Kanlı sırt' Çerkezköy'de sahnelendi

Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümünde Çerkezköy'de konser veren İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. 

Çerkezköy 26.03.2018 19:50:00 0
Kanlı sırt

Çanakkale Savaşı yıllarına dair bilgilerin de verildiği konserde ayrıca, sırasıyla Avustralya folk şarkısı, Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Savaşı şiirinden alıntılar, Anzak askerlerine ithaf edilen koral müzik çalındı. Konser, Atatürk’ün 1934’te Anzak askerlerinin annelerine hitabının seslendirilmesi ile son buldu.

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda gerçekleşen konsere Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Gazeteci Yazar Oktay Ekşi ve çok sayıda davetli katıldı.

 

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Besteci Süleyman Alnıtemiz’in savaşlarda şehit düşen Türk askerleri ve hayatını kaybeden Anzak askerlerinin anısına ithaf ettiği senfonik şiiri “Kanlı Sırt” izleyicilerden tam not alırken, Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirinin de bulunduğu eser ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934’te Anzak askerlerinin annelerine yazdığı meşhur hitabı da konserde seslendirildi. Konser sonunda İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10