Akay: Emniyetin desteğine ihtiyacımız var

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tek yön uygulamasında tek sorun belediyenin olmadığını kaydeden Akay; ''Emniyetin desteğine ihtiyacımız var. Çift s

Çerkezköy 28.03.2018 19:31:00 0
Akay: Emniyetin desteğine ihtiyacımız var

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akay, İnan Sokak’ın girişine kasis yaptıklarını ifade ederek aynı yerlerde diğer örnek sokaklarda da kasis çalışması yapılacağını kaydetti.

 

TEK SORUN BELEDİYENİN DEĞİL

 

Öztrak Caddesi ve Atatürk Caddesi’ndeki tek yön uygulaması başlatıldığını hatırlatarak başka kurumların da desteğine ihtiyaç olduğunu ifade eden Akay; “Caddelere şerit ayırıcıları attık. Araçları yavaşlatıcı kasisler yaptık. Biz düzen almaya çalışıyoruz. Emniyetin desteğine ihtiyacımız var. Tek sorun belediyenin değil. Çift sıra parklarda belediye zabıta ekiplerinin ceza kesme gibi bir yetkisi yok. Şu anki dağınık görüntü konusunda başka kurumların desteğine ihtiyacımız var dedi.

 

CADDELERDE SÖKÜLENDEN FAZLA AĞAÇ DİKİLECEK

 

Akay, Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi ile ilgili nisan ayı meclis toplantısında sunum yapacaklarını belirterek; “11-12 adımda bu 2 caddede neler olacağını anlatacağız. Atatürk Caddesi’nin Pera Kavşağı ile Narin Kavşağı arasında kalan bölümünde 105 ağaç söktük. Ağaçlar profesyonel bir şekilde köklerine zarar verilmeden söküldü ve yeni yerlerine dikildi. Bu ağaçları ilçenin değişik yerlerine diktik. Ağaçlara kıydınız diye eleştiriyorlar. Biz ağaçlara kıymadık. Temmuz ayında ağaç mı sökülür diye eleştirdiler. Öztrak Caddesi’nden söktüğümüz ağaçlar mezbahanede, çiçek açmaya başladı. O ağaçları da ilçenin değişik yerlerine dikeceğiz. Caddelerde sökülenden fazla ağaç dikilecek” şeklinde konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10