Yılmaz: Verilen her türlü karara saygılıyız

1 Nisan'da 75.Yıl Ortaokulunda yapılacak ÇTSO seçimlerinin yeri, oda yönetiminin yaptığı itiraz üzerine değişti.

Çerkezköy 19.03.2018 20:04:00 0
Yılmaz: Verilen her türlü karara saygılıyız

Değişikliği üyeye saygısızlık olarak nitelendiren ÇTSO başkan adaylarından Rahmi Yılmaz “Verilen her türlü karara saygılıyız ama takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Üyele,r sandıkta bu kararı alan yönetime gerekli cevabı verecek" diyerek sitemini dile getirdi.

 

“İLÇE SEÇİM KURULU KARAR ALMIŞTI”

 

Dün saat 16.30’da ofisinde basın açıklaması gerçekleştiren ÇTSO Başkan adaylarından Rahmi Yılmaz “ Bildiğiniz gibi İlçe Seçim Kurulu 1 Nisan’daki seçimlerin 75.Yıl Ortaokulu’nda yapılması yönünde karar aldı. Basın İlan Kurumu aracılığıyla gazetelerde bildirildi, belediyelerin de hoparlörleri aracılığıyla haftalardır duyuruluyor. Bu konuda da böyle karar alan ÇTSO yönetimine de teşekkür etmiştik” dedi.

 

“İLÇE SEÇİM KURULU 75.YIL ORTAOKULUNDA YAPILMASINA KARAR VERDİ”

 

Yılmaz “ ÇTSO Yönetim Kurulu seçimlerin 1 Nisan’da oda hizmet binasında yapılması yönünde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına Mart ayında başvuruda bulunmuş. İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve İlçe Seçim Kurulu müdürü bu başvuruyu değerlendirmek üzere odanın hizmet binasına geldiler. Beş katlı hizmet binasının tamamının mobilyalar ile dolu, merdivenlerin dar, ara bölmelerin cam olduğunu ve seçim günü halk pazarının kurulacağı için otopark sorunu olacağını belirterek odada güvenli ve rahat seçim yapılacağı düşüncesi ile seçimin 75 Yıl Ortaokulunda yapılmasına karar vermiştir. Bu kararını da oda yönetimine de bildirmiştir. Bu karar karşısında hepimiz çok mutlu olduk. Sorunsuz bir seçim yaparak üyelerimiz demokratik hakkı olan seçme ve seçilme haklarını kullanarak istedikleri meclis üyesini seçip seçimleri tamamlayacaktık” dedi.

 

“KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM”

 

Mevcut yönetimin seçimleri açık ara mavi listenin 11-0 kazanacağını bildiği için bu karara itiraz ettiğini kaydeden Yılmaz “ Kanun ‘Seçim tarihi ve yer belirleme yetkisi İlçe Seçim Kurulundadır’ diyor. Kısacası vermiş olduğu karar kesindir. Bunu bilmelerine rağmen Tekirdağ İl Seçim Kuruluna itiraz ediyorlar. İl Seçim kurulu da mevcut yönetimin mevcut hizmet binasında yapmak istediği seçim kararını da onaylıyor. Bu karar YSK’ya gidiyor. YSK’da seçimlerin 1 Nisan’da oda hizmet binasında yapılmasına karar veriyor. Bu konuyla ilgili alınan kararı ve görüşleri ise kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

 

“VERİLEN HER TÜRLÜ KARARA SAYGILIYIZ”

 

Seçimde oy kullanacak üyelere de çağrıda bulunan Yılmaz “ Beş katlı binada birinci kattan en üst kata kadar sandıklar kurulacak. Bu arkadaşlarımız oda imkanlarını, çalışanlarını, odaya bağlı OSB’lerin çalışanlarını ve makam araçlarını kullanarak şirketlerden toplamış oldukları yetki belgeleriyle odadaki seçimlere müdahale etme düşüncesinde olacaklar. Yetki belgeleri onların elinde, yetki belgelerini isim yazan kişileri değil, farklı kişileri oy kullandırma çabasında olabilirler. Bu konuda üyelerin uyanık olmasını istiyorum. Verilen her türlü karara da saygılıyız. Oda çalışanları, personelleri, yönetimi ile üyelerimize baskı yaparak şaibeli bir şekilde seçimi alma düşüncesindeler. Biz bu beş katlı odada da, 10 katlı kendi binalarında da seçim olsa yine bu seçimi 11-0 alacağız. Üyeye saygısı olmayanın, verilen karara saygısı olmayanın hiç kimseye etkisi olmaz. Üyelerimizi 1 Nisan’da oda hizmet binasında yapılacak seçimlere katılmalarına, karşı tarafın tahriklerine kapılmamalarını gerekli cevabı vermelerini istiyoruz” dedi.

 

“SANDIKTA CEVABINI ÜYELER VERECEKTİR”

 

“Bu kararı bekliyor muydunuz? “ sorusu üzerine konuşan Yılmaz “ Kesinlikle beklemiyordum. Çünkü İlçe Seçim Kurulunun vermiş olduğu karar kesindir. Bu kararlar Türkiye’nin her yerinde aynıdır. Üyeler bunun hesabını sandıkta verecektir. Demokratik ve özgür seçim olmasından bu kadar korkan bu yönetimden üyelerimizin bunun hesabını sormasını istiyoruz. Bu karar üyeye karşı büyük saygısızlıktır” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10