Çanakkale Zaferi önemli kilometre taşıdır

Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla kahvaltı programı düzenlendi.

Tekirdağ 19.03.2018 00:31:00 0
Çanakkale Zaferi önemli kilometre taşıdır

Yemek Dünyası Restaurant’ta düzenlenen kahvaltı programına Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu’nun yanı sıra dernek üyeleri ve basın mensupları katıldı.    

 

TÜRK MİLLETİ NELERİ GÖZE ALABİLECEĞİNİ TÜM DÜNYAYA GÖSTERMİŞTİR

 

Açılış konuşmasını Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu yaptı. Hatipoğlu, “ 103 yıl önce Çanakkale’de tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen, insanlarımızın şahadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, istiklal harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşı’mız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk milleti neleri göze alabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir destandır. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, mekanları cennet olsun diyorum. Çanakkale geçilmez. Dün olduğu gibi hiçbir zamanda geçilemeyecektir” dedi.

 

4 GÜNLÜK BİR GÜMÜŞHANE KÜLTÜR GEZİSİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 

Başkan Hasan Hatipoğlu dernek olarak kültür projeleri kapsamında 4 günlük bir Gümüşhane gezisi düzenleyeceklerini de belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü, “ İçişleri Bakanlığımızın derneklere hibe desteği var. Biz de Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği olarak bu hibe desteğinden faydalanmak istiyoruz. Ve bu konuda bakanlıkla yazışmalarımız tamamlandıktan sonra Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği olarak kültür projemiz kapsamında gerçekleştireceğimiz organizasyonla Gümüşhane ilimize kültür gezimize Tekirdağ protokolü  ve basın kuruluşlarımızdan da birer temsilci davet ederek götüreceğiz. Gümüşhane tarih ve kültür gezimiz 4 günlük olacak. Nisan ayı son haftası ya da Mayıs ayının ilk haftası geçimizi gerçekleştireceğiz. Bu konuda proje çalışmalarımızda son çalışmalarımızı yapıyoruz. Gümüşhane ilimize gerçekleştireceğimiz kültür gezesi kapsamında Gümüşhane ilimizin kültürel zenginliklerinin tanıtılmasını sağlayacağız. Aynı zamanda Gümüşhaneli olup da Gümüşhane’nin tarih ve kültürel zenginliklerini tanımayan hemşerilerimizin de daha yakından tanıtma imkanı sağlayacağız. Gerçekleştireceğimiz Gümüşhane tarih ve Kültür gezimizin ilgi göreceğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10