'Ateşböceği Öğrenim Birimi Tır'ı Çerkezköy'de

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından eğitime destek olmak amacı ile geliştirilen 'Ateşböceği Öğrenim Birimi Tır'ı', Raif Dinçkök Ortaokulu'nda çocuklara eğitim ver

Tekirdağ 20.03.2018 21:05:00 0

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından Raif Dinçkök Ortaokulu’nun bahçesine kurulan TIR'da yer alan bilgisayar atölyesi ve etkinlik alanında çocuklar, gönüllü eğitmenler eşliğinde eğitici oyunlar oynayarak, çevre, hijyen, sağlık, fen ve matematik gibi konularda eğitimler alacak. Hizmet verecek olan Ateşböceği Öğrenim Birimi TIR'ı ile eğlenceli vakit geçirecek olan çocuklar, çeşitli oyunlar ile eğlenirken bir yanda da eğitim alma fırsatı yakalayacak.

 

2 MİLYONU AŞKIN ÇOCUĞA ULAŞTIK

 

Eğitimlerde çocukta özgüven, değerlilik, kendini ifade edebilme, yaratıcılık ve becerilerin gelişimi, çevre, insan hakları, sağlık ve trafik konularında farkındalık ve duyarlılık kazanmaları için uygun ortam sağlamayı amaçladıklarını belirten Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Etkinlik Noktası Sorumlusu Mustafa Muslu; ‘’ Cumhuriyetin temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılıklarını harekete geçiren, farklı düşünce ve inançlara saygılı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunacak eğitim programları uyguluyoruz. Ateşböceklerinde ve TEGV’in tüm etkinliklerinde yer alan kişisel gelişim toplumsal değerler sanat dil iletişim zihinsel düşünsel alanlarda eğitim etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. 31 ilde 10 eğitim parkı, 44 öğrenim birimi ve 24 gezici eğitim araçlarıyla 78 noktada faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Bugüne kadar, on binlerce gönüllümüz ve 550 bini aşan bireysel ve kurumsal bağışçımız ile 2 milyona aşkın çocuğumuza eğitim desteği verdik’’ dedi.

 

EĞİTİM 12 SAATTEN OLUŞUYOR

 

Ateşböceği Öğrenim Birimi Eğitim Programı hakkında bilgi veren Muslu; ‘’Ateşböceği Öğrenim Birimi Eğitim Programı, bilişim, matematik, fen, okuma ve sanat alanlarında kısa süreli etkinliklerden oluşuyor. Programlar, ders içi saatlerde Ateşböceği Öğrenim Birimi etkinlik alanında 2-8. sınıflara uygun içerikler ile aktif bir öğrenme ortamında gönüllülerin desteği ile uygulanıyor. Toplam 12 saatten oluşan Ateşböceği Eğitim Programının 6 saati Bilişim etkinliğinden, diğer 6 saati ise Matematik Eğlenerek Öğren, Fen Eğlenerek Öğren, Okuyorum Oynuyorum, Drama Atölyesi, Eğlen Öğren Hijyen etkinliklerinden oluşuyor. Ateşböceğimizin içinde 16 bilgisayar bulunan bilgisayar odası kitap ve eğitim meteryalleri ile dolu olan serbest etkinlik odası ve ateşböceği sorumlusun yaşadığı yaşam alanından oluşuyor’’ dedi.  

 

MUSLU, PROGRAMLARI ANLATTI

 

Tek tek programlar hakkında da bilgi veren Muslu; ‘’Algo Dijital programında çocukların problem çözme, algoritmik düşünme, blok temelli kodlama/programlama, dijital okuryazarlık ve dijital yurttaşlık konularında becerilerini geliştirmelerine katkı sunmak amaçlanıyor. Matematik Eğlenerek Öğren programında; çocukların matematiğe karşı duyduğu kaygıyı azaltabilmek, matematiği çocuklara sevdirebilmek amacıyla yürütülen bir etkinlik. Çocuklar için ilgi çekici ve eğlenceli materyallerden oluşuyor. Fen Eğlenerek Öğren programında, çocukların bilimsel süreç basamakları konusunda farkındalık kazanmalarına, bilime karşı olumlu tutum geliştirmelerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Etkinlikte ilgi çekici ve eğlenceli materyaller kullanılıyor. Okuyorum Oynuyorum programında metinleri çok katmanlı olarak anlayabilmeyi ve edinilen bilgiyi ürüne dönüştürebilmeyi hedefliyor. Çocukların özgün düşünceler üretmelerini; gözlemleme, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerini destekleyen etkinlik, çocukların kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini amaçlıyor. Drama Atölyesi etkinliği ile çocukların sanat yoluyla yaşam becerilerini geliştiren, çok yönlü, yaratıcı düşünceye sahip, sorgulayan, eleştiren, kendini ifade eden, özgür düşünen bireyler olmalarına destek veriliyor. Eğlen, Öğren programında, Hijyen etkinliği çocuklarda doğru hijyen alışkanlıkları geliştirmeyi ve tuvalette hijyen için gerekli olan tutum ve davranışların gelişmesine yardımcı olmayı hedefliyor. 12 saatlik standart Ateşböceği Eğitim Programı dışında, okullarda uygulanmak üzere hazırlanmış, toplam 90 dakikadan oluşan, çocuklarda sanat, okuma, matematik, değerler ve bilişim gibi birçok farklı alanda farkındalık kazandırmayı amaçlayan Kısa Süreli Etkinlikler de uygulanıyor. Bu etkinlikler çocukların sınıf ve yaş düzeyleri ile uyumlu, amaç, hedef ve içerikleri danışmanlar ve eğitim uzmanları tarafından hazırlanmış özgün eğitimlerden oluşuyor’’ dedi.

 

‘’ÇERKEZKÖYLÜ VATANDAŞLARI GÖNÜLLÜ OLMAYA DAVET EDİYORUM’’

 

Uzun bir süre Çerkezköy’de kalacaklarını belirten Muslu; ‘’ 6 ay bu okulda kalmayı düşünüyoruz. çerkezköy’de girebildiğimiz tüm okullara gitmek istiyoruz. Ayrıca ilçedeki mahallelerdeki okullara da gitmek istiyoruz. Ancak bunun için burada yaşayan vatandaşlarımızın gönüllü olması gerekiyor. Özellikle üniversite öğrencilerine ulaşmayı amaçlıyoruz. Fakat lise mezunu olan herkes temel gönüllü eğitimi aldıktan sonra bizlere katılabilirler. Çerkezköylü vatandaşları gönüllü olmaya davet ediyorum’’ dedi. 

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10