Karacan: Devletimiz hep var olacak

Çerkezköy Alperen Ocakları İlçe Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla önceki akşam program düzenledi.

Çerkezköy 19.03.2018 20:02:00 0
Karacan: Devletimiz hep var olacak

Çanakkale’de binlerce Mehmetçiğin gözünü kırpmadan şehit olduğunu dile getiren Alperen Ocakları Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Macit, “Çanakkale ve tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, şu an sınırlarımızın ötesinde mücadele eden tüm kolluk kuvvetlerimizi de muzafferiyet diliyor, Allah’a emanet ediyorum” dedi.

 

Çerkezköy Alperen Ocakları İlçe Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümü dolayısıyla önceki akşam program düzenledi.

 

KİMLER KATILDI?

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen programa; Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Murat Yürük, Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve ilçe yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Kayır ve ilçe yönetimi, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Sinan Sifil, Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay, BP Çerkezköy İlçe Eski başkanı Yılmaz Bulut, Çerkezköy Malatyalılar Derneği Başkanı Esat Deniz, Büyük Birlik Partisi Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, Alperen Ocakları Çorlu İlçe Başkanı Yasin Akgün ve partililer katıldı.

 

AÇILIŞ KONUŞMASI YAPILDI

 

Kur’an Tilavetinin okunması ile başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın  okunmasının ardından Alperen Ocakları  Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Macit günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

 

MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM

 

Çanakkale’de binlerce Mehmetçiğin gözünü kırpmadan şehit olduğunu da belirten Ahmet Macit, “Çanakkale Savaşı, Gazi Mustafa Kemal’in dehası, askerin iman, inanış ve adanmışlık ruhu ile 1 yıl süren bu savaş çok ağır bedellerle kazanılmıştır. Vatan toprağını namus bilen Mehmetçik gözünü bile kırpmadan ölümü göğüsleme cesareti ile şehit olmuşlardır. Çanakkale ve tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, şu an sınırlarımızın ötesinde mücadele eden tüm kolluk kuvvetlerimizi de muzafferiyet diliyor, Allah’a emanet ediyorum” dedi.

 

DEVLETİMİZ  SON OCAK TÜTENE KADAR HEP VAR OLACAK

 

Macit’in ardında programda hazır bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan da yaptığı konuşmasına, sabaha iyi bir haberle başlandığını belirterek, “ 58 gündür Suriye sınırında yürütülen Zeytin Dalı Harekatı, ülkemizin güneyinde kurulmaya çalışılan terör devletinin kökünü kurutmak için Mehmetçik Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Afrin’de bir harekat içerisindeydi. Bugün sabah itibariyle Afrin merkeze girildi ve Afrin düştü. Bu haberin Çanakkale Şehitleri’ni andığımız 18 Mart Günü’ne denk gelmesi de ayrı bir güzellik olarak karşımıza çıktı. Afrin’de mücadele eden Mehmetçiğe sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Mehmetçiklerimizin Allah tırnaklarını taşa değdirmesin, vatan her zaman payidar olsun. Bu devlet, son ocak tütene kadar hep var olacak” dedi.   

 

SAVAŞ YÜZDE 2’SİNİ ŞEHİT VEREREK KAZANILDI

 

Karacan, Çanakkale Savaşı’nın 250 bin şehit vererek kazanıldığını da belirterek; “O günkü nüfusa oranla söylenirse 250 bin rakamı daha iyi anlaşılır. 1914’te Osmanlı’da sayım oldu. Osmanlı Devleti’nin o günkü Müslüman nüfusu 13 milyon 490 bin. 250 bin şehit vererek vatan toprağını savunmak demek o günkü nüfusun yüzde 2’sini şehit vermek demektir. Bu nüfusun yarısının da kadın nüfusu olduğunu düşünürseniz, erkek nüfusunun yüzde 4’ü kaybedilmiştir. Bugünkü 81 milyona göre kıyaslarsak Çanakkale’de bu güne göre de 1 milyon 600 bin kişiyi şehit vermek demektir” diye konuştu. Konuşmaların ardından şiir dinletisi, Mevlid-i Şerif okundu. Daha sonra Alperen Ocakları Çerkezköy Başkan Yardımcısı Ramazan Turgut ocak faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10