BAL 12.grupta şampiyon Altınova Belediyespor oldu

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12.grupta 23.hafta karşılaşmaları oynandı. Haftaya dokuz puan averajla lider durumda giren Altınova Belediyespor en yakın takipçisi 1911 Çerkezköyspor'un Edirne deplasmanında pua

22.03.2018 20:48:00 0
BAL 12.grupta şampiyon Altınova Belediyespor oldu

Son haftalarda müthiş bir çıkış yakalayan Gaziosmanpaşaspor ise deplasmanda Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor’u geçerek üçüncü sıraya yükseldi.

 

ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

 

Ligde haftaya dokuz puanlık avantaj ile giren lider Altınova Belediyespor evinde bir diğer Yalova takımı Kadıköyspor ile karşı karşıya geldi. Altınova Belediyespor'un 4-2 galip geldiği karşılaşmada sezonun bitimine 2 hafta kala 52 puanla şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.Bölgesel Amatör Ligi 12.grupta lider olan şampiyonluğunu ilan eden  AltınovaBelediyeSpor 'un en yakın rakibi Çerkezköyspor ise 40 puanda kaldı.Karşılaşma sonunda Altınova Belediyesporlu oyuncular elde edilen şampiyonluğu taraftarıyla kutladı. Yalova ekibi Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirleyeceği tarih ve yerde TFF 3. Lig' yükselmek için Play-off maçı oynayacak.Hersekzade Ahmetpaşa Stadyumu'nda oynanan maçta Altınova Belediyespor'un golleri 13 ve 50. Dakikalarda Emin Akyıldız, 83'de Cihan Korucuoğlu ve 84. dakikada ise Burak Görgülü'den geldi. Yalova Kadıköyspor'un sayılarını ise 55. dakikada Bilal Enes Arslan ve 85. dakikada Ahmet Turan kaydetti.

 

EDİRNE’DEN ÇIKAMADIK

 

40 puanla ikinci sırada bulunan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor deplasmanda Edirnespor’a konuk oldu. Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını 1911 Çerkezköyspor geliştirdi. Sağ kanattan hızlı çıkan 1911 Çerkezköyspor’daİliyaz’ın pasınla topu İbrahim’le buluşturdu. Ancak vuruş kötü olunca sonuç gelmedi. 15. dakikada Çerkezköy bu kez Etoga’nın uzaktan şutu ile kaleyi yokladı ancak top dışarı çıktı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk devrede Edirnespor 19. dakikada köşe vuruşu kullandı. Topa kafasıyla dokunan Aksel’in şutu üstten dışarı gitti. 35. dakikada Çerkezköy’ün golü geldi. Edirnespor savunmasının arkasına doğru atılan uzun topta Emirhan büyük bir hata yapıp topa dokunamayınca, kaleciyle karşı karşıya kalan Sefa topu ağlara gönderdi. 0-1. 40. dakikada Edirnespor, Çerkezköy ceza sahasının sağ tarafında serbest vuruş kazandı. Sabur topu ceza sahasına doğru gönderdi. Topa kafasıyla vuran Ertuğrul topu tam köşeden ağlara gönderdi ve skor 1-1 oldu. 45. dakikada hakemle girdiği diyalog sonunda hakem Edirnespor sportif direktörü Cesur Pakarda’yı tribüne gönderdi. İlk devre 1-1 sona erdi. 55. dakikada Çerkezköyspor bu kez Eren’in hatasından yararlanamadı. Kaleci İbrahim topu dışarı çeldi. 63. dakikada Edirnespor Yunus’la 2-1 öne geçti. Edirnespor forvetleri ve 1911 Çerkezköysporsavunması arasında gidip gelen topa Yunus dokundu. Dışarı gitmesi beklenen top falso alınca kale direğinin hemen yanından ağlara gitti. Çerkezköy ekibi ofsayt gerekçesiyle bu pozisyona uzun süre itiraz etti. Golün hemen ardından Edirnespor ceza sahasında çoğalan Çerkezköyspor, Ali Rıza ile beraberliği yakaladı, 2-2. Bu dakikadan sonra iki takım da geniş alanlar bulmaya başladı. Edirnespor 74’te Uğur ile bir pozisyondan yararlanamadı. Pozisyonun ardından Yunus’un 25 metreden çektiği sert şuta 1911 Çerkezköysporsavunması elle dokundu ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Sabur skoru 3-2 ye getirdi. 1911 Çerkezköyspor gol için yüklenmeye, Edirnespor da rakibin bıraktığı boşlukları kullanmaya çalıştı ancak başka gol olmayınca karşılaşma 3-2 sona erdi. 1911 Çerkezköyspor ligdeki yedinci mağlubiyetini alarak 40 puanda kalırken, Edirnespor ise puanını 34 yaptı.

