Kapaklıspor şampiyon

Tekirdağ Süper Amatör Ligde Kapaklıspor kendi sahasında konuk ettiği Malkara 14 Kasımspor'u mağlup duruma düştüğü karşılaşmada 4-1 mağlup ederek ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu i

25.03.2018 20:07:00 0
Kapaklıspor şampiyon

37 yıllık şampiyonluk özlemine son veren Kapaklıspor teknik heyeti ve futbolcuları sevincini taraftarları ile kutladı.

 

KAPAKLI’DA OYNANDI

 

Haftaya 53 puanla lider durumda giren Kapaklıspor evinde Malkara 14 Kasımspor’u konuk etti. Pazar günü saat 14.00’de Kapaklı Sahası’nda oynanan karşılaşmaya Kapaklıspor taraftarları büyük ilgi gösterdi. Kapaklıspor karşılaşmaya Serhat, Fatih, Çağtay, Hüseyin, Sacko, Mertcan, Gurur, Tezcan, Şaban, Berkay, Nail kadrosu ile çıkarken, konuk takım Malkara 14 Kasımspor ise karşılaşmaya Erdal, Ahmet, Tufan, Hakan, Mehmet, Uğur, Uğurcan, Kasım, Berkay, Hakan, Tevfik ilk onbiri ile çıktı.

 

KONUK EKİP ÖNE GEÇTİ

 

Soğuk bir havada oynanan karşılaşmaya her iki takım oyuncuları da kontrollü başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Kapaklıspor taraftarının desteği ile rakip kalede gol aradı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan Kapaklıspor Fatih ve Şaban ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Savunma ağırlıklı bir futbol ortaya koyan konuk ekip Malkara 14 Kasımspor 18’inci dakikada golü buldu. Gelişen Malkara 14 Kasımspor atağında topla buluşan Uğur’un 25 metreden gerçekleştirdiği sert vuruş kaleci Serhat’ın hatasıyla ağlarla buluştu.

 

KAPAKLISPOR GOL İÇİN YÜKLENDİ

 

Gelen şok golle birlikte karşılaşmada mağlup duruma düşen Kapaklıspor oyundan kopmamaya çalıştı. Taraftarının desteği ile ataklarını sürdüren Kapaklıspor 21’inci dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahası içine gönderilen ortayı iyi takip eden Mertcan’ın vuruşu üstten auta çıktı. 25’inci dakikada Sacko’nun ceza sahasından gerçekleştirdiği sert vuruş kaleci Erdal’dan sekerek direkten döndü. Rakibini bunaltan ve sağlı sollu ataklarla gol arayan Kapaklıspor’da sağ kanattan Berkay’ın ortasında Hüseyin müsait pozisyonda topu auta attı.

 

GOL NAİL’DEN GELDİ

 

Karşılaşmanın 40’ıncı dakikasında Kapaklıspor serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Tezcan’ın vuruşu kale direğini sıyırarak auta çıktı. Rakip savunmayı bunaltan Kapaklıspor arzuladığı gole ise 42’inci dakikada ulaştı. Sağ kanattan Berkay’ın kullandığı korner atışında Mertcan topu indirdi. Altı pas üstünde müsait pozisyonda topla buluşan Nail sert ve düzgün bir vuruş gerçekleştirerek skoru 1-1’e getirdi. Gelen golle birlikte moral bulan Kapaklıspor gol sevincini taraftarları ile paylaştı. İlk devrenin kalan dakikalarında ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.

 

FATİH RAHATLATTI

 

Karşılaşmanın ikinci devresine fırtına gibi giren Kapaklıspor geliştirdiği atakta ikinci golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Fatih’in pası ile hareketlenen Berkay düzgün bir vuruş gerçekleştirerek skoru 2-1’e getirdi. 1-0 mağlubiyetten 2-1 galip duruma geçen Kapaklıspor galibiyet golünden sonra büyük moral buldu. Güçlü rakibine direnemeyen Malkara 14 Kasımspor ise yine beraberlik golü için Kapaklıspor kalesinde etkili hücumlar geliştirdi. Rakibinin beraberlik için yüklendiği dakikalarda organize ataklar geliştiren Kapaklıspor farkı ikiye çıkardı. Hızlı çıkan Kapaklıspor’da topla buluşan tecrübeli oyuncu Fatih şık bir vuruş gerçekleştirerek takımını rahatlatan golü kaydetti.

 

ÖMER FARUK MAÇIN SKORUNU TAYİN ETTİ

 

Üst üste gelen gollerle birlikte şampiyonluğa adım adım yaklaşan Kapaklıspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. 84’üncü dakikada defansın arkasına iyi sarkan Ömer Faruk kaleciyi de çalımlayarak topu boş ağlara gönderdi ve skoru da 4-1 yaptı. Karşılaşmanın 87’inci dakikasında günün başarılı ismi Şaban’ın sert vuruşu direkten döndü. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 4-1 Kapaklıspor’un üstünlüğü ile tamamlandı.

 

ŞAMPİYONLUĞU DOYASIYA KUTLADI

 

Karşılaşmanın ardından şampiyonluğunu ilan eden ve Bölgesel Amatör Lig Playoff maçlarını oynamaya hak kazanan Kapaklıspor’da taraftarlar ve futbolcular sahada bayram havası oluşturdu. Futbolcular, teknik heyet ve taraftarlar 37 yıl sonra gelen şampiyonluğu saha içinde doyasıya kutladı. Taraftarlar, futbolcu ve teknik kadroya büyük sevgi gösterilerinde bulunarak meşaleler yaktılar.

 

“KUPAYI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ALACAĞIZ”

 

Şampiyonluğu taraftar ve futbolcular ile göbek atarak kutlayan Kapaklıspor Başkanı Hasan Dükanlı“ Bugün çok mutluyuz. Kapaklı’da bir ilki gerçekleştirerek 37 yıllık şampiyonluk özlememizi giderdik. Bugün mağlup duruma düşmemize rağmen oyundan kopmadık. Futbolcularımız aslanlar gibi mücadele ederek karşılaşmadan farklı galip ayrılmasını bildi. Ligin tamamlanmasına bir hafta kala şampiyonluğumuzu ilan ettik. Önümüzdeki hafta Çerkezköy Doğanspor karşılaşmasında şampiyonluk kupamızı alacağız. Sezon başından bu yana bizlerin yanında olan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, iş adamlarımıza ve tüm taraftarlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu şampiyonluğu bize güvenenlere armağan ediyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10