Altın fiyatları çıldırdı

Altın fiyatları son iki yılın en üst seviyesine çıkarak zirveye ulaştı. İstanbul Altın Borsası  satış fiyatlarına göre Çerkezköy'de altının gramı 175 TL'den, çeyrek altın ise

Çerkezköy 28.03.2018 19:16:00 0
Altın fiyatları çıldırdı

Çerkezköylü Kuyumcular altın fiyatlarının bu yıl doların beklenmedik artışı ile birlikte tahminlerinden daha fazla yükseldiğini belirterek Altın fiyatlarının son bir ay içinde de tahminlerin üzerinde artış göstermesi vatandaşların da altına olan taleplerinin azaldığı ifade etti.

 

 ALTIN ALMANIN ZAMANI

 

Çerkezköy Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan,  döviz fiyatlarının devamlı artması nedeniyle altın fiyatlarındaki artışın kuyumcuları etkilediğini belirterek, “  Son iki yıldır altın fiyatları inişli çıkışlı olarak seyrediyordu. 2018 yılı başından bu yana ise altının yükseliş göstermesinin başlıca nedeni dolardaki sürekli artışın olmasından kaynaklanmaktadır. Altın fiyatlarının yükselmesi ise biz kuyumcuların işlerini durma noktasına getirdi. Hal böyle olunca da vatandaşların altına olan talepleri büyük oranda azaldı. Önümüzdeki aylarda düğün sezonu açıldığında bu fiyatlar daha da yükseleceğe benziyor. Çünkü doların da yükselişi devam ediyor. Bu nedenle yatırım için altın alacak olanlar yada cemiyet yapacak olanlara sesleniyorum. Altın fiyatları daha da yükselmeden şimdiden altın almanın tam zamanıdır diyorum. Bugün bile bu fiyatlardan altın alanlar önümüzdeki aylar da alacakları fiyatlar karşısında çok daha karlı olacaklardır. Özellikle elinde altını olup da ihtiyacı için bozduranlar bu yükseliş karşısında karlı bir yatırım yaptıklarını görüyor.Genellikle altın fiyatlarındaki yükseliş  normalde düğün mevsiminin yaklaştığı zamanlarda oluyordu. Ama  son yıllarda ve özellikle de iki yıldır döviz kurlarının devamlı yükselmesi  nedeniyle ons altın gramının da devamlı yükselme göstermesi ile fiyatlar tahminlerimizin üzerinde seyretmeye başladı ve bu durum biz kuyumcuları zorladığı gibi vatandaşları da büyük oranda etkiliyor ve  vatandaşların altına olan talepleri de gün gün azalıyor” dedi.

 

SATIŞLARIMIZI ETKİLEDİ

 

Çerkezköy Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Müdürü Mehmet Yılancı, “Altın fiyatlarındaki  artış her zaman olduğu gibi  yastık altında altını olan vatandaşlara yaradı ve  altın yok denecek kadar azaldı. Altını bozdurmak için gelenlerde artış yaşanıyor. Her dönem fiyatların yükseliş göstermesi sektörümüzü büyük oranda etkiliyor. Ancak bu kez altındaki artış son yılların en yüksek artışı konumuna geldi. Satışlarımızı da çok etkiledi. Altındaki yükseliş böyle devam ederse düğün sezonunda daha da yükseleceği görüşündeyim. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda düğün gibi cemiyet yapacak olan vatandaşlarımıza tavsiyem bu günlerde ihtiyacı olan altını almalarıdır” dedi.

 

YÜKSELİŞİ DEVAM EDER DÜŞÜNCESİNDEYİM

 

Çerkezköy Kuyumculuk Sahibi Saim Turlin ise,  “Altın fiyatları son yılın rekor seviyesinde. Bu yükseliş bence ne son ne de ilk. Önümüzdeki aylarda döviz fiyatları artmaya devam ettiği sürece altındaki yükseliş daha da devam edeceğe benziyor. Döviz fiyatları normal seyrettiğinde ya da az artış gösterdiğinde fiyatlarda yükselme oluyordu ancak bu günkü gibi yüksek olmuyordu ve inişli çıkışlı seyrediyordu.  Ancak bu kez son yılların en üst noktasında bir yükseliş yaşanıyor. Bu yükseliş daha da yükseleceğini gösteriyor. İlerleyen aylarda da düğün sezonu açılacak olması nedeniyle fiyatlar biraz daha yükseleceğe benziyor. Altındaki bu son yükselişler bizleri çok etkiledi. Satışlarımız durma noktasına geldi. Vatandaşlar önceden altını yatırım aracı olarak alırdı. Fakat altının son aylarda devamlı yükselmesiyle altın bozduranların sayısı da  devamlı artıyor. Altın yükselmeye başlamasıyla birlikte bizlerin satışları çok düştü. Altındaki bu son yükseliş bizleri şok etti. Temennimiz daha fazla yükseliş göstermemesidir. Özellikle önümüzdeki aylarda artacak olan düğün dernek gibi cemiyeti olanlara Allah kolaylık versin” dedi.

 

ALTIN FİYATLARI

 

Çeyrek altın : 280 -286 TL, gram altın:165-175 TL, yarım altın:561-571 TL, tam altın bin 121-bin 142 TL, reşat altın: bin 160 TL.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10