 

GOL DÜELLOSUNDAN GALİP ÇIKMADI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligin 23.’ücnü haftasında Bigaspor 18 Mart Pazar günü saat 14:00’de Biga İlyas Bayram Stadyumunda Uzunköprüspor ile karşılaştı. BigasporUzunköprüsporla 2-2 berabere kalarak puanları paylaştı. Karşılaşmanın 10.’uncu dakikasında Bigaspor’un geliştirdiği atakta Murat Efe’nin arapasında topla buluşan Yoldaş Kartal’ın vuruşunda top ağlarla buluştu.  Karşılaşmanın 24.’üncü dakikasında Uzunköprüspor taç atışı kullandı. Taner yükselerek topu kurtarmak istedi ancak Uğurcan’ın vuruşunda top ağlarla buluştu ve gol oldu.

 

Maçın 43.’üncü dakikasında Uzunköprüspor’un geliştirdiği atakta Serhat vurdu, kaleci son anda kurtardı. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve ilk devre 1-1 sonuçlandı. 52’inci dakikada Uzunköprüspor serbest vuruş atışı kullandı. Serbest vuruş atışını Sait kullandı. Sait’in ceza sahasına doğru gönderdiği topa Yunus Emre’nin kafa vuruşunda gol oldu. Maçın 75.’inci dakikasında Bigaspor’un geliştirdiği atakta Murat Efe pasını verdi. Kubilay vurdu top kaleciden döndü. Kaleciden dönen topa Gökay Avcılar’ın vuruşunda gol oldu. Bigaspor maçta dengeyi sağladı ve skor 2-2 oldu.Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Bigaspor kendi sahasında Uzunköprüsporla 2-2 berabere kaldı. Her iki takımda bir puan aldı.

 

ÇORLUSPOR 1947 GALİP

 

Bölgesel Amatör Lig 12.grupta haftanın önemli karşılaşmalarından birisi Çorlu’da oynandı. Çorluspor 1947 evinde Sultangazispor’uÇorlu General Basri Saran Stadyumu’nda konuk etti. 90 dakika sonunda mücadeleyi sarı kırmızılılar 2-1 kazandı. Sultangazispor almış olduğu bu mağlubiyet ile 39 puanda kaldı. İlk yarı topa daha çok hakim taraf Çorluspor 1947 olurken, sarı kırmızılılar aradığı golü 23. dakikada Serkan Bozkurt’un ayağından buldu. İlk yarı güzel bir performans sergileyenÇorluspor 1947, ilk yarı soyunma odasına 1-0 galip gitti. Maçın ikinci yarısına da ilk yarıdaki gibi başlayan Çorluspor 1947, ikinci gol için rakip kaleye yüklendi. Çorluspor 1947, aradığı ikinci golü Metin Tuğlu’nun ayağından buldu. Gelen ikinci gol ile Çorluspor 1947, taraftarları da takımlarına daha çok destek vermeye başladı. Skor 2-0 olduktan sonra şoku üzerinden atmaya çalışan Sultangazispor sarı-kırmızılıların kalesine yüklenmeye başladı. 70. dakikaya kadar ataklarını sıklaştıran Sultangazispor, 71. dakikada kazandığı penaltıyı gole çevirdi ve skoru 2-1 yaptı. Maçın geri kalan kısımlarında sahadan başka gol sesi çıkmadı ve Çorluspor 1947 sahasında konuk ettiği Sultangazispor’u 2-1 mağlup etti.Çorluspor 1947 bu galibiyet ile puanını 27 yaparken,  Sultangazispor ise 39 puanda kaldı.

 

GAZİOSMANPAŞASPOR YÜKSELİŞİNİİ SÜRDÜRDÜ

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta ligin ikinci devresinde mağlubiyeti bulunmayan ve hep yükseliş içerisinde olan Gaziosmanpaşaspor son olarak deplasmanda Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor’u 4-2 mağlup ederek Sultangazispor’un bir basamak üstüne çıkarak 3. sıraya yükseldi. Alemdağ Stadında konuk ekip Gaziosmanpaşaspor taraftarına yasak olduğu maça Gaziosmanpaşa temsilcisi hızlı başladı. İlk yarıyı 4-0 önde tamamlayan kırmızı yeşillerde golleri 5. dakikada Kadir, 20. dakikada Samet, 28. dakikada Tunahan ve 32. dakikada Evren kaydetti. İkinci yarıda kalesinde iki gol gören Gaziosmanpaşaspor maçı 4-2 galip tamamlamayı başardı. Ligdeki 11.galibiyetini alan Gaziosmanpaşaspor puanını 39 yaparak üçüncü sıraya yükselirken, Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor ise 23 puanda kaldı.

 

ÇIKSALINSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta Çıksalınspor sahasında Lüleburgazspor’u 3-1 mağlup etti. Beyoğlu Stadında oynanan karşılaşmayı Mülazım Argız yönetirken, sarı yeşillilere galibiyeti getiren golleri Fatih, Sinan ve Semih kaydetti. İlk yarısını 1-0 önde kapatan Çıksalınspor maçı da 3-1 galip tamamladı. Çıksalınspor bu sezon 7. galibiyetini alırken puanını 25’e yükseltti. Lüleburgazspor’un ise 5 puanı bulunuyor.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10