Çerkezköy Kent Konseyi  Kariyer Günleri başladı

Çerkezköy Kent Konseyi Ticaret ve Sanayi Çalışma grubu tarafından başlatılan Kariyer Günlerinin ilki  Çerkezköy Meslek Yüksekokulunda yapıldı.

Çerkezköy 22.03.2018 20:52:00 0
Çerkezköy Kent Konseyi  Kariyer Günleri başladı

ÖĞRENCİLERDE KATKI İSTEDİ

 

Yüksekokul öğrencileri, Üniversite Hazırlık öğrencileri ve Kimsesiz devlet koruması altındaki çocuklara yönelik, kariyer planlaması ile ilgili yapılan seminerde açılış konuşmasını  Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfice yaptı. Kent konseyi hakkında öğrencilere bilgi vererek çalışmalara katkı vermelerini isteyen Serfiçe ; ‘’ Özellikle, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Özgün Geyiktepe hocanız liderliğinde yaşadığınız şehre ne tür katkılar yapabileceğinizi bir düşünün. Geldiğiniz farklı şehirlerden veya gezdiğinizi dünyanın herhangi bir yerinde gördüğünüz güzel/faydalı uygulamaları Çerkezköy ‘e Kent Konseyi ile çalışarak taşıyabilmeniz mümkün’’ dedi.

 

ÇEŞİTLİ KONULARDA BİLGİ VERİLDİ

 

Açılış konuşmasının ardından Ticaret ve Sanayi Çalışma gurubu üyesi 3M Türkiye İnsan Kaynakları Koordinatörü Cengiz Memiş kariyer ile ilgili sunumu yaptı. Memiş, sunumunda iş dünyasındaki ve istihdamın yapısındaki değişimle ilgili güncel bilgiler, kas gücüne dayalı çalışma şeklinin hızla gündemden kalktığı ve özellikle gelişmiş ülkelerde “gereksizler” olarak (yabancı makalelerden alınmış bir terimdir) geniş işsiz grupları oluşmaya başlaması, kariyer planlamasında gençlerin bir uzmanlık alanına odaklanarak kendilerini geliştirmeleri, çalışma hayatında sürekli daha detaylı uzmanlaşmanın, robot ve yapay zeka teknolojilerin getirdiği yenilikler ile daha çok eğitim ve geliştirme gerektirecek yeni mesleklere yönelik çalışılması, Eski klasik mesleklerin artık değiştiği veya ortadan kaybolduğu bir dünyada gençlerin iyi bir kariyer edinebilmeleri için kendilerine çizmeleri gereken yol haritası hakkında bilgiler verdi. Sunumun ardından soru cevap bölümüne geçildi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10