan dakikalarda altı gol bularak karşılaşmadan da 6-0 galip ayrıldı. Bu sezon üçüncü galibiyetini alarak 9 puana yükselen Fevzipaşaspor beşinci sırada yer alırken, Küçük Yoncalıspor ise üçüncü mağlubiyetini alarak iki puanla altıncı sırada yer aldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10