Soğuk hava kuş pazarını da etkiledi

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği'nde her pazar günü 10.00-13.00 saatleri arası kurulan kuş pazarına dün havanın oldukça soğuk olması nedeniyle etkilendiği belirtildi.

Çerkezköy 25.03.2018 20:08:00 0
Soğuk hava kuş pazarını da etkiledi

Kuş üreticilerinden Egemen Sincap ve Cihan Eygün, özellikle yağışlı ve soğuk havalarda kuş pazarına gelenin çok az olması nedeniyle satış yapamadıklarını dile getirdiler.

 

SOĞUK HAVA BİZLERİ DE ETKİLİYOR

 

Egemen Sincap, “Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneğimizde 20 yılı aşkın her pazar günü kuş pazarı kurulmakta ve buradaki kuş pazarında kuş yetiştiricileri ellerindeki çeşitli kuş cinslerini satışa çıkarıyor. Özellikle hava koşullarının iyi olduğu günlerde yakın il ve ilçelerden de birçok kuş sever kuş almak için buraya geliyor. Ancak hava koşulları kötü olduğunda dışarıdan gelen giden olmuyor. İlçe merkezinden de gelenlerin bir çoğu bakıp bakıp gidiyor ancak ya bir tane ya da hiç satış yapmadan günü tamamlıyoruz. Soğuk hava bizleri etkiliyor.”dedi.

 

ÇEŞİTLİ İL VE İLÇEDEN KUŞ ALMAK İÇİN GELEN ÇOK OLUYOR

 

Çerkezköylü kuş yetiştiricilerinden Cihan Eygün de, “Çerkezköy’deki kuş pazarımıza güvercin ve kanaryalara birçok il ve ilçeden alıcı geliyor. Kuş meraklıları evlerinde besledikleri ya da yetiştirdikleri güvercin, kanarya, muhabbet kuşu gibi çeşitli kuş cinlerine sahip olmak için Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneğimiz’de her hafta pazar günleri kurulan kuş pazarına gelmektedirler. Ancak hava soğuk ve çok yağışlı olduğunda gelen olmuyor, olmayınca da günü satış yapmadan kapatıyoruz. Bu haftada hava oldukça soğuk olması bizleri etkiledi” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10