Genç çiftçilere 30 bin TL destek

T.C. Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir

Çerkezköy 3.04.2018 23:36:00 0
Genç çiftçilere 30 bin TL destek

T.C. Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Tebliği (Tebliğ No:2018/12) 24.03.2018 tarih ve 30370 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

 

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca;  "Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen tebliğ Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi’’ dedi.

 

PROJELER 30 BİN TL'YE KADAR DESTEKLENECEK

 

Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerin 30 bin TL'ye kadar destekleneceğini kaydeden Sarıkoca ‘’Ön başvuru elektronik  ortamda http://gencciftci.tarim.gov.tr adresinden yapılacak.  Başvuru dosyaları bağlı bulundukları ilçe müdürlüklerine 30 Nisan pazartesi günü mesai bitimine kadar elden teslim edilecek. Genç çiftçilerimizin başvurularını bekliyoruz." dedi.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10