Öğrenciler şehitlerimizi unutmadı

Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103.

Çerkezköy 19.03.2018 20:01:00 0
Öğrenciler şehitlerimizi unutmadı

KİMLER KATILDI?

 

Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan programaÇerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal’ın yanı sıra öğrenciler ve veliler katıldı.

 

AÇILIŞ KONUŞMALARI YAPILDI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Okul Müdürü Caner Baysal yaptı. Ardından konuşma yapan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu her iki günün önemine değinerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

 

‘’ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE İSTİKLAL MARŞLARI YAZDIRMASIN’’

 

Son olarak konuşma yapan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutlayacağımız bugünkü törenimizde, geçmişte yaşananları bir kez daha hatırlatmak ve bundan sonra nasıl davranmamız gerektiğini vurgulamak istiyorum. 12 Mart 1921’de TBMM tarafından kabul edilen milli marşımız için şairimiz Mehmet Akif’in de dediği gibi “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşları yazdırmasın” diyoruz.

 

‘’ÇANAKKALE SAVAŞI, BAĞIMSIZLIK VE EGEMENLİK MÜCADELEMİZİN TEMELİ OLDU’’

 

Şanlı Türk tarihinin zaferleri arasında yer alan Çanakkale Zaferi’nin, utançla yaşamak yerine onurla ölmeyi tercih edenlerin; genç, yaşlı, kadın, erkek elele kenetlenen bir milletin mücadelesi olduğunu dile getiren Sözdinler; ‘’Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda çok ciddi bir aşama olan Çanakkale Savaşı, bağımsızlık ve egemenlik mücadelemizin de temeli oldu. Bu savaş, Türk evladının kol kola, göğüs göğüse sergilediği bir mücadele oldu. Bu destan yazılırken ülkemiz, varlığını ve bağımsızlığı sürdürebilmek için çok genç bir kuşağını feda etmek zorunda kaldı. Bu destan yazılırken, kahraman Türk ordusunun, gerek başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere öne çıkardığı kahramanlar ve gerekse Türk askerinin seçkin vasıflarının ortaya çıkması ve dünya savaş tarihinde olmayan bir başarıyı ortaya koyması açısından çok önemlidir.

 

“YA İSTİKLAL YA ÖLÜM”

 

Savaş tarihimize en kalın ve altın harflerle yazdığımız Çanakkale Zaferimizi kutlarken, Çanakkale’yi, Milli Mücadele’yi, vatan ve bayrak için canlarını veren tüm şehitlerimizi, “Ya İstiklal Ya Ölüm” diye haykıran Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmuyoruz diyen Sözdinler; ‘’Bize yeni dayatmalarla geçmişi yaşatmak niyetinde olanların kahredici planlarını bertaraf etmek zorundayız. Bu vesileyle imkansızlıktan yeni bir devlet yaratan bütün geçmişlerimizi burada yeniden anarken, “Çanakkale Geçilmez” diye bir kez daha haykırıyoruz’’ dedi.

 

CANLANDIRMALAR VE HALK OYUNLARI SAHNELENDİ

 

Bahar Dalkıran tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından okul öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan ‘Toprağın Sesi’‘Ölümsüz Mısralar’ adlı canlandırmalar ile ‘Zafer Ateşi’ adlı halk oyunları sahnelenmesi ile program son buldu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10