Öğe: Kararını saygıyla karşılıyoruz

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe dün saat 12.30'da parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Çerkezköy 22.03.2018 20:57:00 0
Öğe: Kararını saygıyla karşılıyoruz

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve ilçe başkanlarıyla gerçekleştirdikleri Ankara temasları hakkında basın mensuplarına bilgi veren Öğe, AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa eden Ömer Kılınç’ın istifasına da değinerek “Kendisinin bu konudaki kararını saygıyla karşılıyoruz. Aslında geç alınmış bir karar daha öncede alınabilirdi. Ak Parti'de samimi teşkilat mensubu bitmez” dedi.

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe dün saat 12.30’da parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

ANKARA TEMASLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve ilçe başkanlarıyla gerçekleştirdikleri Ankara temasları hakkında basın mensuplarına bilgi veren Öğe “Salı günü İl Başkanımız Cüneyt Yüksel ile birlikte Ankara’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılım sağladığı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızın düzenlediği enerji konulu programa katılım sağladık. Bölgemizi de ilgilendiren enerji ile alakalı çok güzel bilgiler edindik. Daha sonra hep birlikte bölgemizi ve ilçemizi ilgilendiren konularla ilgili, ihtiyaçlarla ilgili bakanlık ziyaretlerinde bulunduk. Sosyal Güvenlik Kurumumuz Çerkezköy'de kendine ait bir bina yaptı. 25 Nisan'da müteahhit firma tarafından kurumumuza teslim edilecek. 7 bin metre kare üzerinde, 2 bin 700 metrekare kapaklı alana sahip 4 katlı bir binamız 25 Nisanda anahtarı teslim edilecek. İnşallah Çerkezköylü halkımıza bu kurumumuzda bulunan hizmetlerden daha iyi hizmet alabilecek bir fiziki ortamımız olacak” diye konuştu.

 

“DAHİLİYE SAAT 23.30’A KADAR HİZMET VERİYOR”

 

Hükümet tarafından Çerkezköy’ün ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışıldığını kaydeden Öğe “ SGK ile ilgili personel ihtiyaç ve taleplerimizi bakanlıkta dile getirdik. Personel konusunda da bize desteklerini en kısa zamanda ileteceklerini söylediler. Çerkezköy'de devam eden okul yatırımları var. Okul yatırımlarının 2019 sonunda söz verdiğimiz tekli eğitime geçme çalışması anlamında yeterli sayıdaki okul yatırımının devam edeceği konusunda bilgi aldık. Birileri hayal falan dese de bir Çerkezköy'de Allah’ın izniyle 2019 sonunda tüm okullarda tekli eğitimde hizmet veren bir eğitim sistemine kavuşacağız. Devlet Hastanesinde hekim ihtiyacı var. 4 bin vatandaşımızın günlük hastanemizi ziyaret ettiğini ve bin 500 kişinin acilden giriş yaptığını düşünün.  Yoğun olan bir hastanemiz var. Çerkezköy’ün hak ettiği payı alma gayretindeyiz. Bununla birlikte Dahiliye bölümü gece 23.30’a kadar hizmet veriyor. Çocuk ve Genel Cerrahi servisleri de gece 23.30’a kadar hizmet vermeye başlayacak. 8 tane pratisyen hekim talebimiz oldu. İnşallah kısa bir süre de hastanemiz vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verecek noktaya gelecek. Çerkezköy Hastanesi sadece ilçemize değil tüm bölgeye hizmet etmeye çalışıyor. 204 yataklı Devlet Hastanesini ziyaret ettiğimizde yatak dolum oranının yüzde 65 olduğunu gördük. Hastanemizin neredeyse yarısı boş fakat o anlık hizmet alan vatandaşımızın sayısı çok. Bu sorunu elimizden geldiği kadar çözmeye gayret edeceğiz” dedi.

 

“KENDİSİNDEN VERİM ALAMADIK”

 

Geçtiğimiz gün AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa eden Ömer Kılınç’ın durumuna da değinen Öğe “Çerkezköy'de 13 tane meclis üyemiz var her mahallede görevli bir meclis üyemiz bulunuyor. Sayın Ömer Kılınç Cumhuriyet Mahallemizde bizim yerel yönetimlerin verdiği görevle bu mahalleden sorumlu bir meclis üyemizdi. Bu konuda kendisinden hiç verim alamadık. Farklı şekillerde faydalanalım istedik fakat pek de bir katkısı olmadı” dedi.

 

“KARARINI SAYGIYLA KARŞILIYORUZ”

 

Teşkilat olarak Ömer Kılınç'ın istifa etme kararından dolayı memnun olduklarını söyleyen Öğe “Teşkilattaki arkadaşlarımla da bunu görüştük. Kendisinin bu konudaki kararını saygıyla karşılıyoruz. Aslında geç alınmış bir karar daha öncede alınabilirdi. Ak Parti'de samimi teşkilat mensubu bitmez. İstifası ile herhangi bir sorun olmadığını, sorun teşkil etmeyeceğini ve çalışmalarımızın devam edeceğini ve yedekte olan meclis üyesinin çalışmalara devam edeceğini kamuoyuna saygı ile duyurmak istiyorum” diye konuştu.

 

“GEREĞİNİ YERİNE GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ”

 

Yerel yönetimlerin elinde kalan tek siyasi malzemenin termik santral olduğu iddiasında bulunan Öğe “Önce biz termik santrale karşıyız dediler, daha sonra ise termik santralin yerine karşı değiliz dediler. Bu konuda da Ömer Kılınç’ı platform oluşturmak için seçmişler. Ömer Kılınç'ın istifa dilekçesi henüz bize ulaşmadı. Artık somut olarak dile getirmiştir. Biran önce gereğinin yerine getirmesini bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur Kaya


0282 726 91 91
0282 747 65 10