Çerkezköy TSO'da seçim heyecanı

Aylardır beklenen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri Seçimi 1 Nisan Pazar günü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek.

Çerkezköy 30.03.2018 20:27:00 0
Çerkezköy TSO

09.00-17.00 saatlerinde İlçe Seçim Kurulu kontrolünde yapılacak seçimlere Mevcut Başkan Süleyman Kozuva sarı, Rahmi Yılmaz ise mavi liste ile girecek. Seçimlere kısa bir süre kalan 6’ncı gruptan bağımsız adaylığını açıklayan Gazeteci Şaban Kardeş’in listesi ise kırmızı beyaz olurken, sanayiciler de 2’nci grupta beyaz liste seçimlere girecekler.

 

1 Ekim’de yapılması gerekirken, Bakanlar Kurulu kararıyla nisan ayına ertelenen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimi yarın yapılacak. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasında Pazar günü saat 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek seçimlere dört farklı listenin katılması bekleniyor. Mevcut Başkan Süleyman Kozuva seçimlere sarı liste ile girerken, bir diğer aday Rahmi Yılmaz ise mavi liste ile yarışacak. Seçimlere kısa bir süre kala 6’ncı gruptan bağımsız adaylığını açıklayan Gazeteci Şaban Kardeş’in kırmızı beyaz liste ile yarışacağı seçimlerde sanayiciler de 2’inci gruptan beyaz liste çıkartacak.

 

12 GRUP YER ALACAK

 

Geçtiğimiz dönem seçimlere 10 grup ile giden Çerkezköy TSO, seçimlere kodlarına göre yapılan düzenleme ile 12 meslek grubu ile gidecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından belirlenen yeni düzenlemede 12 meslek komitesinde seçim yapılacak. TOBB tarafından yapılan düzenleme çerçevesinde 1. meslek grubunda: Gıda, un ve unlu mamuller, market ve hayvancılık, 2. meslek grubunda: Tekstil ve ürünleri, 3. meslek grubunda: Toptan ve perakende ticaret, 4. meslek grubu: İnşaat, 5. meslek grubu: Ulaşım, akaryakıt ve oto bakım, 6. meslek grubu: Sağlık, eğitim, restoran ve kafe, 7. meslek grubu: Plastik-kauçuk, maden, elektrik ve elektronik eşya, 8. meslek grubu: Metal, makine, döküm, ilaç, kimya ve kozmetik, 9. meslek grubu: Makine bakım ve tesisat, 10. meslek grubu: Sigorta, bankacılık ve kuyumculuk, 11. meslek grubu: İnşaat malzemeleri, 12. meslek gurubu: Emlak, mimarlık-mühendislik ve doğalgaz meslek kolları yer aldı.

 

2 YIL ÜYELİĞİ BULUNANLAR OY KULLANACAK

 

Gidilecek seçim öncesi Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde yeni bir düzenleme yapıldı. Daha önce odaya ne zaman üye olursa olsun seçim zamanı oy kullanabilen üyeler yapılan yeni düzenleme ile seçimlerde odaya en az iki yıldır üyeliği bulunan üyeler oy kullanabilecek.

 

Haber / Faik Onur KAYA

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10