Yılmaz:1 Nisan'da görevi devrelacağız

1 Nisan pazar günü yapılacak olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi odası seçimlerine mavi liste ile girecek olan Rahmi Yılmaz, dün Kahve Tiryakisi'nde  basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Çerkezköy 30.03.2018 20:25:00 0
Yılmaz:1 Nisan

ODAMIZI LAYIK OLDUĞU YERE GETİRECEĞİZ

 

Kahvaltı sonrası konuşan Yılmaz, “Seçimlerde oy kullanabilecek 2 bin 300 üye var. Bunların yüzde 65-75’i seçime katılır. Bu süreçte yaptığımız çalışmalarımızla oda üyelerinin yüzde 80’ine ulaştık. Kadınlarımıza verdiğimiz fırsat eşitliği ile mavi liste on bir sıfır öne geçti. 75. Yıl Ortaokulu’nda yapılacak seçimleri odaya aldılar. Odaya sıkıştırılması iyi olmadı.75 Yıl’da olsaydı üyelerimiz kolay oy kullanacaklardı. 1 Nisan Pazar günü yapılacak seçimin çok sağlıklı şekilde gerçekleşerek kadınlarımızı oda meclisine taşımış olacağız. Amacımız bu ekibimizle Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’ı layık olduğu yere getireceğiz” dedi. 

 

ÇTSO’NUN ÜYELERİN ODASI OLDUĞUNU HERKES GÖRMÜŞ OLACAK

 

Yılmaz; “Seçimlerde şahısların nüfus cüzdanı ile, şirket temsilcilerinin de odanın tastik ettiği yetki belgesi ya da görevli oldukları yani temsil ettikleri şirketlerin  oy kullanmaya yetkili olduklarını belirten imza sirkülerinin aslını ya da fotokopisini göstererek oy kullanabileceklerdir. Yetki belgesini vermek oyunu vermek demek anlamında değildir. İş başındaki yönetim bütün şirketlerin yetki belgesini veriyoruz odaya geliyoruz diye belge verdiler. Sırf onları zor durumda bırakmak için yaptılar. Mavi listenin üyeleri nasıl temiz ve şeffaf bir çalışma yaptığını ve kimseyi incitmediğini seçmenimiz gördü. Biz psikolojik olarak insanları etki altında bırakmadan oy kullanacağız. Mavi gruptaki arkadaşlarımız bu süreçte özverili bir çalışma  yaptığını  tüm ada üyelerimiz gördü. Odadan yetki belgesi almamış olanlar pazar günüde yetki belgesi alarak oy kullanabilirler.  1 Nisan’da bu ekiple yönetimi devralacağız. Sarı ayrılık rengidir yani onlar gidici. 1 Nisan itibariyle ayrılacaklarına inanıyorum. Odanın, çalışanların odası değil, üyelerin odası olduğunu görülecek” dedi.

 

BU KURUMA KESİNLİKLE SİYASET GİREMEZ

 

Basın mensuplarının termik santral ile ilgili sorusuna da cevap veren Yılmaz;  “Doğaya zarar verebilecek her türlü  duruma ve olaya karşıyız. Bunun siyaseti olmaz ve olmamalıdır da. Biz 1 Nisan’dan sonra bu konuyla ilgili en yüksek yerlerden randevu alarak sanayi kenti olan ilçemize termik santralin bölgemize ne kadar zararlı olduğunu tek tek  anlatacağız. Aslında bugüne kadar oda yönetiminde olan arkadaşlar bu konuyu yetkili bakanlık nezdinde dile getirebilirlerdi ama yapmadılar. Çerkezköy  Ticaret ve Sanayi Odası bir sivil toplum kuruluşu ve bu kuruma  kesinlikle ve kesinlikle siyaset giremez. Burada odayı ilgilendiren çalışmalar söz konusudur. 1 Nisan’da göreve geldiğimizde termik santral konusunda oda olarak sivil toplum kuruluşlarımıza kanaat önderliği yaparak termik  bir araya gelip bakanlığa bunun  bölgemize sakıncalarını  ve bölge halkımızın bu konudaki hassasiyetini anlatacağız. Biz göreve gelince bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.

 

KADIN GİRİŞİMCİLER ODADA ZATEN VAR

 

Süleyman Kozuva’nın kadın meclis kuracağı konusundaki sözlerine de  yanıt veren Yılmaz; “Kadın Girişimciler zaten odalarda var. 5 yıldır odanın kaç lira aidat aldığını bilmeyen başkan resmi yetkisi olmayan kadınlardan meclis kurarak ne tür çalışma yapacak. Bu seçimde normal şartlarda seçme seçilme şartlarına sahip olan her üye aday olur. 1 Nisan’dan sonra yapacağım basın toplantısında bu seçim sürecindeki yaşananları tek tek anlatacağım” dedi. Mavi Listenin kadın üyeleri de 1 Nisan’da mavi listenin seçimi 11-0 kazanacağını ve meclise girecek olan kadın meclis üyelerinin yapacağı çalışmaların bölgeye örnek olacağını dikle getirdiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10